Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

beslenme ve hareket

mysweetbaekk

Yeni Üye
Merhaba henüz bir buçuk aydır su kaplumbağası bakıyorum ve daha bebek. Başlarda alışamamış gibi geliyordu çok hareketsizfi ama şimdi oldukça hareketli ve yerinde durmuyor. Sürekli koşma peşinde sanırım bu iyi bir şey? Bir de mama kabını gördüğü an yine geliyor. Sanki doymuyor gibi sürekli aç. Bebek olduğundan günlük iki mama veriyorum ama öneriniz nedir? Versem yiyecek gibi ama vermiyorum.

Bu hayvanlar doymak bilmez malesef,doğada ne zaman yemek bulacaklarını bilmedikleri için doysa da yerler,fazla beslenirse obezite hastalığına yakalanabilir

Yem çeşidi ve yem programı bu şekilde olmalıdır.(Hayvan büyüdükçe kafa hacmine göre yem miktarı artmalıdır,8cm olunca günde tek öğün beslenmeli, yem programı ve yem çeşitleri değişmelidir)

Pazartesi

Sabah:Sera Raffy-p(3-4 adet)
Akşam:Sera Raffy-ı ya da gammarus(7-8adet)

Salı

Çarşamba

Akşam:Sera Raffy-mineral(3-4 adet)

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Akşam:Sera Raffy-mineral(3-4 adet)

Hayvana verdiğiniz yemler ne marka?

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.
tamam teşekkür ederim, onun haricinde minik marul gibi sebzeler vermeli miyim yoksa bu yeterli olacak mıdır? henüz bozuk para kadar boyu, ufacık

Sebze gibiler önerilmiyor diye biliyorum sadece stick yem karides 7 cm gibi marul veriliyor heralde bı akavaryum foto atabilirmisn güncel

6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler. 6 cm sonrası reptomin, ahm turtle sticks yemlerle bitkisele alıştırıyoruz. Bazıları bu yemlere ihtiyaç duymadan direk başlıyor.

Geri