Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bir iyi bir kötü

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
ya benim kaplumbağalarımdan biri işte abi ilk başlarda kötüydü ya yem yemesinde sorun var diğeri gelidğinden beri şekerin 2 katına çıktı. Ben yemlme anında hep kaçıyor benden gidip akvaryumun en ulaşamayacagım yere saklanıyor en ufak hareketimde korkuyor benden bi ara iyiydi biraz tekrar böyle oldu of ya abi naparsam yapim alıştıramıyorum kendime düzgün beslenemiyor sağlığı yerinde ama ruhsal olarak bişeyler var heralde nasıl halledicem ya

Cvp: bir iyi bir kötü

Diğer hayvanı ayrı yere alıp besle Aytekin. Bunada yemleri kutuyu gösterip hafifçe suya atıp uzaklaş oradan. O yedikten sonra diğerini oraya al. Demekki hayvan ürkek, daha uzun sürcek alışması. Bende bir cumberland 1 yaşı geçkin ama halen elimden yem yemiyor. Hep yaklaşınca kaçıyor.

Çözümde aynı malesef Burcu.

abi sağlam olanı ayrı kaba aldığımda bu sefer o çıldırdı çırpınıyor sürekli

Orada yemini yemiyor mu? Zor iş gerçekten. Fazla su koyki rahat etsin. Bir süre daha dene, ama ayrı yer seçeneğine gerek duymadan alışsalar iyi olacak.

Sağlam olmayanda ne vardı? Yem yemede sorun olmayanda başka bir sıkıntı mı var? Hangi hayvanda ne var akılda kalmıyor hep.

abi bak şimdi benim 2 tane kaplubağam var bitanesi tosun gibi maşallah hiç korkmuyor herşeyi yiyor benden zerre çekinmiyor onla aramız çok iyi bakması o kadar rahatki gel resmen bana bak diyo yani. Bunda allaha şükür sorun yok önemli olan diğeri. Şimdi abi her zaman akvaryumun en uç yerinde dinleniyor böyle hep saklanma peşinde sonra ben ufak bi hareket edim odamda mesela zaten benim odadalar hemen suyun dibine köşelere korkup çırpınıyor birden. Sonra yem yemesinde sıkıntı var iştahla yiyemiyor vitamin veriyorum sera reptilin falan ama yok işte olmuyor yani bakması gerçekten çok zahmetli yem yedirmek için çabalıyorum ama bana alışmıyor yalnız yesin diye çıkıyorum bazen yiyor bazen yemiyor ne yapsam bilmiyorum. Sorunlu olanı ayrı bir kapta mı besliyim o zaman dahada korkup ürkebilir diye çekiniyorum

Yok işte ben diğer düzgün besleneni ayrı kapta yemle diyorum. Su çok sığ olmasın. O hemen yer zaten. Bu esnada diğerini yemleyip bitirmesini bekle. Yemlerini yesin. Yemediğini alırsın. Akvaryum odanın girişi yani en hareketli yerindeyse hayvandaki tedirginlik hiç gitmeyebilir. Neticede ani girişler falanda olacaktır. Odanın en sakin yerine al akvaryumu.

aytekin vitamin verirken hayvanı eline alıyorsan bu ürkekliğini açıklar seni her gördüğünde eline alacağını sanarak kaçıyor.vitamini bırakıp mineral yem al. raffy P'deki kırmızılar bitti ise. emrenin dediği gibi buna yem at ölçüsü ne kadar ise o kadar. hatta potbori yap herbir yemden hangisine düşkünse o da ortaya çıkar. sonra odadan çık. yarım saat kadar bu süre hayvanın yemesine olanak sağlar. hayvanı sudan çıkarma ancak bu şekilde özgüveni yerine gelir.

Geri