Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyaz nokta

melisa ecem

Bronz 3 Üye
Kaplumbağam fınıdığın keyfi yerinde ama kapbuğunun üstünde 2 tane beyaz nokta var sizce mantar olabilir mi . Kabuklarını temizlerken aynı diş fırçaaını kullanıyorum necatiye de geçer mi?

İplik iplik ve yumuşaksa, ele geliyorsa yüksek ihtimalle mantardır. Eğer fırçayla da çıkmıyorsa kireç olabilir. Yine de ikisi için ayrı diş fırçası kullanın. Ben kendi kaplumbağalarımda hiç kullanmıyorum diş fırçası mümkün olduğu kadar içme suyu kullanın, klorun uçmasını bekleyin, kuru alanınız kabuk tamamen kuruyacak şekilde 32-35 derece arası olsun kendileri hallediyorlar zaten kabuk değişimlerini. Bir de mango kökü ve silis kum da atmaya yardımcı diyorlar ben sadece kök kullanıyorum kum kullanmıyorum 6 tane akvaryum olduğu için temizlerken kolaylık oluyor.

Niyeyse şu an yok bi kaç haftadır vardı şimdi aklıma geldi kabuk damlalarını damlattım. Ve suyun üstünde böyle ince ince şeffaf bişeyler yüzüyor. Damlayı damlattıktan sonra yok oldu.

Resmini gönder. Hayvan mantarsa zaten iş fırça ile bitmez akvaryumdaki gereksiz herşey başta kum olmak üzere çöpe atılıp akvaryum steril edilmek zorundadır.

Damla dediğin kabuk jeli ise onuda çöpe at o zararlıdır.

Yok şu an o leke birden kayboldu suyun üstünde böyle pul pul şeffaf incecik bişeyler yüzüyonama o necati den kaynaklıda olabilir çünkü büyüyo ve kabuğu soyulmaya başladı yine de incecik bişey.

Plakalar ince ve şeffaftır. Yalnız plakalar su üstünde yüzmez dibe batar. Deri parçaları suda sirkülasyona bağlı dolanır durur.

Yani mantar olma ihtimali varmı

Arasıra kayboluyo o noktalar bugün gezsinler diye çıkar mıştım ordan aklıma geldi suya koyunca kaybolmuşta olabilir şu an uyuyo yarın bi kabuğunu kurulayıp fotoğrafını çekerim

Kireçtir o mantar su içinde gözükür ama resim gönder garanti olsun.

Cvp: Beyaz nokta

melisa ecem' Alıntı:
Tamam gönderiyim yarın hemen . Ve kireçse bunu nasıl tedavi edebiliriz ?

Kireçten ziyade mantardan endişen etmelisin.Kireci gidermeye gerek yok.Kireç su sertliğinden meydana gelen fiziksel bir değişimdir.Canlıların sağlıklı gelişimi için belirli bir miktarda su sertliğine ihtiyaç vardır.Büyük akvaryumlarda su sertliğini ve hidrojen kuvvetini dengeleyecek filtre malzemeleri sump sistemde ya da diş filtrede kullanılarak bir nebze olsun önüne geçilebilir veyahut lavabo altı arıtma cihazları ile daha kaliteli su elde edilebilir.Şebeke suyu kullanırken JBL Biotopol T alıp su değişimlerinde ve su eklemelerinde akvaryuma girecek suya uygulayabilirsin.Bu suyu hem yumuşatan hem de ağır metalleri kendine bağlayarak absorbe eden bir su düzenleyicidir.

Bunlar kireç ve normal seviyenin dahi altında. Furkanın yazdıklarına ek olarak içme suyu takviyesi de kirecin azalmasına ve üstüne katman eklenmesini önler. Şu an için bir sorun yok.

Teşekkür ederim ama suyun üstünde yüzen şeyler ne? Şeffaf incecik bişeyler var. Bu arada ankarada düzgün hiçbir yerde kaya yok ablam denizden getireceğini söylemişti tuzlu olduğu için güzelce yıkasakta zarar görür mü?

Furkan?

Kaya gibi malzemeler akvaryum küçükse yer işgal eder. Kaplumbağaların yüzmesini kısıtlar. Ortam uygun olsa dahi konulacak taş pürüzsüz olmalı. Gözenekli taşlar zararlı bakteri oluşumlarına yol açar. Filtrenin sirkülasyonunu engellememeli. Taş değil ama ileriye dönük lazım olacak şey mango köküdür. Altına girip sürtünerek eski plakaları atmasına yardımcı olur.

Onlar eski deri parçalarıdır. Onları bundan sonra her daim göreceksin. Büyüdükçe ve lamba etkisiyle sürekli atacaktır.

Cvp: Beyaz nokta

melisa ecem' Alıntı:
Teşekkür ederim ama suyun üstünde yüzen şeyler ne? Şeffaf incecik bişeyler var. Bu arada ankarada düzgün hiçbir yerde kaya yok ablam denizden getireceğini söylemişti tuzlu olduğu için güzelce yıkasakta zarar görür mü?

Furkan?

Cem cevaplamış sorunu.Ek olarak dekorasyon için dere taşı kullanabilirsin.Genellikle hafriyatçılarda da bulabilirsin.Kimi taşlar şaşırtıcı büyüklükte olabiliyor.Dere taşı yassı olduğu için herhangi bir sorun teşkil etmez.Bulursan;akvaryuma koymadan önce iyice dezenfekte ettiğinden emin ol.

Denizden ziyade dere,nehir ve göl gibi su alanlarının çevresindeki taşlar tercih sebebi.

Geri