Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyazlık

mervea

Yeni Üye
Merhaba,

Kaplumbağam son bir haftadır daha çok kuru alanda zaman geçiriyor ve yemek yerken ağzında geveliyor, ama yine de yemeyi sürdürüyor. Bugün ise kırmızı yanağının olduğu bölgede beyazlık fark ettim. Kulak enfeksiyonu olabilir mi, tam anlayamadım ve bu durum beni endişelendirdi.

Ne yapmam gerekiyor?
(Isıtıcı kullanıyorum.)

Ekli dosyalar

• IMG_8814.jpeg
    IMG_8814.jpeg
    679.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_8799.jpeg
    IMG_8799.jpeg
    229.7 KB · Görüntüleme: 15
Foruma hoşgeldiniz.

Eski derileri kabarmış bunlar zaman içinde atılır. Bir sorun yok.

Yeme durumları farklı oluyor bazen uğraşır kırıp yer bazen doğrudan yutarlar.

Kuru alanda çok durduğunda çene kasları ve derisi gerilir. Bu da yemi geveleme sebeplerinden biridir.

Hayvan ısınma ihtiyacı istiyorsa kuru alanda vakit geçirmesinde sorun olmaz.

Yalnız su 28 derece sabit ısıda olmalı. Bundan soğuk ise hayvan su yerine alanı tercih eder.

Lamba mesafesi için hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırıyoruz. Tam yarım saat sonra 32 derece olacak noktada mesafeyi ayarlıyoruz.

Yanıtınız ve verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız. 😊

Geri