Siliphos kayatuzu gibi parça halde veya misket formlarında bir ürün. Hatta duş bataryasına bağlanıp banyoda da kullanılıyor. Yalnız onda da deri allerjik reaksiyon gösterirse kullanmayı bırakın yazmışlardı.
Ben italyan malı almıştım. Orada özellikle yazmışlar sakın yiyecek ve içeceklerde kullanmayın ibaresi vardı. Birkaç sene evvel yarım kilo kadarını 34 $ 'a almıştım.
Bu şekilde kullananı duymamıştım. Ama balıklarla bizimkiler emsal olmadıkları için bir sakınca olabilir. Kaplumbağalar biraz daha hassas ve balıklar feda edilebilir. Feda edilebilir derken bir kaplumbağanın ölmesi kadar üzüntü vermez. Bizim millete kalırsa herşeyi kullanıyorlar ama benim için üzerinde yazan önemli.
Bu arada filtrede carbon kullanma süresini test ettim. Max 1.5 ayı geçirmemek gerekiyor. Ben 3 ay kullandım, hayvanların iştahı kesildi. Carbon suda nasıl bir etki bırakıyorsa ya yemin tadını bozuyor ya da bir şekilde hayvanların metabolizmasını ya da tat alma duyusunu engelliyor.
2 hafta önce carbonları atıp normal düzene döndüm. Bugün hayvanlar 3,5 ay sonra ilk defa reptomin yediler.