Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme yem yaşam

Constantin

Bronz 3 Üye
1)Size bir kaç soru sormak istiyorum ben kaplumbağa almayı düşünüyorum fakat cins bir tür olmasını istiyorum yani değisik bana söyleyebilirmisiniz nerden bulabilirim canlı yem ile beslenen olmasın bide 2)2 kaplumbağayı aynı akvaryumda beslemek sakınca varmı3)kaplumbağalara ana yemi kac günde bir vericem ek yemi kac gunde bir vercem teşekkürler4)bi ana yem bide ek yem var 2 si için hangi marka isim önerirsiniz?

Konu taşınmıştır.

1.Türkiye'de çok farklı türleri bulmak maalesef zor.Pet shoplara arada çizdili dere kaplumbağası geliyor kırmızı yanakların arasına karışıp.
2. Bir çok kişi iki kaplumbağayı besleyebiliyor.Ama besleyemeyenler ve çıkan sorunlar yüzünden ayrılmak zorunda kalanlarda var.
3.Ana yem günlük olarak kullanmanız gereken yemdir.Uyguladığınız programa göre belirli aralıklarla ek yem kullanırsınız.Örneğin 2 günde bir raffy ı veririsiniz.
4. Ana yem olarak sera raffy p veya tettra reptomin, ek yem ise raffy ı veya satılan kurutulmuş karideslerden kullanabilirsiniz.

teşekkürler o zaman 2 tane alıcam

lambası için uvb internetten alabileceğim bir yer var mı
bu iki linkten önerecekleriniz
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8479

http://www.petburada.com/catinfo.asp?offset=21&kactane=21&cid=8&src=&mrk=&grp=&cmp=&brw=&stock=&typ=&order=&direction=

Spot şeklinde uvb lamba bulan yok şu anda.Ama araştırırsanız florasan şeklinde bulabilirsiniz.

mailto:/forum/konu-kuru-alan-lambasi--2647.html Ben bu linkteki lambayı kullanıyorum.Önemli olan ısıtması.Sizin bulduğunuz lambalar uvb değil, sürüngenler için kullanılan spot lambalar.

uzunlugu 32 cm genisligi 14 cm akvaryum yeterlıdır deme 2 tane alıcam

Ufak o akvaryum bir kere alın büyük alın uzun yıllar kullanın.

Bana kalsa en az 1m uzunluk 50 cm genişlik lazım ki ilerdede kullanabilirsin ama herkesin maddi durumu yetmez işte onun aksesuar vb... şeylerine iyi bir para tutar.

Alabildiğiniz en büyük akvaryumu alın.Hatta ayırdığınız bütçeye bağlı olarak özel boyutlarda bir akvaryum yaptırın.Kaplumbağalar hızlı büyüyor.

maddi acıdan bi problemim yok fakat 1 metre akvaryumu kac gunde bır temizliycem bide bana onerdıgınız akvaryum boyutları varmı ?

Aslına bakarsanız akvaryumun boyutu büyüdükçe ve suyun hacmı arttıkça temizlik o kadar kolay oluyor.Tek korkunuz temizlikse alabildiğiniz en büyük akvaryumu alın :)

tamam zaten büyük almaya karar verdim 1 mt falan bide medcezir999 güzel bir dış filtre al işini görür demişsinizde dış filtre iç filtre diye 2 ye mı ayrılıyor yoksa sadece suyun ıcıne koyulan motoru mu kasteddınız

Dış filtre,iç filtre olarak ikiye ayrılır :) Dış filtreler daha güçlüdür iç filtrelere göre...

Dış filtrelerde su değişik katmanlardan geçerek temizlenir.Genellikle büyük akvaryumlarda kullanılır.

arkadaşlar 1 mt civarında alıcam akvaryum iç filtre kesin alırım zatende dış filtreler biraz pahalı geldi böyle küçük ve ucuz olanlarından internette bildiginiz varsa link verebilirmisiniz

Bir iç filtre olan şelale filtre: mailto:/forum/konu-selale-filtre.html?pid=4118#pid4118
Dış filtre: mailto:/forum/konu-dis-filtre.html?pid=28426#pid28426

Eğer dış filtre almazsanız şelale filtre alın bence.İç filtreden daha etkili oluyor.

Geri