Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Biri büyük Biri Küçük :D

Batuhan99

Yeni Üye
:smile: Öncelikle merhaba arkadaşlar.Ben bu foruma yeni katıldım.Benim iki tane kaplumbağam var.Birisi çok yer diğeri pek yemez.O çok yiyen kaplumbağa çok büyüdü.Bu diğer kaplumbağa için sorun yaratıyor.Ne yapmam gerekir?? (Bu arada biri Nazım şişman olan Nilüfer) :133:

Hoşgeldin Batuhan. Kaplumbağalarına nasıl şartlarda bakıyorsun anlatırmısın?

Cvp: Biri büyük Biri Küçük :D

Bende bir büyük bir küçük besledim biri 4 aylık iken diğeri 4 yaşındaydı.Bazen çok iyi anlaşıp büyük küçüğü kabuğunda gezdirirdi.Zaten küçük ölmeden öncede 1 gün boyunca büyük küçüğü üstünde taşımıştı.Ama maalesef anlaşamadıkları tek nokta yem paylaşımıydı.Küçüğü 1 yemi daha yemeden büyüğü hepsini yiyiveriyordu.Eğer küçüğüne yem yedirmek istiyorsan büyüğü doyurduktan sonra geçiçici olarak başka kaba almandır.O sıradada yemleri küçük kaplumbağa yer.

Arada böyle fark olunca ayrı yerlerde beslenmeli hayvanlar mesela akvaryumun 2 ayrı köşesinde ve 2 si için şuan en azından 200 litre bir akvaryum lazım

Foruma hoşgeldin batuhan. Hayvanların ortamı hakkında bilgi, kullandığın yemler hakkında bilgi ve özellikle hasta hayvanın tepeden ve ön kısmından birer resimlerini at. Bir hastalığı olabilir.

Özellikle ısı değerleri hakkında bize hızlıca bilgi verir misin? Neden yem yemediğini değerlendirmeli.

En kısa zamanda resimlerini atmaya çalışacağım.Akvaryumda besliyorum.Kışın ısıtıcılarını açıyorum.Nazım pek yemiyor.Ama Nilüfer çok yediği için şişmanladığını düşünüyorum ama yine de fikrinizi almak istedim.

batuhan resimlerle birlikte hayvanların kabuk boy ölçüsünü de yazarsan iyi olur.

Kisin isiticiyi acmak olmaz zaten isitmasi gerekmiyorsa o kendini kapatir
Filtre,kuru alan,lambalar, yasam alani bu konularda bilgi verin lutfen

mailto:/3sz9j.jpg

mailto:/2q3afsz.jpg

mailto:/alhs2e.jpg

mailto:/3sz9j.jpg

mailto:/15yvmde.jpg

mailto:/15yvmde.jpg

Önce o su çok sığ. Hayvanların gelişimini olumsuz etkiler. Huzurlu da değilllerdir. Biri şansa biraz daha büyümüş. Ancak diğer hayvana baskı kurmaya başladıysa stres sebebi ie yemden uzaklaşır. Diğer konu ısı değerlerine bağlı metabolizma yavaşladıysa iştah gitmiştir. Bunların hepsi düzelmeli. Kaplumbağa bakım kılavuzunu okumakta fayda var.

Geri