Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir sorun var ...

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Merhaba arkadaslar..
Kaplumbagam safinaz bugun sabahtan beri bir tuhaf davraniyor...
Gece kuru alanda uyudu,,sabah cami acmak icin onu yemle kandirip suya indirdim.
Ama biraz yedikten sonra birakti yemeyi, hatta yemleri gormemeye basladi...
Yemi yiyemiyor agzindan geri cikiyor; ayrica dengesizce oraya buraya yuzuyor
Elime aldim normal zamandaki gibi tepki vermiyor,, kollari dermansiz zorla cekiyor cekemiyor
Dun buyuk ve dagilmayan diskilar yapti gece; kuyrugunun iki yanina baktim cok sert, bu normal mi?
Bu hayvan o kadar enfeksiyon atlatti; bir kere bile istahi gitmedi boyle, cok endiseliyim..
Kuru alanda cok hareket ediyordu uyumadan once, ayaga kalkar gibi davraniyor belli ki bi rahatsizligi agrisi var ama ne ?
Uyuduktan sonra da hic kipirdamiyor
Ama sudayken cok kosturuyor oraya buraya
Simdi de kuru alana cikti uyukluyor, gozleri kapaniyor anlayamiyorum kabiz olunca boyle ciddi mu olur durum?
Az once biraz daha yapti ama hala yapamiyor sanirim
İnsallah sadece kabizdir :(

Kuyrugun yanindaki bosluklara hafif masaj yapar gibi dokunuyorum hayvancagiz tisliyor kasiliyor belli ki bagirsak sorunu var..Zaten cok sert dedigim yerler..
Kulak pamuguna zeytinyagi damlatsam ve anuse sursem bi zarari olur mu ?

Kuru alandan inmek hic istemiyor..

Cvp: Bir sorun var ...

arka kısımdaki sertlik normal orası kaslı bölge yani hayvanın but kısmı. yumurta atma ihtimali olabilir bu sırada böyle davranışlar görülebiliyor. akvaryumdan çıkma kaçma isteği gibi. bazen sabit bazende sağa sola kaçar gibi.

diğer sebep kabızlık, lifli yeşillik verme stick yem verme. maruldan çok az verebilirsin. yarın da aç kalabilir. varsa ağzına devit damlat. hayvan 15 cm idi sanırım 2 damla devit damlat. yoksa zeytinyağı da olur. anüsünü açman zor iğnesiz şırınga gerek ama onu da zorlarken yaralayabilirsin.

akvaryumda ipek bitki kullanıyorsan yapraklarına bak liflerine ayrılmış mı ve dışkısına bak böyle bir şey var mı. bu yaprakların liflerini yani ipliklerini yediğinde dışkısını tutup katılaştırır çıkmasını zorlar. yine anüs bölgesinde çıkmış ip var mı bak.

İpek bitki yok cem zaten..Dipte kati sekilde bi suru diski var...
Hafifce ovaladim o kasli bolgeyi hayvan agzini acip ikinmaya basladi ve gaz cikardi
Diskiyi zor yapiyor ilk kez boyle diskiladigini gordum..
Cok ilginc yani bi anda istah kesilmesi falan insan sok oluyor
Devit yok evde zeytintagi damlatayim bugun.
Yemler oyle suda suzuluyor yuzune bakmadi hicbirinin ; normalde cok acgozludur halbuki

bu iki gün yem verme marulu da yarın ver. kuru alanda fazla duruyorsa su kaybı sebebiyle dışkı katılaşmıştır. vücutta su azalınca bağırsak içindeki sıvıyı çeker.

Tamam oyle yapayim suda yuzen yemleri almiyorum bilerek ne zaman istahi gelecek diye merak ediyorum
Kuru alandan indigi zaman diski yapiyor hizla kosunca
Ama hayvan cok tuhaf kuru alanda bana bi gozuyle bakiyor diger goz kapali halde duruyor hic yaptigi hareket degil..
Bakalim nasil iyilesecek

yemleri al akvaryumu parçalanıp kirletir. bir kaç gün hiçbir şey yemese bir şey olmaz. hatta daha uzun süre.

elinle bir iki suya ittir arka ayaklar çalıştıkça dışkılaması kolaylaşır hem de su içer.

Kac kez kaydirmazi suya dusurmus belli ki cikmaya ugrasiyor
Sy an suyun dibinde sabit duruyor olabildigince az hareket ediyor suda
Ben de suda dursun istiyorum ama korkuyorum da

dursun bir şey olmaz. büyük nefesini saatlerce tutabilir. hatta orada durduğuna göre dışkılama niyetinde olması mümkün. su sıcaklığını 28 derece yap. hayvan bir dışkılama daha yaptığında rahatlayacaktır.

Diskilama yapmis ama hala suda hareket etmemeye calisiyor
Yumurtayla da alakali gibime geliyor cem
Veterinere gotureyim mi bekleyeyim mi bilemedim

hekimlik bir şey gözükmüyor bugünü çıkar yarın durumu ne olacak bakalım.

Safinaz gece normale döndü, suda koşturmaya ve düzgün yüzmeye başladı
Ben yakinindan geçtikçe tepinmeye de başladi artik
Diplerdeki dişkilari da silip süpürmüş yem vermeyince :S
Çok acayipti hali hal degildi inşallah bi daha yaşamayiz
Yemden kesilince ödüm koptu

Kabızlık son bulmuş. Kabız olduklarında ekseriyetle tabanda hareketsiz duruyorlar. Bir kısmı anüs bölgesini kuma sürtüyor. İştah kademeli olarak azalıp kapanıyor. Senin elemanda bir de gaz oluşmuş bu da sancı vermiştir. İyi kurtardı geçmiş olsun.

Önce yeşillik yiyor ise marul ve kıvırcık ne varsa ver. Bağırsaklara detox olsun. Gammarus ile başla sonraki gün dışkılamada sorun yoksa stick yeme dönersin.

Anladim cem yeşillik yarin alayim vereyim evde kalmadi, bugün de aç dursun biraz oruç tutsun :)
Peki bu kabizlik nasil bi anda çikar ben anlamadim yemleri yemek için suya indi bi anda yemleri görmemeye başladi aniden oluşmasina ne sebep olmuş olabilir
Sebebi bileyim ki ona göre temkinli davranayim istiyorum

İki gün üstüste yemlemeyi gece geç saatte yapmak zorunda kalmiştim öncesinde,, bu bir sebep olabilir mi
Geç yem vermem de ilk degildi daha önce de böyle geç verdigim olmuştu aslinda ama bilemiyorum

Hayvan kuru alanda uzun süre kalıp su kaybetti. Vücudu dengelemek için bağırsaktan suyu çekince dışkı kuruyup kalmıştır.

Gece uyku zamanına yakın olsa uyku zamanı bağırsak hareketi yavaşlar. Bu da birikme yapabilir.

Geri