Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme

Sıtkı Buharalı

Bronz 5 Üye
Merhaba kaplumbağam yarı yaşında daha 1 olmadı ama çok küçükte değil sera nın yemini aldım yemedi tetra aldım yemedi karides yiyiyordu bu aralar onuda yemiyor önceden düzenli gündüz ericek akşam karides giyiyordu kabuğu beyazlandığından beri bozuldu arada pet shoptan alınan kalitesiz yeşil stick yiyor ama dolaptan bonfile keselim havada kapıyor bu durum hakkında yardım eder misiniz

Yemlerin tam ismini yazın.

Hayvanı ete alıştırdıysanız yemlerden uzaklaşır. Diğer konuda resimlerini istemiştim bakayım duruma göre aç bırakma yoluyla döndürürüz.

Bir tanesi sera Raffy P Nature Temel yem diğeri Tetra Reptomin Sticks (baby olanı Türkiye de bulmadığım için Tetra Reptomin Menü sipariş verdim ancak Sticks olanı yollamışlar kırıp verdim bir kaç kere yemedi) Floppy Turtle adında bir yemi var pet shop tan aldığım birde kurutulmuş karidesi var karides ile floppy turtle yemini yiyor ama nazlı bu aralar önceden çok iştahlıydı ete çok alıştırmadım ama bu aralae bazen 2,3 gün yemiyor bizde sağlığı bozulucak aç kalmasın diye et verdiğimizde direk yiyiyor 1,2 kere çipura verdim balıkta seviyor

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Başı dışarıda iken önden ve tepeden komple resimlerini çekip atın.

Haşlanmış yumurta akı denediniz mi?

Su sıcaklığı nedir? 30 derece üstüne çıktığında iştahsızlık görülebiliyor.

Vitamin damla veriyor musunuz?

Damla arasıra yemine damlatıyorum dün yaptım baştan kuyruğa 7cm yumurta akı denemedim su sıcaklığı 30 derece üstüne çıkmıyor sıcaklık

Hayvanın resmini çekip atın. Zayıf değilse aç bırakma yöntemine başvuralım. Kış gelmeden önce yeme başlatalım kışın yem seçebiliyor.

Tamam diğer konuda resmini gördüm. Aç bırakmada sorun yok.

1 hafta boyunca her gün 1 damla vitamini ağzına damlatın. Bu iştahını açar.

Hangi yemleri yemiyor ise öğleden önce onlardan birer tane atın. 30 dakika içinde yemezse alın, ertesi gün yine deneyin. Bazıları 15 güne kadar inat ediyor geneli 3-4 güne kalmaz yemeye başlar.

Yerse yediği yemden ve önceden yediği yemlerden sabah akşam verirsiniz. Buna 2 hafta devam edin sonra yemediği yeme geçeriz.

Et vermeyin. Haftada bir haşlanmış yumurta akı verebilirsiniz.

Akşama doğru marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verebilirsiniz. Sebze yeme vakti gelmiş. Yemezse yine yarım saat sonra alın. Bakteri üretmesin.

Son düzenleme:
Hayvanın resmini çekip atın. Zayıf değilse aç bırakma yöntemine başvuralım. Kış gelmeden önce yeme başlatalım kışın yem seçebiliyor.

Tamam diğer konuda resmini gördüm. Aç bırakmada sorun yok.

1 hafta boyunca her gün 1 damla vitamini ağzına damlatın. Bu iştahını açar.

Hangi yemleri yemiyor ise öğleden önce onlardan birer tane atın. 30 dakika içinde yemezse alın, ertesi gün yine deneyin. Bazıları 15 güne kadar inat ediyor geneli 3-4 güne kalmaz yemeye başlar.

Yerse yediği yemden ve önceden yediği yemlerden sabah akşam verirsiniz. Buna 2 hafta devam edin sonra yemediği yeme geçeriz.

Et vermeyin. Haftada bir haşlanmış yumurta akı verebilirsiniz.

Akşama doğru marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verebilirsiniz. Sebze yeme vakti gelmiş. Yemezse yine yarım saat sonra alın. Bakteri üretmesin.
Tamamdır teşekkürler

Sıcak havalardan dolayı benim de su sıcaklığı genelde 29-30-31 derecelerde seyrediyor iç filtre de sürekli çalışıyor su sıcaklığını soğuk tutma gibi yada derece nasıl değiştirilir yardımcı olur musunuz

O ısı değerleri beklenebilir değerler.

34-35 civarı yada üstüne çıkması durumunda su en az 100 litre olmak üzere buzlukta dondurulmuş 0.5'lik petşişeyi filtre su çıkışı tarafına koyarız. Su sirkülasyon yarak suyu dengeye sokar. Ama burada amaç hayvanın serinlemesi değil filtre motorlarının yanmasını önlemektir. Motorlarını su soğutur. 35 derece üstünde filtre motorları yanar.

Su derece ile kontrol edilmeli 28 derece altına düşmemelidir. Bu özellikle yavru hayvanların soğuktan etkilenmesine neden olur.

Geri