Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyaz Leke mi ?

akifceyda

Yeni Üye
mailto:/smg9dj.jpg

Ağız burun bölgesindeki beyaz top gibi şişkinlik

mailto:/sgsacp.jpg

burada daha net gözüküyor.

Kabukta ise kalsiyum eksikliğinden kaynaklı şerit gittikçe büyüdü. Yarın gaga taşını kullanmaya başlayacağız. Ufak kurtçukların üzerine damlatıp vereceğiz.
Tuzlu su banyosu yaptırdık. Kuruduğunda koku yoktu. Ayrıca beyaz yerlerinde bir pütürlük de yok. Kabuk değişimi olabilir mi bu görüntü?

Burundaki şişliğimiz için de
Bu hastalığımız acaba ne? bize yardımcı olacak birileri var mı?

bilgisi olan yok mu ?

Cvp: Beyaz Leke mi ?

sendeki kaplumbağa benim kapluşumun aynısı benimkinin burnundada ufak top gibi beyazlık var (kaybolmuş olabilir tam dikkat edemedim) ve kabugunun tam ortasında beyaz bir şerit var (yayılıyor ve hala sürüyor) yardımcı olursanız sevinirim :(

Kabuğu için d vitamini ve kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz. İyi beslenme ile toparlayacaktır. Ağzındaki lezyon abseye benziyor. İmkanınız varsa veterinere göstermeniz daha uygun olur.

apseli bölgeye dikkatlice Tuzlu su banyosu yaptırdım iyice kurutuum sonra suya koydum. Suda biraz yumusadıktan sonra apseye dokundum ve cıktı suan sıkıntımız yok.

tubidik' Alıntı:
Kabuğu için d vitamini ve kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz. İyi beslenme ile toparlayacaktır. Ağzındaki lezyon abseye benziyor. İmkanınız varsa veterinere göstermeniz daha uygun olur.

Sylvania Reptistar UVA/UVB-T8 Sürüngen Fluoresanı 15W-438mm kullanıyorum. Ne sıklıkla bunu açık bırakayım d vitamini için?
bilgilendirirmisiniz.

Geçmiş olsun abseden kurtulduğuna sevindim. Lambayı günlük 5-6 saat açık bıraksanız yeterli.

Geçmiş olsun benim kaplumbağalarımda sadece soguk algınlığından gözlerde şişme olmuştu bunlarla karşılaşmadım ama çok geçmiş olsun umarım artık iyidir.

akifceyda çok teşekkür ederim gerçekten benim kapluşumunda apseli bölgesine senin uyguladığın tedaviyi uyguladım bende aldım apseli bölgeyi saolasın :)

birşey değil. bir de şu kabugumuzu iyileştirsek bizden mutlusu yok.
Kalsiyumlu yemleri kaç tane vermek lazım ? ne sıklıkla? bilgisi olan.

walla ben yarın fln yumurta akı yedirmeyi düsünüyorum belirli aralıklarla sık sıkda güneşe çıkarıyorum ve devit3 kullanıyorum aldığımda böyleydi inş. iyileşir ... :(

Haftada bir yumurta beyazı verin gelip gidip yesin, yemediğini geri çıkarırsınız suyundan. Günlük güneşlendirin. D vitamini vücutta kalsiyumun emilmesini sağlar. Yumurta haşlama suyundan evde her yumurta haşlandığında dökebilirsiniz.

Geçmiş olsun, vitamin ve kalsiyum takviyesi yapın(kabuğu için).

Geri