Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme

Turşu

Yeni Üye
Merhaba , bebek kaplumbağa için besin önerileriniz nelerdir ??

Kapalı kutu gammarus, omega one junveile, tropical axolotl yemi, dajana gammarus stick yemi.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan 4 cm altı kabuk boyunda ise tropical axolotl yem daha uygun olur.

Kurutulmuşta ise sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu veya tropical blood worms yemi alın.

Sabah stick yemi akşam gammarusu yada kan kurdunu verin.

Merhaba 3 cm boyunda. Teşekkür ederim.
Birde suyu ne kadar olmalı , aldığım zaman göz hizasını geçmesin demişlerdi , öyle yaptım 2 hafta kadar taşların üstünde kalmayı tercih ediyordu , çok az suya geçiyordu . Biraz alışınca 5 cm olarak suyunu ayarladım .
Bugün su seviyesini arttırdım , fazla suda panikledi biraz.
Tekrar 5 cm seviyesinde şuan, Suda içinde taşlara yakın bir yerde kalıyor genelde . Su seviyesi böyle kalsın mı dersiniz ?

Akvaryumda mı bakıyorsunuz eğer baktığınız kap veya akvaryum 15 cm üstü ise suyu 14 15 cm civarlarında ayarlayın

kaplumbağalarda su seivyesi korkusu yoktur başka bir durumdan korkuyor olabilir

Başlarda derin su psikolojisi yaşarlar çünkü evvelinde derin su görmedi.

Akvaryumda mı bakıyorsunuz?

Evet yüksekliği 15 cm , genişliği 20 cm bir akvaryumda bakıyorum.
Akvaryum ufak 15 cm su derinliği tam batan model su ısıtıcı için gerekli olan yükseklik.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Hayvan su derinliğine alışınca balık gibi yüzmeye başlar. Boyca uzunluk yüzerek sağlıklı gelişimine derinlik ise akciğerlerinin gelişimine faydalıdır.

Akvaryumda mı bakıyorsunuz eğer baktığınız kap veya akvaryum 15 cm üstü ise suyu 14 15 cm civarlarında ayarlayın

kaplumbağalarda su seivyesi korkusu yoktur başka bir durumdan korkuyor

Akvaryum ufak 15 cm su derinliği tam batan model su ısıtıcı için gerekli olan yükseklik.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Hayvan su derinliğine alışınca balık gibi yüzmeye başlar. Boyca uzunluk yüzerek sağlıklı gelişimine derinlik ise akciğerlerinin gelişimine faydalıdır.
Teşekkür ederim, akvaryumunu değiştireyim.

Geri