Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme

dgkn06

Bronz 4 Üye
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
44
Selamlar ya ben yeni 2 tane kapluş aldım (ringo ve ginger) nasıl beslemem gerekiyor kapluşları aldığım yerde kuru karedes ve balık alıdım (küçük) ama yemiyolar ve sebze olarak ne vermeliyim ??
yardımcı olursanız sevinirim

Edit furkan54ozan: Kısaltma yaparak konusmak yasaktır,konunun tamamen büyük harfle açılması yasaktır.
 
Beslenme başlığını incelerseniz detaylı bilgi edinebilirsiniz bu konuda. Her türlü ayrıntı mevcut beslenme ile ilgili.

Uygun şartları (akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan, ısınma lambası vb) sağlamışsanız bir kaç günlük alışma dönemi geçince yemeye başlayacaklardır.

Balık derken canlı balık mı aldınız yemeleri için yoksa kururtulmuş balık mı?

Sebze yememeleri normal zaten daha yavru oldukları için protein ağırlıklı beslemeniz gerek.Karidesi ana yem olarak kullanmayın onun yanında mutlaka başka bir yem de kullanın tetra reptomin, sera raffy-P gibi. Yemlerle ilgili beslenme bölümünde detaylı bilgi var. Yine de arada yeşillik de verebilirsiniz, verebileceğiniz besinler ve uygun besleme programına dair bilgiler de beslenme başlığında mevcut, incelemeniz yararlı olcaktır, yine soracağınız bir şeyler olursa yardımcı oluruz.
 
ölüm kabında mı besliyorsunuz akvaryumda mı ilk önce onu belirtmeniz gerekiyor aragorn un dediği gibi beslenme başlığını inceleyin sorunuz olursa yine sorabilirsiniz...
 
Tüm merak ettikleriniz site içersinde yazıyor zaten.Arama yaparsanız sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Ayrıca sadece büyük harfle başlık/mesaj yasaktır!
 
ilk önce sitemize hoşgeldiniz beslenme bölümünü okuyunca sorularınız yanıtlanıcaktır saten.Sitemizde bu soruların cevapları var.Sadece biraz araştırmak gerekir ;)
 
Çok saolun balığı kurutulmuş olarak veriyorum ve akvaryumda besliyorum kapluşları
 
tamam o zaman sorun yok ısıtıcınızda vardır umarım çünki ısıtıcı çok önemli (;
 
Geri
Üst