mysweetbaekk
Yeni Üye
bir buçuk ay önce bir kaplumbağa sahiplendik. yuvarlak cam fanusta bakıyoruz. kuru alana çıkması için taş koyayım mı? ısıtıcı ve kum da önerir misiniz
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!hocam merhabalar, yeni sahiplendiğim kırmızı yanaklı su kaplumbağam şuan bozuk para boyutunda, akvaryum kurma sürecindeyim ve ısıtıcı filtre akvaryum gibi çoğu şeyi hallettim, yazınızda ''kabuk boyu büyüdüğünde uvb lamba da eklenecek'' kısmına takıldım ilk etapta uvb lambası kullanmamalı mıyım onu merak ettim.merhabalar..kaplumbağanınız sağlıklı yaşaması için gerekli ekipmanları temin etmelisiniz....akvaryuma geçmenizi öneririm..fanus kap vs gibi yerler onlar için uygun değil..en temelde gerekli olan akvaryum,kuru alan,su ısıtıcısı,filtre,ısıtma lambası şart..kabuk boyu büyüdüğünde uvb lambada ilave olacak..akvaryumunuz ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur..ufak kurulan akvaryum belli bir zaman sonra yetmeyecektir..eksik yazdığım birşey varsa daha tecrübeli arkadaşlar daha detaylı aciklama yapacaklardır..
peki bazı kişilerden duydum, altına veya yanına taş koyun demişler kuru alan için. bazıları da tamamen altini kum koyun yanina tas koyun demişler, sizce? Teşekkur ederim yanıtınız içinmerhabalar..kaplumbağanınız sağlıklı yaşaması için gerekli ekipmanları temin etmelisiniz....akvaryuma geçmenizi öneririm..fanus kap vs gibi yerler onlar için uygun değil..en temelde gerekli olan akvaryum,kuru alan,su ısıtıcısı,filtre,ısıtma lambası şart..kabuk boyu büyüdüğünde uvb lambada ilave olacak..akvaryumunuz ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur..ufak kurulan akvaryum belli bir zaman sonra yetmeyecektir..eksik yazdığım birşey varsa daha tecrübeli arkadaşlar daha detaylı aciklama yapacaklardır..
Anladım hocam teşekkürler size de, ayrı bir konu açacağım.Hüsnü hocam hayırlı olsun..benim forumdan daha önce gördüğüm kadarıyla kabuk büyüklüğü 7 8cm olduğunda uvb eklenecek diye okumuştum..bende suan hepsi var..fakat benim kaplumbağa 16 cm geçti..daha teknik bilgiyi Cem arkadaşımız yada tecrübe
mandallı duyu zaten satın aldım ampul olarak da forumdaki birkaç başlıktan gördüğüm kadarıyla normal halojen ampul almayı düşünüyorumForuma hoşgeldiniz.
Akvaryum kaplumbağaya paralel olarak büyütülmelidir. Ama ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Ekstra ekipman alma derdi de olmaz. Minimum 30 litrede 50-60-80-100 litreye kadar bir akvaryum alabilirsiniz. İç filtre ve su ısıtıcı ona göre alınacak.
Isıtma lambasını hemen alın.
Kuru alan örnekleri burada mevcut.
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır? İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank...sukaplumbagasi.com
yanıtınız bana değilmiş ama yine de sormuş olayımmandallı duyu zaten satın aldım ampul olarak da forumdaki birkaç başlıktan gördüğüm kadarıyla normal halojen ampul almayı düşünüyorum
https://www.hepsiburada.com/helios-halogen-ampul-52-w-pm-HB00000RXID8 ürün bu varsa başka öneriniz beklerim.