Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bilinçsiz Kuzenim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_Emre___

Bordo Bereli
Arkadaşlar benım 12 yaşında kuzenım var benım kaplumbağalarıma özenip tam 7 kaplumbağa aldı 3 tane elma salyangozu 2 tane minare ve bunları ölüm kabında besliyor aynen böyle bir şey resmini atıyorum.
mailto:/3505/KAPLUMBAGA-BAHCESI__35051622_0.jpg
Ve bu da yetmezmiş gibi suyu full yükseltmiş 1-2 parmak boşluk var üstte ve kuru alanı yok ısıtıcı yok filtre yok ona akvaryumda beslemesi gerektiğini ısıtıcıs filtresi olması gerektiğini söylediğimde bana salak mısın ya kaplumbağa akvaryumda ölür ısıtıcıya da gerek yok filtre ne ki bildiğin kazık para tuzağı dedi ve kavga ettik dün 4 kaplumbağası ölmüş 3 tane kaldı suyu ayda 1 kere temizlicekmiş ben artık bu kişiliksiz insanlardan bıktım elma salyangozu parazit taşıyormuş birde nasıl ona akvaryum gerektiğini anlatabilirim üstelik ölen kaplumbağaları gömmemiş suyun üstünde çok güzel duruyor dedi okadar para verdim işe yarasın dedi :( off çok kötü oldum ya baygınlık geçirebilirim beyin bu insanları resmen terk etmiş.

Cvp: Bilinçsiz kuzenım !!

Ah şu kuzenler ah! benimde minik kuzenim böyle şeyler yapmayı çok seviyor sürekli hayvanlara eziyet ediyor uyarıdan da anlamıyor :(

Cvp: Bilinçsiz kuzenım !!

Ölen kaplumbağayı çıkardı karnını bıçakla kesti :S birtane yapıştırdım suratına ama emre abi otopsi yapıyorum ben dedi bi tane daha yapıştırdım suratına sonra ölen kaplumbağayı gömdüm :S ah şu kuzenler evet hepsi büyüklerin özentisi...

RE: Bilinçsiz kuzenım !!

Bana kalırsa bir güzel döv. Kuzenin olmasa çok laf söylerdim. Ya da hediye et ona imkanın varsa. Ya da al o kaplumbağaları verme bir daha. Daha fazla laf söylemiyeyim. :(

Cvp: Bilinçsiz Kuzenim!

Bence rüşvet falan ver ben bu şekilde 2 kapluş kurtardım :D

Birazdan gideceğim ona zaten ama yok ben ona hediye etmem asla o yine bildiğini okur pis sıpa mailto:/forum/images/s1/59.pngBirazdan gittiğimde ona nekadara aldıysa kaplumbağayı parasını verip o sabileri kurtarıcam en azından alıp sahiplendireceğim yemekte yemiyorlar (rüşvet vericem) :D

Biraz fazla ver bari ne olursa olsun al ama..

Hazırlandım yola çıkacağım o mazlumları kurtarıcam o çocuğa 20 tl versen bile gıkını çıkarmaz köşeye çekilir pis sıpa diyorum ona :D cezasını çekicek o ama çok dövdüm onu ama akıllanmıyor ki

Teyzem akvaryum ve ısıtıcısını alıyormuş ama kuzenım engel olmuş

Kötü bir şey söylemeyim diyorum ama zamane çocukları kafayı yemiş. Bizim zamanımızda böyle miydi? :breh:

şu an kaplumbağaların kabuğuna ketçap sürüyormuş sefil yaratık aradım alacağım dedim olmaz kabuklarına ketçap sürüyorum dedi sonra sodalı suda yıkıycakmış sersem :S

İnternetin her eve girmesi ve çocukların her şeyi çok çabuk öğrenebilmesi yüzünden bu şekilde davranışları yumuşak karşılamak gerekir. Her çocuk bu kadar asi ve gaddar olmasa da buna eğilim aile eğitiminde başlıyor ne yazık ki. Televizyon ve internet nasıl kültürümüzü değiştirdi ve ar eşiğimizi düşürdüyse, vahşet ve kana olan sempati de bu yüzden doğdu. Kuzeniniz hakkında diyecek bir şeyim yok söylenebilecek her şey üslubuna uygun söylenmiş zaten. O kaplumbağaları kurtarın en azından. Gerçekten şok olarak okudum yaptıklarını. Bizlerin bile midesi kaldırmaz ama çocuk gözünü kırpmadan yapabiliyor. Bir yerde çatlak var ama nerede çözebilmiş değilim.

Çağrı çok haklısın sana katılıyorum.!!
Gazoz: Bencede OHA :O !

Ketçap sürmek ne demek ya? Emre lütfen boşalt o ketçabı kafasına. Nerse annesi babası. Engel olamıyor mu!!

Ben öyle bir şey yapsam (ölsem yapmam) annem beni gebertirdi heralde.. Nasıl izin veriyor,göz yumuyor buna annesi/babası?

Teyzemle eniştem şu an şehir dışındalar babaannesi bakıyor bu sıpaya hatta internette okumuş kırmızı yanaklı kaplumbağalar çorbalıkmış çorbası yapılıyormuş :S çorba yapıcam diyor bu çocuğun akli dengesi bozulmuş !! tanrım :eek:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri