TheNRK
Platin 3 Üye
Bıcırığun uzun zamandır fotoğraflarını çekiyordum ve foruma koymaya karar verdim.
Not:Tarihlerinin hepsi doğru belki fotoğraflardanda nekadar büyüdüğünü az çok anlarsınız.
mailto:/2u6gp68.jpg
mailto:/33w7c6t.jpg
mailto:/kc20p.jpg
bunlarda filtre`nin üstündeki fotoğrafları, geceleri uyumak için sık kullandığı yerlerden biri ve bazenleri filtrenin üstünde güneşleniyormuş gibi ayaklarını geriyor.
mailto:/15fqbkk.jpg
mailto:/2ey9qq9.jpg
mailto:/33crw3t.jpg
Meraklı meraklı bakışlarına bayılıyorum
mailto:/21c8ne8.jpg
mailto:/nyi6w0.jpg
Kuru alan`dayken yanına yaklaştığımda bazenleri hemen suya atlarken bazenleri 15-20 saniye bekliyor o sırada fotoğraflarını çekmeye fırsat buluyorum elimde birsürü kuru alan fotoğrafı var.
bu kabuk atma döneminde 3-4ay sürmüşdü sanırım çok yavaş attı
mailto:/3wztc.jpg
mailto:/2mzb4i0.jpg
mailto:/9kaxp0.jpg
mailto:/j78fvs.jpg
mailto:/ap3qe.jpg
mailto:/2nstaok.jpg
mailto:/zx2ue8.jpg
mailto:/2yx2l1u.jpg
mailto:/2wf66av.jpg
mailto:/21m9h08.jpg
mailto:/m7ym9j.jpg
perşembe günü tekzeden osram marka 42watt halojen spot lamba aldım bir önceki 40wattlık lamba elimi 1cm aralıkla bile yaklaştırsam zar zor ısı veriyordu bu ise 10cm`den belirli bir süre sonra yakmaya başlıyor.
mailto:/fblr2e.jpg
mailto:/2dme0lx.jpg
bu fotoda lambadan dolayı fotoğraf makinesi etrafı karanlık gördü
akvaryumdan ısı hariç memmunum şimdilik ama bir sorunum daha var bıcırığın alt kabuğu sanki içe çöküyor yani anlatması biraz zor ama fotolarda belli olmayacak kadar küçük derinlikte çukurlar var bunlar mantarmı gibisine soru sorsam biraz mantıksız olur çünkü ipliksi bir yapıda değil sadece kabuğu alttan yavaşça yeniliyor gibi ama çok aşırı yavaş mantar olsa çok çabuk ürerdi.ve küçükken alt kabuğu pürüssüzdü şimdi ise beyazlıklar var.mailto:/13zdefr.jpg foto pek net çıkmadı ama net olarakda çekmeye çalışıcam bir elimle bıcırığı elimde tutarken bir elimle fotoğraf makinasını tutmak biraz zor.
Not:Tarihlerinin hepsi doğru belki fotoğraflardanda nekadar büyüdüğünü az çok anlarsınız.
mailto:/2u6gp68.jpg
mailto:/33w7c6t.jpg
mailto:/kc20p.jpg
bunlarda filtre`nin üstündeki fotoğrafları, geceleri uyumak için sık kullandığı yerlerden biri ve bazenleri filtrenin üstünde güneşleniyormuş gibi ayaklarını geriyor.
mailto:/15fqbkk.jpg
mailto:/2ey9qq9.jpg
mailto:/33crw3t.jpg
Meraklı meraklı bakışlarına bayılıyorum
mailto:/21c8ne8.jpg
mailto:/nyi6w0.jpg
Kuru alan`dayken yanına yaklaştığımda bazenleri hemen suya atlarken bazenleri 15-20 saniye bekliyor o sırada fotoğraflarını çekmeye fırsat buluyorum elimde birsürü kuru alan fotoğrafı var.
bu kabuk atma döneminde 3-4ay sürmüşdü sanırım çok yavaş attı
mailto:/3wztc.jpg
mailto:/2mzb4i0.jpg
mailto:/9kaxp0.jpg
mailto:/j78fvs.jpg
mailto:/ap3qe.jpg
mailto:/2nstaok.jpg
mailto:/zx2ue8.jpg
mailto:/2yx2l1u.jpg
mailto:/2wf66av.jpg
mailto:/21m9h08.jpg
mailto:/m7ym9j.jpg
perşembe günü tekzeden osram marka 42watt halojen spot lamba aldım bir önceki 40wattlık lamba elimi 1cm aralıkla bile yaklaştırsam zar zor ısı veriyordu bu ise 10cm`den belirli bir süre sonra yakmaya başlıyor.
mailto:/fblr2e.jpg
mailto:/2dme0lx.jpg
bu fotoda lambadan dolayı fotoğraf makinesi etrafı karanlık gördü
akvaryumdan ısı hariç memmunum şimdilik ama bir sorunum daha var bıcırığın alt kabuğu sanki içe çöküyor yani anlatması biraz zor ama fotolarda belli olmayacak kadar küçük derinlikte çukurlar var bunlar mantarmı gibisine soru sorsam biraz mantıksız olur çünkü ipliksi bir yapıda değil sadece kabuğu alttan yavaşça yeniliyor gibi ama çok aşırı yavaş mantar olsa çok çabuk ürerdi.ve küçükken alt kabuğu pürüssüzdü şimdi ise beyazlıklar var.mailto:/13zdefr.jpg foto pek net çıkmadı ama net olarakda çekmeye çalışıcam bir elimle bıcırığı elimde tutarken bir elimle fotoğraf makinasını tutmak biraz zor.