Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir hafta fanusta yaşayacak önerileriniz nedir?

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaslar bir haftaligina kaplumbagalarimin fanusta yasamasi gerek :( evdeki akvaryumu ve malzemelerini getiremedim malesef .s 12 saat yolculuk geçirdik ve iyiydi . Suan devit3 surup guneslendirdim ama cok halsizler ve dun geldik . Dun az yem yediler bugunse tetra reptominin yarisini bile yemediler . Isitici yok gunese cikariyorum isim oldugunda iceri aliyorum cunku kediler rahat durmuyo . Halsizler ve cok az yem yiyiyolar ne yapmalıyım :(

Cvp: Ne yapmalıyım

Dün bununla alakalı bir şey okumuştum yine bu sitede.

Yola çıkmadan önce akvaryumun suyundan alsaydın çabuk alışırlardı zannedersem.

RE: Ne yapmalıyım

Bence yorulmuslar. Yaninda sera reptilin gibi vitamnler varsa yemlerine damlat,yemezlerse agzina damlat olmadi en kotu ihtimal sularina damlat. Umarim 1 hafta iyi ve sorunsuz gecer.

Simdi sera raffy I verdim biraz . Yediler gunesteler baslarinda bekliyorum

Yem yemesi guzel :) bu srada fanusta bi golgelik vardir umarim.

Var var sey yaptım ustune delikli delikli kasalar var ya ondan gecirdim icine bi tas koydum kuru alan olarak kasanin ustune de bi taş koydum gölge oluyo hemde kedi ulasamiyo bende olan yem ve vitaminler bunlar :
mailto:/1b/r/ph93b.jpg

He bide sera raffy I var

Bende deep fix reptivit kullaniyorum ama seranin vitamini daha iyi ve kaliteli. Kaplumbagalarina vitamin takviyesi yaptinmi?

Sularina reptivit damlattim suan elden yemedikleri icin ağızdan veremiyorum

Normalde elden yiyiyolar ama ortam degistigi icin yemiyolar

Gecmiş olsun büyük ihtimal yorulmuşlar veya sarsıntıdan etkilenmisler kısa sürede gececeğine inanıyorum :D

Gecmiş olsun büyük ihtimal yorulmuşlar veya sarsıntıdan etkilenmisler kısa sürede gececeğine inanıyorum :D

Hasta olma riski aynı tabiki.
Hayvanlar uzun bir yolculuk yapmış. En az iki kez arada su molası verilmesi iyi olurdu. Bunun dışında bocalamaları çok normal. Isı değişimi, yolculuk ve ölüm fanusu yemden uzaklaşması için normal etkenler. Toparlarlar bencede. Güneşlendirmede esinti varsa sorun olur. Gece ısı düşüşü etkileyebilir. Fanusun üzerine bir tarafı açık havlu örtmeli. Klima kullanılıyorsa hasta olma riski çok artar.

Su molası verdim 3 kere 5 er dakika . Ruzgar yok ama fanustan alıp buyuk saklama kabına gecmeye calisiyorum annemi ikna edip almam lazim yada habersiz alırım

Gece de burası köy olduğu için doğal olarak soğuk oluyo ama sobali bi odaya koyuyorum ama tabiki sobaya yakin degil .

Keşke ısıtıcıyı yanında götürseydin. Saklama kabına koyardın.

Aa dogruu .s keske getirseydim oof .s neyse ya zaten tum gun bahcede gunesin altindalar bazen suyun icinde bazen kuru alanda nasil isterlerse . Simdi sey yaptim saklama kabina koydum sabah tan beri bahcedeler daha simdi iceri aldim iste zaten 2 saat sonra sobayi yakarlar oda isinir suanda oda ısısı çokta sıcak değil

mailto:/1b/r/phkpt.jpg
Bahcedeyken bi fotograf cekmistim :)

Saklama kabı ve uygun güneşlendirme iyi. Isıtıcısız idare etsin yeter.

Resim çok güzel :) keyfi yerinde gözüküyor.

Elimden gelen ne varsa yapmaya çalışıyorum :) sabah devit3 surup guneslendirdim birazda

Cvp: Bir hafta fanusta yaşayacak önerileriniz nedir?

hayvanların geneli altlarındaki ortam hareket ettiğinde araba tutması hadisesi ile karşı karşıya kalırlar. yol az değilmiş. bir iki güne toparlarlar. ki resimden görüldüğü kadarıyla bu safhayı atlatmışlar gibi. üşümemelerine dikkat et bir de bahçede kedi gibi bir hayvana karşı. soba işi de iyi olmuş.

Ustune kasa geciriyorum bikaç tanede tas koyuyorum ki kedi gelmesin diye basinda oldugumda sorun yok ama bu sayede onlari yalniz birakabiliyorum zaten herkes üstlerine titriyo bisey olmasin diye surekli yanlarinda biri var zaten . Resim yuklemeye calisicam mobilden yavas oluyo biraz ama

mailto:/1b/s/phzvs.jpg
Böyle yapıyorum başlarında olmayınca hem içim rahat oluyo sık sık kontrol ediyorum zaten . Şeyi sorucaktım normalde bugun büyük saklama kabına geçtik ya guneslendirirken fanusa koysam ? Cunku kabi taşımak zor olucak sabahtan aksama kadar da bahcede fanusta durmalari gerekiyo hem ev soguk oluyo bahce sıcak . Bide bizimkiler biraz çimenin üstüne koy diyolar ama hiç yapmadım sizce yapmalı mıyım ? Yani çimene koysam takip etsem nereye gittiklerini ?

Geri