Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

birbirlerine alıştılar sanırım

dicolele

Bronz 3 Üye
merhabalar yine ben :D kaplumbağalarım vahdettin ve fatmagül birbirlerine alıştılar sanırım. kafalarını çıkarıp uzuuun uzun birbirlerini izliyorlar,kurualanda hep beraber takılıyorlar,küçük büyüğün kabuğunun üstüne çıkıp orada uyuyor vs. yem konusundada sıkıntı olmuyor pek. büyüğü başka bir kaba alıp elimle besliyorum küçüğüde akvaryumda. su seviyesini yükselttim 15 cm yaptım. timsahı en kısa sürede dwğiştireceğim az kaldı. onunda boyunu yükseltsin diye altına bi kap koydum filtre konusunda sıkıntım var:/ ses çıkardığı için gece kapatıyorum ve dışarıya su fışkırtan kısmını yukarıda tutuyorum. fıskiye gibi oluyor yani. yan koyunca akıntı oluyor çok fena zaten alanım küçük doğru düzgün yüzemiyorlar. siz nasıl yapıyorsunuz? doğrusu nedir? ve birde küçük kaplımbağanın boynundan deriler sarkıyor bu deri değişimi midir?

sanırım fotoğraf ters gelmiş:/ androidin abuk subukluğu işte.

Ekli dosyalar

• 2013-12-06 21.28.06.jpg
    2013-12-06 21.28.06.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 139
Su biraz daha yükselmiş bu iyi.
Filtre öyle yerleştirilmeliki su doğru şekilde akvaryumun her yerinde dolaşabilsin. Tabi akıntı rahatsız ediyorsa bu yada dik koyup yanındaki uzun cama dik değil açı ile çarptırma yöntemiylede çözüm üretilir.

Sarkan deriler deri değişimi ile hayvanın büyüdüğünü gösterir. Aman bunlara müdahale etmemeli. Silis kum bacak ve ayaklardaki deri değişimine yardımcı olur. İpek bitkilerde boyundakilere.

Ancak suyun rengine bakınca bana kirli hibi geldi.
Bunun çeşitli sebepleri var. İlki ve burada öncelikle gördüğüm hayvana göre akvaryum hacmi ufak. Bunun dışında filtre yetersiz olabilir. Gene filtre temizliği ve kısmi su değişim ihmalleri etken olur.

En Doğrusu uygun derinlikte ve hacimde akvaryum ile buna uygun filtre.

Cvp: birbirlerine alıştılar sanırım

Akvaryum çok büyükmüş Dicle kardeş.

ucunda boru aparat olmadığı için filtreyi tabana yatırıp su çıkışını yukarı vermen uygun. emrenin belirttiği gibi su kirli. filtreyi iki günde bir temizleyip. suyu kısmi değişimlerle dengele. yeni akvaryumu yılbaşı gibi alman gerekecek bunu da karantina akvaryumu olarak kullanırsın. deri meselesini emre anlatmış.

öncelikle teşekkürler; filtereyi 1 gün boyunca çalıştıramadım okuldan eve geldiğimde açıyorum normalde de o gün işim çıktığı için geç geldim eve. ama şu an su temiz. filtremide temizledim. akvaryum için çevreye bakınmaya başladım zaten. mango kökünü nereden temin edebilirim?

Yine akvaryum bakınırken mango kökü de sorabilirsin Dicle. Petshoplarda oluyor aslında ama ne yazık ki her yerde her petshop da bulunmuyor.

Mango kökü var diyenlere de dikkat etmek lazım yani gerçek mango kökü olmayabiliyor. Satıcı ya benzer köklerle karıştırıyor kendi bile bilmiyor hangisi mango ya da satış kaygısıyla bu herhangi bir köke mango Kökü diyebiliyor.

Eger bulamazsan internet üzerinden alabilirsin. Linkler de ben örnek olarak gönderdim sen kontrol edebilirsin diğerlerini.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm&kat=0

mailto:/advanced_search_result.php?keywords=Mango+k%F6k%FC&x=0&y=0

Umarım petshoplarda bulabilirsin çünkü sekli ve boyutları önemli. Kapluşların altına girip üst kabukları için kaşınabilecekleri bir şekilde ve kullanacağın akvaryuma uygun boyutlarda olması gerekiyor.

istanbulun en nezih (!) ilçelerinden birisindeyim, bazı pet shoplar plastik çiçek bile vermeye çalışıyor :) sanırım internetten sipariş edeceğim link için teşekkürler

Rica ederim; Petshoplar her yerde aynı merak etme :D

Eger Juenpet den alacak olursan Telefon ile irtibata geçerek kök şeklini tarif edebilirsin kesinlikle yardımcı olacaklardır.

Cvp: RE: birbirlerine alıştılar sanırım

dicolele' Alıntı:
öncelikle teşekkürler; filtereyi 1 gün boyunca çalıştıramadım okuldan eve geldiğimde açıyorum normalde de o gün işim çıktığı için geç geldim eve.

Filtreyi sürekli açık tutmalısın , kapa aç şeklinde yaparsan kapadığın içinde tutuğu pislikler iç filtre kullanıyorsan tekrar suya karışacaktır.

benimkisi çok ses çıkarıyor ya :D peki bundan sonra kapatmak yok o zaman,uyarı için teşekkürler!

ooo juenpet harikaymış o zaman em geç bir hafta içinde siparişimi veriyorum :)

filtre komple su içinde olmalı. motor kendini bu şekilde soğutur. sessiz çalışır. vantuzların iyi yapışması ve parçaların oynamayacak şekilde sıkı sabitlenmesi titreşimden doğan gürültüyü de keser.

Geri