Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Biolife c100 aldım yorum lütfen

tevet0777

Bronz 1 Üye
Katılım
29 Eki 2016
Mesajlar
102
Arkadaşlar biolife c100 aldım. Ama pek bir faydasını görmedim sanki.1 haftadır kullanıyorum ama öncekinden daha çok kirlenme oluyor. Birde sormak istediğim birşey var 80cm akvaryuma sunsun 302 dış filtre yeterli gelirmi ?
 
Akvaryumun hacmi ne kadar ? Ne kadar su var ?
 
Cvp: Biolife c100 aldım yorum lütfen

Şuanki akvaryum 60cm*25cm
4/3 su dolu sürekli
 
O filtre randımanlı değil en azından kaplumbağalar için değil.

Yüksekliği de 20 cm desek 30 litre su eder bu az. Bu akvaryuma en iyi iç filtreyi de koysan çare olmaz. Hayvanlar büyüdükçe kir amonyak o oranda artacaktır.

Bu 80'lik olan akvaryumun tam ölçüsü nedir ? Hayvanların kabuk boyu ne kadar ?
 
Cvp: Biolife c100 aldım yorum lütfen

Biolife filtre ve ürünlerini uzun süre kullandım, Yavruluğu çok güzel . Filtre için ise sabırlı olman gerekir.Ben 2 filtre ile 6 ay hiç su değiştirmeden 80 balık ve 1 kaplumbağa baktım. 1 haftada o filtreden birşey beklemen yanlış. Bu filtre yavaş su döngüsü ile süreç içerisinde yararlı bakteri sayısını artırır , ve temizlik bu bakteriler yoluyla olur. Bunun için en az 1 ay geçmesi gerekir. Akvaryumun için ise 2 adet idealdir. Sistemi kuracaksın ve dokunmayacaksın sadece gerekirse ayda 1 dip cekimi yap. Akvaryumun suyunu ise değiştirme. İstediğin böyle bir temizlik değil ise Dış filtre yönüne git.
 
Cvp: Biolife c100 aldım yorum lütfen

Şuan zaten akvaryumumda 3 aydır sunsun 302 dış filtre ve şelale filtre var bu biolife filtresi diklatimi çekti onun için aldım. Yararlı bakterilerin faydası olur mutlaka. Kalsın olmazsa çalışsın 5 wattlık 2 hava çıkışlı hava motoru ile çalıştırıyorum. Ozaman sabırlı olacağım biraz. Ama biolife sanırım katı pisliklere faydası olmuyor. Peki bu yararlı bakterilein kaplumbağa akvaryumuna ne faydası oluyor. Tam olarak
 
Cvp: Biolife c100 aldım yorum lütfen

Her canlıda olduğu gibi kaplumbağa veya balık türleride akvaryuma bir katı pislik , ki bu gözle görünür bide sıvı yani idrar bırakırlar ve biz bunları göremeyiz. Katı pislikleri filtreler tutarken sıvı pislikler sorun olur. Bunun için en iyi yol su değişimidir. Akvaryumda sürekli su değiştiremeyecegin için ( özellikle balık besleyenler) idrarı daha zararsız hale getirecek , dönüşecek bakteriler geliştirmeye çalışırız. Bunlar ürün olarakta satılır . Bakteri kültürleri bundan vardır. Hızlı dönen sularda bu bakteriler hızlı gelişemez, bu nedenle biolife yavaş bir döngü ve havuz sistemi ile bunları arttırmaya çalışır.Bunlar dış filtredede olur lakin hızlı gelişemezler.

Akvaryumunuzda ne kadar canlı var, bence 1 veya 2 kaplumbağa için dış filtre , şelale filtre ve biolife çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Cem arkadaşımız seni yönlendirecektir , seni yanlış yönlendirmekte istemem.
 
Cvp: Biolife c100 aldım yorum lütfen

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Kapluşlar sağlıklı ortamda olsun diye vallaha ek etmiyom bişeyi elimden geldikçe ama bu yaz 80 cm akvaryuma alacam kerataları bol yüzüp spor yapsınlar. Rahat geniş olursa iyi olur sanıyorum
 
İç filtrelerde kir birikmesi sonucu olarak mayalanma suya faydadan çok zarar vereceği için düzenli temizlik istiyor. Bu kirler bir noktadan sonra göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteriler üretmeye başlıyor. Bu temizlemeyi zaruri hale getirerek döngü yapacak bakteri kolonileri oluşturmaya engel oluyor.

Bu bakterilerin oluşum ve aktivasyon süreci takriben 28 gün sürüyor. Bunun sonucu olarak iç filtrede bu fayda etmiyor. Bunun için dış filtre ve uygun filtre malzemeleri kullanmak gerekiyor. Kir bir taraftan tutulurken diğer taraftan substrat ve lav taşı gibi döngü yapacak bakterilerin koloni oluşturacağı ortamlar suyu zehirleyen amonyağı nitrite ve nitriti de nitarata dönüştürerek su kalitesinin uzun süre gitmesini sağlıyor. Ayrıca kullandığımız zeolite bu bakteri dışında bu üçlüyü tutuyor.

Ayrıca suya hava kabarcığı vermek suretiyle giren oksijen amonyağa tutunarak uçar. Amonyak sudaki oksijeni yer. Oksijen azaldığında yoğunlaşır ve hayvanları zehirler. Metilen mavisi çözücü etkiye sahiptir. Zehirlenmeye karşı endikedir. Diğer taraftan döngü yapan bakterili sistemlerde (dış filtre ve sump) kullanılmaz. Bakterileri öldürür. Kaplumbağalarda balıklardaki dozajda kullanılmaz. Sarhoşlatıcı etkiye sahiptir. Bu sebeple de strese girmiş hayvanı rahatlatır.
 
Cvp: Biolife c100 aldım yorum lütfen

Verdiğiniz bilgiler için çok yeşekkür ediyorum. Çok sağolun.
 
Geri
Üst