Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenmeyi Tek Öğüne İndirmek

Venüs

Bronz 3 Üye
Katılım
23 Ara 2020
Mesajlar
67
Kapluşlarım 7 cm kabuk boyuna geldiği için öğünlerini teke indirmeyi planladım. Bu yüzden de öğlen vakti 12:00'ye ayarlamaya çalıştım.

Ancak kendileri 08.00/20:00 düzenine alışık olduklarından dolayı, beni her sabah saat :08:00 de uyandırıyorlar. Normalde seste uyuyabilen biriyim ama içgüdüsel olarak ve çıkardıkları seslerden dolayı uyuyamıyorum tekrar. Yem verene kadar çırpınmaya devam ediyorlar. Akşamları yine aynı şekildeler, bir gün lambayı kapatıp odadan çıktım, odada olmadığımı anladıkları için çırpınmayı kestiler ama bir sonraki gün yapamadım. Yine sabah akşam öğününe döndüm.

Nasıl bir yol izlemeliyim fikir verebilir misiniz?
Bir de tek öğüne indirdiğimde stick sayısını tek öğün sayısı olarak mı vereceğim? Öyle yaptım, acaba bu onları aç mı bıraktı?
 
8cm kabuk boyuna kadar günde 2 öğüne devam edersiniz. Sonrasında tek öğüne düşersiniz.

2 öğünde verdiğiniz stick yem sayısını 1 öğünde vereceksiniz.

Kaplumbağalar eski yem saatlerinde daha aktif olacaklardır. Bu zamanla düzelir. Kaplumbağalar size bakıp çırpınmaya başladıklarında akvaryumla hiç ilgilenmezsiniz. Benim kaplumbağam artık parmağımı bile takip etmiyor.

Günde tek öğün yem verme saatini 10-11 arası yapmanız daha uygun olur öğleden sonraya kadar çok acıkırlar sonuçta saat 5-6 gibi uyanıyorlar.
 
Tamamdır, çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi bir uygulama yapacağım. Bir de 8cm kabuk boyuna geldiklerinde uvb lambayı kullanmaya başlamalıyım sanırım değil mi ?
 
Biz 8cm kabuk boyu sonrası uvb lambayı kullanmalarını öneriyoruz fakat şu an fiyatları çok kötü olduğundan 10cm kabuk boyu itibariyle de kullanabilirsiniz.
 
Elimde mevcut ancak 7-8 cm diye okuduğum için rafa kaldırmıştım. Yine de 10 cm'de mi başlamamı önerirsiniz? Belki onlar 10 cm'e ulaştıklarında kullanmaya başlarsam, ömürleri azalana kadar yurtdışı alım-satımlarda rahatlama olur ve fiyatları inebilir.
 
6 cm kabuk boyuna kadar kabuğun esnek olması gerekir. Bu darbeyi absorbe etmekle birlikte büyüyen organların baskı altında kalmasını önler. 7-8 cm gibi başlamak uygundur.

Yalnız uvb ampul fiyatlarının uçuk olması ve belli bir ömrü olduğunu göz önüne alırsak bunu ihtiyacın yoğun olduğu bir zamana ötelemekte fayda var gibi duruyor. Onun için 10 cm itibariyle kullanmak daha mantıklı olur. Hayvanın büyüklüğüne göre D vitamini ihtiyacı yükselecektir.

Ama kabukta yumuşama incelme durumları oluşursa kullanılması zaruri olur.
 
Çok teşekkür ederim, kabukları şuan gayet sağlıklı gözüküyor. herhangi bir yumuşama ya da incelme dikkatimi çekmedi. Ara ara çok rahatsız etmeden kontrol ederim.
 
Geri
Üst