Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyaz Tortullar

agarden

Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2009
Mesajlar
9
Kaplumbağamın suyunun üstünde bugünler beyaz tortullar oluşmaya başladı. Kapluşum daha 2 hafta önce aldım ve son 4-5 gündür beyaz tortullar var. Suda suyun dibinde duruyorlar. Kapluş arada bi onları yemeye kalkıyor suyunda beyaz tortullar oluştuktan sonra, epey sık aralıklarla değiştirdim. İçindeki taşlardan diye düşündüm. Taşları çıkarttım sudan yine beyaz tortular geldi suyum içme suydur temiz sudur. bu beyaz şeyler neden oluşuyor lütfen çok merak ediyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...:shy::shy:

EDIT PAYTAK:Lütfen kısaltma yapmayınız.İmla kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat ediniz.

Edit tubidik: Başlıkta tamamen büyük harf kullanmak yasaktır.
 
Suda ve kuru alanda da belirgin olan mantar olabilir sadece suda ya da karada varsa ya kabuk değişimi ya kireç birikmesidir.
 
İçinde nasıl taşlar kullandınız? Taşları suya koymadan önce yıkadınız mı ya da suda bekletiniz mi? Filtrasyon için gerekli ekipmanlarınız var mı? Suyu sık değiştirmek iyi değildir normalde zaten öyle bir sorun da olmaması lazım, muhtemelen taşlar sorun ama sorduklarım hakkında gerekli yanıtları da verirseniz daha net yorum yapabiliriz.
 
Bence söyle yap ;
Öncelikle kaplumbağanı bir kaba koy akvaryumunu filitreni kuu alanını v.b tür şeyleri yıka iyice,ama filtreyi falanda temizle ve o sonradan kattığın taşları da ayır.Öyle bir dene eğer yine olusuyorsa kaplumbağanda bir sorun var demektir.
 
ama taşları çıkarttıktan sonra yine tortullar oluştu
yün gibi küçükler
kaplumbağam akvayumda değil dev fanusta bakıyorum akvaryumum su sızdırıyor. kaplumbağa daha küçük büyük değil kaplumbağanın yemesi falan herşeyi normal canavar gibi yiyor
içindeki taşlar beyaz sarı renkli taşlar sanki bir çakıl taşı düşünün onların biraz daha küçükleri orta hallerinde taşları suya koymandan önce evet yıkadım suda bekletmedim bana göre de herhalde taşlardan

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
 
renkli taşları çıkartın.Fanusta kaplumbağa beslenmez. Büyük bir akvaryum alın.ısıtıcı filtre gibi ekipmanları da almalısınız.
 
Taşları çıkarıp kabı yıkayın suyu değişin ve en kısa zamanda akvaryuma geçin plastik kapta kaplumbağa kesinlikle beslenmez. Kısa zamanda ekipmanlı bir akvaryuma geçersiniz umarım.
 
sorunu buldum yemden imiş yemi yerken hep ufalanıyor ondan akvayuma geçtim
 
Evet evet aynısı bende de olmuştu yemi yerken parçalıyor kırıntıları kalıyor suyun dibinde hatta arada onlarıda yiyor :D

EDIT PAYTAK:Lütfen kısaltma yapmayınız.Türkçe harfler kullanmaya özen gösteriniz.
 
kapluşumu akvryumda değilde derin cam borcamda baksam yine sorun olurmu? akvryumu koyck yerim yok
 
Geri
Üst