Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

beyaz lekeler

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
arkadaşlar daha once kapluşlarımın resımlerı koymuştum kabuklarında beyaz beyaz lekeler oluyo dıye herkes kabuk deişimi olduğunu veya mantar olabıleceğını soyledı. bugn bi akvaryumcuya gittim bana mantardır dedi ve balıkların beyaz benek hastalığına ve mantar gibi hastalıklarına ıyı gelen bi damla verdı suyuna damlatmam için. kaplumbağalar için bole bi ilaç yok dedi. acaba dorumu dedi yoksa sırf para kazanmak için benımı kekledi bilmiorum. sizce o damlayı kullanmalımıoyım kullanmamalımıyım..
 
İlacın adı falan var mı? Mavi bir şey mi? Adı contra-ıcyhto mu?
 
ilacın adı "Deep fix" acrifix çözelti yazıyo altında..
 
Deep fix pek iyi bir marka değil. O ürün balıklarda beyaz benek ve mikrobik hastalıkları, mantarı engellemek için üretilmiş bir ürün kaplumbağalarda da kullanılabilir diye düşünüyorum ama contra-ıchyto yu tavsiye ederim mantardan şikayetçiyseniz.
 
yarın bi sorarım pet shopa eğer dediğinz ilaç varsa alırım saolun..
 
Benimde kaplumbağamın boyun kısmında çok küçük bir beyaz leke var, mantar sanırım :(
Konu benim için de yaralı oldu, teşekkürler.
 
benmkinde de ağız kenarlarında ve burnunun üstünde oluşmaya başladı.bi ara mavi ilacı kullandım sonra fazla gelebilir ve zehirleyebilir die bıraktım.sanırm az da olsa kullancam.teşekkürler..
 
benim de kaplumbağamın üzerinde beyaz lekeler var gidip bi petshopcuyla konuştum kireçtendir dedi musluk suyu kullanmıyorum dedim diş fırçasıyla fırçala geçer dedi ama hala geçmedi mantar olmasından korkuyorum:(
mailto:/img25/755/cimg4443h.jpg
 
Bana kireç ya da akbuk değiştirme gibi geldi ama hiçbir ihtimali gözden kaçırmamak gerek. Yumuşaksa mantardır ve de pis kokuyorsa... Sertse tabakalaşmış bir haldeise kireç olabilir. Bu arada kaplumbağanız bayağı büyükmüş, kaç yaşında, akvaryumda beslenmiş gibi duruyor... Görünüşe göre de biraz ürkütmüşsünüz... :D
 
Yumuşak değil sert bi tabaka. Kaç yaşında bilmiyorum bir arkadaşımn doğum günü hediyesi ama kabuk boyu 7cm lekeler görünsün diye biraz da zoom yaptım:) Akvaryumda besliyorum ama pek büyük birşey değil:( Öle bir problemim de var hala korkuyor benden, akvaryumdayken sorun yok ama güneşlenirken falan baya ürküyor.:(
 
onunla daha fazla zaman geçirin.elinize alıp yüzüne doğru bakarak onunla ılımlı ve sevecen bir ses tonuyla konuşun.onu korkutacak ani hareketlerden kaçının.bi kaç gün içinde farkedersiniz değişikliği.burada göz teması çok önemli.birde onu strese sokmayacak şekilde tutmalısınız.

bana kabuk değiştiriyor gibi geldi.fırçayla kireç genelde çıkar.sularınızı 3 gün dinlendirdikten sonra akvaryumun suyunu değiştirin.bu kirecin etkisini en aza indiriyor ama yine de oluyor.haftada 1 temizleyin.güneşten aldığınızda kireçler belli olur zaten.
 
Diğer arkadaşların dediklerine ek olarak; lekeler aynı şekilde kaplumbağanız su içindeyken de bariz biçimde görülüyor mu? Görülüyorsa mantar olma ihtimali yüksek demektir ancak suda belli olmuyorsa kabuk değişiminden kaynaklanabilir ya da sudaki minerallerin kabukta birikmesinden ve kabuk kuruyunca farkedilebilir hale gelmesindendir.
 
Hayır su içinde değil güneşlenirken yada taşına çıktığında yani kuruduğunda görünüyor. Zaman geçirmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Elimi uzattığımda kaçıyor sürekli hele bir de fırçalayacağımda ordan oraya koşuyor elimi ısırmaya çalışıyor:(
 
Daha yeniyse kaplumbağanız normal kaçması. Suyun dışında kendilerini tehlikede hissederler. Kabuk değişiyor olabilir şimdilik pek dokunmayın kabuğuna yeni kabuk tabakaları geldikçe eskisi kendiliğinden düşer. Mineral birikmesi de olabilir, içme suyu da kullanıyor olsanız bazen görülebiliyor. Onun için de ara ara hafifçe fırçalamanız iyi olur. Sadece kabuk değişimi zamanlarında pek dokunmayın kabuğa. Çok büyük ihtimalle mantar değil yani.
 
Geri
Üst