Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

biopotol

Dilan1903

Taç 2 Üye
Biopotolun üstünde Çeşme suyunu anında akvaryum suyuna dönüştürdügü yazıyor. Peki kireci de önlüyor mu ?

Kireci ayrıştırmaz.

Cvp: biopotol

cem bey kireci ayrışması için silifoz kullansak olur mu?

siliphos canlılar için kullanılması sakıncalı bir ürün sadece çamaşır makinası ve pek tavsiye edilmese de bulaşık makinesinin musluk başına takılıyor. onun için olmaz. bunun için ya lavabo altı arıtma cihazı su kullanılacak yada carbon filtre malzemesi ile az oranda çözüm bulunabilir. veya içme suyu takviyesi ile inceltilebilinir.

silifoz un canlılar için tehlikesi yokmuş  öle gördüm birkaç sitede, akvaryum.com da balık akvaryumunda kullananlar var hatta

yok silifoz biotopolun içinde bulanan bir madde değil, su arıtmacılarda yada tekzen vs gibi büyük yerlerde bulunan bir arıtma maddesi genelde cem bey dediği gibi çamaşır makinalarında calgon benzeri birşey kullanmama için satılır

Siliphos kayatuzu gibi parça halde veya misket formlarında bir ürün. Hatta duş bataryasına bağlanıp banyoda da kullanılıyor. Yalnız onda da deri allerjik reaksiyon gösterirse kullanmayı bırakın yazmışlardı.

Ben italyan malı almıştım. Orada özellikle yazmışlar sakın yiyecek ve içeceklerde kullanmayın ibaresi vardı. Birkaç sene evvel yarım kilo kadarını 34 $ 'a almıştım.

Bu şekilde kullananı duymamıştım. Ama balıklarla bizimkiler emsal olmadıkları için bir sakınca olabilir. Kaplumbağalar biraz daha hassas ve balıklar feda edilebilir. Feda edilebilir derken bir kaplumbağanın ölmesi kadar üzüntü vermez. Bizim millete kalırsa herşeyi kullanıyorlar ama benim için üzerinde yazan önemli.

Bu arada filtrede carbon kullanma süresini test ettim. Max 1.5 ayı geçirmemek gerekiyor. Ben 3 ay kullandım, hayvanların iştahı kesildi. Carbon suda nasıl bir etki bırakıyorsa ya yemin tadını bozuyor ya da bir şekilde hayvanların metabolizmasını ya da tat alma duyusunu engelliyor.

2 hafta önce carbonları atıp normal düzene döndüm. Bugün hayvanlar 3,5 ay sonra ilk defa reptomin yediler.

hmmm anladım cem bey bir üniversite araştırma raporu filan bakmak gerek o zaman, bir de manyetik olan bir cihaz var denilene göre silifoz la aynı işi görüyor ama bunu hortum yada boru dısından mıknatıslar yardımıyla yaptığını söylüyorlar bu cihaz hakkında bir bilginiz var mı?

bunları yazıyorum çünkü böyle birşey almam gerek sadece akvaryum için değil normal kullanım içinde datça nın suları çok kireçliymiş

evet öyle bir ürün var dediğin gibi boru dışından takılıyor. manyetik alan ile kireci etkisizleştiriyor. onu bir yerde okumuştum. hatta doğalgaz borusu içinde öyle birşey vardı ama tutmadı. deniz kenarlarında kireç yoğunluğu fazla oluyor. izmirde amerikan malı su sebili ayarında bir arıtma sistemi vardı yazlıklarda ana vanaya bağlıyorsun. oradan çatıdaki depoya su arıtılmış olarak çıkıp musluklardan akıyor. ama tazyik için sıkıntılı.

Geri