Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir anda durgunlaştı

bottomofheaven

Bronz 4 Üye
IMG_7014.jpeg
2.5 yaşında henüz akvaryumunun suyunu değiştirdik sonrasında geri yuvasına koyduğumda inanılmaz durgunlaştı yemek görünce çok heyecanlanır yemekte yemedi esnedi birkaç kez ve böyle ara ara uyukladı neden böyle yaptı acaba çok ani değişti ruh hali suyunu değiştirdikten sonra ılık olması için çaydanlıkta su kaynatıp ilave etmiştim anlayamadım neden böyle olur ki nasıl eski haline döner ?

Ekli dosyayı görüntüle 117722.5 yaşında henüz akvaryumunun suyunu değiştirdik sonrasında geri yuvasına koyduğumda inanılmaz durgunlaştı yemek görünce çok heyecanlanır yemekte yemedi esnedi birkaç kez ve böyle ara ara uyukladı neden böyle yaptı acaba çok ani değişti ruh hali suyunu değiştirdikten sonra ılık olması için çaydanlıkta su kaynatıp ilave etmiştim anlayamadım neden böyle olur ki nasıl eski haline döner ?
Suyun derinliği yeterli değil ısıtıcı lambası varmı? Akvaryum ısıtıcısı var mı

Bazen yatarken böyle yatarlar sizin şu değiştirdiğinizde hemen uyumustur 1-2 gün böyle yaparsa bı sorun vardır

Su değişimi emsal sıcaklıkta olacak. Su en az 27 derece olmadan hayvanı akvaryuma almayın.

Sıcak suyu hayvan içindeyken mi döktünüz? Bu tehlikelidir. Bir üyemizin kardeşi bunu yaptığı için hayvanın gözleri pişip kör oldu, bacakları kangren olup koptu. Akabinde öldü. Su ısısı belli bir dengede olmalı. Ani ısı değişiklikleri hayvanı hasta eder.

Yada hayvanı soğuk suya koyduysanız bu da metabolizmasında dengesizlik yapar.

Su değişimi emsal sıcaklıkta olacak. Su en az 27 derece olmadan hayvanı akvaryuma almayın.

Sıcak suyu hayvan içindeyken mi döktünüz? Bu tehlikelidir. Bir üyemizin kardeşi bunu yaptığı için hayvanın gözleri pişip kör oldu, bacakları kangren olup koptu. Akabinde öldü. Su ısısı belli bir dengede olmalı. Ani ısı değişiklikleri hayvanı hasta eder.

Yada hayvanı soğuk suya koyduysanız bu da metabolizmasında dengesizlik yapar.
içinde değilken eklemiştim suyu ısıtıcısını çıkarmıştım sonrasında hemen geri taktım biraz normale döndü

İki gün bekleyin. Toparlamazsa bakarız. Varsa 1 hafta boyunca ağzına yada yemine her gün 1 damla damlatın.

Geri