Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Betta ( Betta splendens)

cspr

Gümüş 4 Üye
Katılım
18 Tem 2009
Mesajlar
151
Çocukluğumdan beri ürettiğim ve büyük bir tutkuyla beslediğim balık türüdür.. Anavatanı Çinhindi ve Taylanddr .. Uzak doğuda doğal yaşamanı pirinç tarlaları ve bataklıklarda geçiren bu balıkların aslında renkleri çokda görkemli değildir. Akvaryum için evcilleştirildikçe farklı renkler alınmıştır. Uzak doğuda ve A.B.D. de bettalar kavgacı siyam balığı olarakda bilinirler ve bunun sebebi erkek bettaların tıpkı ülkemizde bir dönem yapılan horoz dövüşleri gibi bahisleri dövüşlerinin olması yüzündendir .Ancak günümüzde başta A.B.D daki hayvan hakları koruma dernekleri tarafından bu çeşit dövüşler yasaklanmıştır .
Doğası gereği erkek bettalar oldukça hırpani ve agresif balıklardır. Çiftleşmeden sonra eğer dişi beta akvaryumdan alınmazsa erkek onu yavrulara zararı dokunacağı gerekçesiyle öldürebilir. Ve yavrular yumurtadan çıktıktan sonra ani bir sarsıntı esnasında korkan yavrular uzaklaşmaya çalırlarsa baba betta onları yiyebilirde .. Oldukça değişik ve muhteşem balıklardır bettalar özelliklede erkekleri :)
Ancak ülkemizde bir çok evcil hayvan gibi onlarda hakettiği yeri bulamamışlar labirentli solunum organlarının onları dayanıklı kıldığı gerekçesiyle kadehlerde su bardaklarında satılmaktadırlar ..
 
ben pek sevmiyorum betaları yani bana soğuk geliyorlar çok hareketsizler ve bakımları çok zor. görüntüleri güzel ama ne bileyim garip hayvanlar. ben beslemiştim beyaz benek hastalığından öldü.
 
Beta almayı düşünüyorum fakat yeni bir akvaryum yapana kadar ona bir fanusta ne kadar iyi bakabilirim sizce?
 
Bence fanusları hiç bir canlı hak etmiyor.Ekipmanlarını tamamladığınızda almanız balık için daha doğru olacaktır.
 
Kesinlikle haklısınız. Ama araştırırken beğenir ve alırsam belki 1-2 hafta idare edebilir diye düşünüyorum. Petshoplarda gördüğüm kadehlerdeki betalar çok canımı sıkıyor...
 
Beslemeni tavsiye etmem suyun içinde biyerde hareketsiz dururlar arada bir kuyruklarını sallaya sallaya diğer köşeye gider orada dururlar öldü sanırsın ama yaşıyodur dürtünce hareket eder başka türlü kıpırdamaz buda beni acayip sinir eder beslenicek balık değil bana göre ölen arkadaşlarınıda yerler iğrenç bir şekilde kabarıp saldırırlar zaten o sahneyi bir kere görsen balıktan nefret etmen için yeter. Ayrıca illa alıcam diyorsan akvaryum kurana kadar kavanozun içinde ne kadar dayanıcağınıda merak ediyorsan söyliyim değil 1 - 2 hafta senelerce bile yaşarlar alabileceğin en dayanıklı balıklardan biri.
 
Hımmm... Bilgi için teşekkür ederim demekki fanusumda bir süre idare edebilir... Bir çok balığı yakından incelemek istediğim için beta almayı düşünüyorum sanırım...
 
önemli değil evet fanusta idare edebilir rahatlıkla ( şimdi kimse beni topa tutmasın bu bi gerçek :D ) .
 
Çok güzeller bence, yani; dekoratif. Büyük bir akvaryum yapınca alıcağım balık türleri arasında. :)
 
Bettalar diğer balık türleriyle pek anlaşamazlar. Büyük akvaryum için tür seçimi yaparken dikkatli olmalısınız...
 
Bende fanusta betta bakmıştım bordo renkti ama bence okadar kötü bir balık değillerdir sadece tek bakılması gerekiyor 1 seneye yakın bakmıştım sıkıntı olmadı hiç ve renk değiştiriyordu fanusta kocaman deniz kabuğu vardı onun içinden pek çıkmıyordu yemi görünce çıkıp yemi yeyip geri giriyordu bazen kendisi çıkıyordu salına salına yüzüyordu bende yüzüşüne bayıldığımdan almıştım pişmanda değilim kışın soğuk olduğu için ölmüştü.
 
Evett!!! Artık bir bettaya sahibim ve ona masamın üzerinde bir fanusta bakıyorum -oldukça büyük bir fanusta- mutlu ve sağlıklı görünüyor. Bu sıralar çok yoğun olduğum için onun adına forumda bir başlık açıp tanıtamamış olsam da buradan söylemek istedim ((=
 
Cvp: Betta ( Betta splendens)

Renkleri ve desenleri harika.Eğer böyle balıklardan oluşan bir akvaryumum olursa karşısına oturup izlemek acayip zevkli olur diye düşünüyorum.
 
Cvp: Betta ( Betta splendens)

çok güzel bir balıktır.kendi türü ile bile anlaşamaz.yalnızlığı sever.akıntıyı sevmez.kurduğunuz akvaryumda bitki olması gerekir.ayrıca suyu fazla filtrelememelisiniz çünkü bulanık suları çok sever.saklanmayı çok sever.dişileri fazla bulunmaz.erkekleri dişilere göre daha güzeldir.akvaryumda bakılırsa uzun yıllar yaşar.dediğim gibi alırsanız erkek alın
 
Cvp: Betta ( Betta splendens)

fanusta en fazla 3 ay yaşar ama cin çilesi gibi


betta en az 30l bakılması lazım ama 20 10 l olur
 
Geri
Üst