Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bir türlü geçmeyen yan yüzme

flora11

SKF Delisi
3 kaplumbağamın en küçüğü 4 cmlik fiona 8 cm olan shrek ve 7 cm olan şımarık ile beraber yaşıyor 1-2 haftadır yan yüzüyor yemlemeyi ayrı kaplarda yapmaya başlamama rağmen düzelmedi bunun dışında hiçbir akciğer enfeksiyonu belirtisi yok ne yapmalıyım ?

Cvp: bir türlü geçmeyen yan yüzme

Siz yokken kafa atıyor olmasın?

Benim en küçük kaplumbağam da filtreden dolayı yan yüzüyordu akvaryumunuz kaç litre ve filtre modeli ve iç mi dış mı?

kafa atıyor derken ?
akvaryum boy70 en25 yükseklik 35 dış filtre kullanıyorum astro 2202

Yem yemedikleri zaman akvaryum önünde insan varken toplu halde çırpınmıyorlar mı?

ipek, akciğer belirtisi yok diyorsan onu eleyerek şunları söyleyebilirim. ya diğerlerinden veya dış filtrenin çekimine kapılma dolayısıyla ciddi bir ezilme veya yaralanma söz konusu ya da vitamin, maden gibi bir eksiklik dolayısıyla vücut yapısında bir bozulma olmuş olabilir.

Hayvanı eline alıp alt kabuğunu kulağına yaklaştırarak nefes sesini dinle. Hırıltıysa akciğer enf. Veya burunlarına bak. içi tıkanık gözükmemesi lazım

Cvp: RE: bir türlü geçmeyen yan yüzme

flora11' Alıntı:
kafa atıyor derken ?
akvaryum boy70 en25 yükseklik 35 dış filtre kullanıyorum astro 2202

Yani kafayı ona taktıysa yanına gittikçe ısırıyordur. Benimki öyleydi.

evet sürekli beni görünce akvaryumun önünde çırpınıyorlar
dış filtrenin su çeken borusunda sıkışmamaları için bir aparat var ama bilemeyeceğim haftada 1 de yemlerine vitamin damlatıp veriyorum
iyice dinledim hırıltı yok burnu da açık
birbirlerini ısırmıyorlar iyi anlaşıyorlar zaten

ipek hayvanlara sıklıkla kurutulmuş balık veya alabalık veriyor musun. özellikle alabalığın fazlası kasları gevşetir.

Hastalık söz konusu olmadığına göre darbeye bağlı bir sorun söz konusu. Demekki sadece yem yerken değil başka zamanlarda da darbeye maruz kalıyor. Daha öncede bahsettiğim gibi biraz büyüyüp boy farkı oranı azalıncaya ve güçleninceye kadar ayrı yerde yaşamalı. Aksi halde hayvan çok yıpranıyor.

Ben de öyle dedim ama...

hayır sadece ayda 1 veriyorum et
ayırma imkanım yok başka bir yolu yok mu ? eğer yok diyorsanız mecburen bir çaresine bakacağım

Bence bir süre ayırmaktan başka yol yok. Sadece yem yerken ayırmak fayda etmedi.

Cvp: RE: bir türlü geçmeyen yan yüzme

flora11' Alıntı:
hayır sadece ayda 1 veriyorum et
ayırma imkanım yok başka bir yolu yok mu ? eğer yok diyorsanız mecburen bir çaresine bakacağım

Ne yapmayı düşünüyorsun?

şu an ayrı akvaryum kurmam çok zor hem maddi hem manevi ama illa gerekliyse bir şekilde kuracağım elbet

aslında birbirlerine de çok alıştılar ayırmak istemiyorum

Yeni akvaryum kurmak gerçekten zor iş ama yeteri kadar büyükse resimdeki gibi bi yöntemle akvaryumu bölebilirsin

15862488iq0.jpg

Marangoza ölçü verip yaptırabilirsin bu tarz bişey.. Sineklik, tahta ve vantuz kullanılarak yapılmış çok basit bi düzenek

Arada su geçişi olduktan sonra bu sistemde tek filtre ve ısıtıcı yeter. Ancak kuru alan ayrı ayrı yapılmalı.

Yada bölmenin tam üzerine iki tarafı rampalı ve arada geçiş olmayacak bir kuru alan.

Gerçekten üzücü bir durum. Bende de aynı sorun vardı. Büyük olanı bir süre ölüm fanusunda beklettim ufak olanı da iyi besledim.Şimdi sorun yok.2.akvaryum kuracağıma uygun birine sahiplendirmek daha uygun kanımca.

Geri