Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bıdık yavaş büyüyor :(

TostosBıdık

Bronz 5 Üye
Bıdığı Alalı 3 ay oldu ama Büyümesi biraz yavaş galiba yeminden başka hiçbir şey yemiyor :(
yardımlarınızı bekliyorum :ff: :ff: :ff:[/font]

Cvp: Bıdık yavaş büyüyor :(

^^ Hiç ölçmeyi düşünmemiştim ama 5 cm olabilir şuanda 6,5- 7 var .

Uygun şartlarda ayda 0,5 cm büyüme yavru kaplumbağada normaldir.

"Yaşamının ilk yılında 5-7cm büyür. İkinci yılında ise 7-11cm bir uzunluğa ulaşır. Üç yaşa gelince erkek 8-12cm, dişi ise 9-15cm büyüklükte olur. Dördüncü yılında ise erkek 10-14cm, dişi ise 13-18cm uzunluğa ulaşır. Beş yaşında bir erkek kaplumbağa 13cm, dişi ise 17cm büyüklüktedir."

Bu paragrafı vikipedi den aldım. Yaşına göre olması gereken ölçüler (kabuk boyu) bu şekilde verilmiş. Yaşına göre olması gereken boyda olup olmadığını ona göre kıyaslayabilirsin

Çok Teşekkür Ederim Moralimi Düzelttiniz :smile::smile::smile::smile::smile::smile:

Asıl benimkiler yavas büyüyor iki ayda 1 cm büyüdüler :(

Asıl benimkiler yavas büyüyor iki ayda 1 cm büyüdüler :(

ırmak 6-7 cm civarında ve hastalık yoksa bu aşama sonrası 10 cm'ye gidecek süreci daha hızlı geçerler. tabi başta uva olmak üzere uvb ampul varsa. akvaryumları rahat yüzecekleri ölçülerde olursa.

agil yem almayı da ihmal etme.

Fatih yavruda aylık ortalama 0,5 cm büyüme normal, tekrar belirteyim. Bazı akvaryumlarda daha hızlıda büyüyor. Isı fazlalığı yani metabolizma hızlandırma ve biraz daha fazla yem ile yapılabilir. Ancak normalden hızlı büyümede uygun değil.

Fazla yem vermiyorum kafa hacmi kadar iste ama bazen annem fazla yem veriyo sölicem artık fazla yem vermicek saol Emre abi :)

Cümleyi tam kuramamış olabilirim Fatih. Çok hızlı büyüyenlerin neden o şekilde olduğunu anlattım. Fazla ısı ve yem.

Seninkiler maşallah sorunsuz ve orantılı boy atmış.

Geri