Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir soru

ogulcan99

Yeni Üye
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
16
Merhaba ben bu foruma yeni katıldım benimde 1 gündür bir tane yavru kapluşum var ama kapta besliyorum akvaryuma koymaktan korkuyorum çünkü boğulur diye çok korkuyorum kapta bile biraz suyunu fazla koydum diye baloncuklar çıktı daha sonra hemen suyu biraz boşalttım haa akvaryumada o kadar az su koyarsam ne filtreye nede ısıtıcıyı koyabilirim lütfen cevap verin??
 
kaplumbağalar boğulmaz çünkü onlar suda yaşıyorlar. mailto:/forum/dogru-bilinen-yanlislar-t-6.html şu linkleri bir okuyun mailto:/forum/kaplumbaga-bakimi-t-439.html
mailto:/forum/alinmasi-gerekenler-t-52.html
 
iyi ama benimki yavru vede derni su oldumu (boyunu biraz çok aştımı) hemen baloncuk çıkıyor
 
benimkide yavru ve hiç birşey fark etmiyor derin dsuya koyun ol baloncuk çıkartması yeterli nefes alamasından dolayı siz suda nefesinizi verirken nasıl su çıkartıyorsa oda aynı şekilde. BOĞULMAZ ! plastik kaplarda bakım yanlıştır !!
 
Hoş geldiniz :)
Akvaryuma rahatlıkla geçebilirsiniz, doğal ortamlarında su sizin koyduğunuz kadar mı orda neden boğulmuyorlar? korkmayın birşey olmaz birde kaplusunuza kuru alan yapın orda dinlensin:)
 
İlk başta ne oluyor diye şaşkınlık yaşayacaktır ama ilk önce az suda başlayın gerçekten korkuyorsanız boynunu aşacak kadar suda başlayın snra arttırın ama içinde filtre olmasın başlangıçta.. İşte o zmana fena halde korkabilri... Benimki filtreye geçtiğimde kaçacak yer aradı akıntıya kapıldı falan ama ona alışması da 2 gün sürdü.. İlk baş filtresiz başlayın o alışıp derinlere dalmaya etrafı keşfetmeye başlayacak.. Daha sonra filtre koyun. İlk baş az akımla çalıştırın sonra arttırın çalışma gücünü.. Korkarsa ara ara kapatın filtreyi korktukça, gece kapatın gündüz açın mesela sonra alışıyor merak etmeyin hatta filtre ile bile oynar ilk zamanlar yanına yaklaşmasa da
 
Geri
Üst