Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyaz lekeler

Berna

Yeni Üye
Merhaba ben bu sorun için daha önce de yazmıştım fakat büyüdüğü için veya kireçlenme demiştiniz ben bakımlarını aynı şekilde yaptım fakat 4 gündür evde değildim ve suyunu değiştiremedim yemlerine vs saati yerinde ailem ilgilendi sadece suyu pisti az önce suyunu değiştirdiğimde kaplumbağamın her yerine beyazlıkların yayıldığını gördüm alt kabuğunda yoktu alt kabuğuna da yayılmış mantar mı değil mi tekrar sormak istedim. Birde alt kabuğunda kırmızı büyük noktalar var korktum açıkçası hastalanmış olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_8450.jpeg
    IMG_8450.jpeg
    882.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8449.jpeg
    IMG_8449.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8074.jpeg
    IMG_8074.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 15
Merhaba ben bu sorun için daha önce de yazmıştım fakat büyüdüğü için veya kireçlenme demiştiniz ben bakımlarını aynı şekilde yaptım fakat 4 gündür evde değildim ve suyunu değiştiremedim yemlerine vs saati yerinde ailem ilgilendi sadece suyu pisti az önce suyunu değiştirdiğimde kaplumbağamın her yerine beyazlıkların yayıldığını gördüm alt kabuğunda yoktu alt kabuğuna da yayılmış mantar mı değil mi tekrar sormak istedim. Birde alt kabuğunda kırmızı büyük noktalar var korktum açıkçası hastalanmış olabilir mi?
Eklemek istedim üst kabuğundaki fotoğraf size ilk sorduğum zaman attığım fotoğraf altında taş yok güzel bi ada aldım

Altbağadaki plakalarda pürüzlenme olmuş kireç bağlamış. Bu plakaların atılmasına daha var. Atıldığında temiz yüzey ortaya çıkar.

Kırmızılık kabuğu besleyen yeni kılcal damarların oluşumuna bağlı kızarıklık. Hayvan büyüyor.

Griye çalan pembelik üşütme belirtisidir. Soğuktan kılcal damarlar büzüşür.

Altbağadaki plakalarda pürüzlenme olmuş kireç bağlamış. Bu plakaların atılmasına daha var. Atıldığında temiz yüzey ortaya çıkar.

Kırmızılık kabuğu besleyen yeni kılcal damarların oluşumuna bağlı kızarıklık. Hayvan büyüyor.

Griye çalan pembelik üşütme belirtisidir. Soğuktan kılcal damarlar büzüşür.
Mantar değil ama üşütmüş mü ne yapmam gerekiyor?

Mantarda yok, hayvanda üşütmemiş. Durumu iyi.

Geri