Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir kaç sorum..

Kemal

Yeni Üye
Kaplumbağamı daha dün yeni aldım efendim, dün çok hareketliydi. Ortama alışmak istemiyordu. Ama bugün pek hareket etmiyor. Verdiğim yemleri yemiyor, suyuna parmağımı batırdım ve ılık. Sizce ısıtıcıyı yanına koymalımıyım? Ve bugün hep uykulu. Sabah böyle değildi. Şuan yanına gittim ve uyuyor. Kış uykusuna yatmış olamaz çünkü iki üç kez dürttüğümde hemen bana bakıyor, hareket ediyor. Sonra tekrar sabit kalıyor. Su mu soğuk acaba? Isıtıcı açsam mı? Ve yemek yemiyor endişeleniyorum. Normal midir?

Cvp: Bir kaç sorum..

ısıtıcı sabıt 28-28 derece olmalı ve kuru alanda 33 derece falan olmalı eger bu dengeyı saglayamazsanız hasta da olabılır cok sguk olursa kıs uykusuna da yatabılır. ya da bunların hıcbırı degıl gercekten uykusu gelmıstır :))

elinizle tam tahmin yapamazsınız petshoptan bir derece edinin suyun sıcaklığı 26-28 derece olmalı ve mithat beyin de dediği gibi kuru alan sudan 3-4 derece fazla olmalı ki kaplumbağa üşütmesin bu sıcaklık farkını da kuru alanın üstüne sabitleyeceğiniz bir ısıtma lambası kulanarak sağlayabilirsiniz.eğer bu fark sağlanmazsa kış uykusuna yatar ve genelde yavrular uyanamaz.ilk 1-2 gün alışana kadar yem yemeyebilir. yem yememesi yemin markasıyla da ilgili olabilir markası ne ?

bu arada okuyunca açıklama gereği duydum uyanamaz yani ölür

Petshop'tan aldım, böyle kuru küçük bişiler. Yemleri yiyor ama birazını. Şimdi hareket etmeye başladı. Onunla konuşuyorum, elimle yem uzatıyorum. Biraz yaklaşıyor sonra uzaklaşıyor. Alışacak umarım :) Akvaryum amcamdan istedim, akşama getirecek :))

Kemal' Alıntı:
Petshop'tan aldım, böyle kuru küçük bişiler. Yemleri yiyor ama birazını. Şimdi hareket etmeye başladı. Onunla konuşuyorum, elimle yem uzatıyorum. Biraz yaklaşıyor sonra uzaklaşıyor. Alışacak umarım :) Akvaryum amcamdan istedim, akşama getirecek :))

büyük ihtimalle kalitesiz yemlerdendir çünkü petshoplar hep kalitesiz şeyler satıyorlar onun yerine sera , tetra veya jbl marka 2 çesit yem ve kurutulduş karides alın

Peki, marul koydum böldüm küçük küçük yedi bizimki :) Yemlerin birinide yedi, elimi uzattığımda çekiliyor biraz. Sonra alışıyor ve geliyor kafasını dayıyor, sevilmek istermiş gibi. bende başını okşuyorum ve tekrar sevinçle yüzüyor. Akvaryumu görünce çok mutlu olacak. :)

Arkadaşlar birde odanın ışığını açınca kapluşum hareket ediyor. Kapayınca bazern ediyor. Ama ışığı açınca ben nereye oturuyorsam oraya doğru gelmeye çalışıyor. Yanına gidiyorum, yemini yemişti marulunu vb. Karnı tok. Sizce neden böyle yapıyor. Ve akvaryuma kolayca alışabilir mi ? Daha dün aldım da :)

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
Bu konudaki şartları sağlarsanız zamanla yaşam alanına alışacaktır.

Not: Filtre ve su ısıtıcısı 24 saat çalışması gereken ekipmanlar.

Maalesef maddi durumumuz o kadar iyi değil biraz zaman gerek para biriktiriyorum. Akvaryuma koydum ve gerçekten iyi oldu yüzüyor, taşları koydum üstlerine çıkıyor vb. Yakında rahat edebilmesi ve kendini evinde zannedebilmesi için herşeyi yapacağım.

Yazdığım konuda olması gerekenler sağlanmazsa hep sorunla karşılaşırsınız. Akvaryum, filtre, ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası. Bunlar olmazsa olmazlar. Eğer eksik olan varsa söyleyin ki eksikliğinin doğuracağı sonuçlar konusunda açıklama yapabilelim. Isıtıcı ve filtrenin 24 saat çalışması gerekliliği gibi. Bakmak konusunda sıkıntıya girecekseniz bence şimdiden sahiplendirme konusunuda düşünün. Zira hastalandımı veteriner, ilaç vs masrafları olacak. Büyüdükçe ihtiyaçları artacak.

Önceden bakmıştım bir kaç bilgim var maalesef şu sıralar durumumuz iyi değil. Öncekinde de böyleydi, bir kaza ile can verdi yoldaşım.. Eski kaplumbağamı evde bırakmıştım ve ardından dışarı çıkmıştım. Komşumuza söylemiştim, öğlen yemini verin diye. Komşum vermiş orada sıkıntı yok ama birde suyunu soğuk bulup ketıl'da kaynattığı suyu direk üstüne dökmüş! Hayvan tabii napsın can verdi.. Şuan napıyor derseniz, az önce çıkardım dışarı, odayı tanıdı biraz. Elimle yem uzattım elimi tanıtmaya çalıştım. Biraz alıştı. Tabii hemen olmaz. Sonra iyice temizleyip suyunu değiştirip koydum tekrar. Uyuyacak galiba şuan :)

şuan ısıtıcı yoksa hayvanı sudan çıkararak üşütürsünüz sürekli suda kalsın ve mümkünse ısı veren bir yere yakın koyarsanız faydalı olur. kalorifer soba vs. tabi çok yakın değil. öncelikle ısıtıcı alın o fazla pahalı birşey değil filtre ikinci planda olabilir. su soğuk olduğundan dolayı metabolizmasını ısınma amaçlı kapatıyor yani uyuyor, bu iyi değil su değişiminden önce koyacağınız suyu bir kapta yada damacanada bekletin en azından oda sıcaklığı musluk suyundan sıcak olacaktır ve dinlenmiş. yem olarak ilk alacaklarınız tetra reptomin ve sera raffy p olsun. tosbanın karnı doysa da gözü doymaz ve yem amaçlı sizi gördüğünde gelir. tek olması ve yeni almanız onu çekingen yapıyor. yeşillik yemesi iyi birşey. başarılar.

Geri