Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Birkaç sorum var

Dede lutfu

Bronz 4 Üye
Katılım
30 Ara 2015
Mesajlar
41
Mango Kökü sipariş etmiştim dün elime geçti temizleyip akvaryuma koydum. Kaplumbağam 2 gün önce kendini ısıtıcıya sürtüyordu ama mangoyu kullanmıyor buna nasıl alışır.
Dip çekimi aletinden var elimde ama dipteki pislikleri çok çekmiyor ve akvaryumdaki su azaldığında suyu daha fazla boşaltmıyor ne yapmalıyım?
50 litre suya kaç damla metilen damlatılmalı? Kısmi su değişimlerinde 15 litre su değişiyorum 15 litre için kaç damla kullanılmalı.
Teşekkürler.


mailto:/jVdv6g.jpg


akvaryum bu mangoyu başka şekilde mi konumlandırlamılıyım.
 
Isıtıcını ve filtreni suya tamamen sokmalısın ısıtıcı patlarsa farkında olmazsan suyu kaynatabilir.
Kaplumbağanın boyu kaç cm?
 
Kökü tencerede bir saat kadar kaynatacaktın suyu çay gibi olacak bunu yaptın değil mi ?

Mangonun altındaki kumu aç mağara tarzı gibi olsun. Altına girebilsin. Sadece bir kere ne olduğunu anlasın diye hayvan tabanda iken başı dışarıda kalacak şekilde üstüne koy. Çıkmaya çalışırken sürtünerek çıkar. Ne işe yaradığını kavrar. Bu şekilde mangonun ağırlığını da ölçmüş olursun. Altından çıkabilecek güçte mi yoksa kök ağır mı geliyor görürsün.

50 litrede iki damla metilen damlatacaksın. Su değişim miktarı önemli değil. Komple su değişiminin tersine kısmi değişimde daha gereklidir.

Dip sifonunun ucunda aparat varsa onu çıkar. Böyle daha iyi pislik çeker. Bir miktar kumu da çekecektir. Yine akvaryuma ait olmak üzere kimyasal değmemiş kovaya bu suyu boşaltıp kirli suyu döktükten sonra içine temiz sudan koyup çalkala ve kalan kiri döküp kumu yıka ve tekrar akvaryuma boşalt. Böylece kum kaybı olmaz. Kumu akvaryuma boşaltırken filtre çalışmasın yoksa kum tabana inmeden filtre bir kısmını çeker.

Tam su çekimi yapacağın zaman bir köşedeki kumu kenara al. Taban camı gözüksün. Kumada o köşeye doğru meyil ver. Sifonun ucunu oraya tutarsan su büyük oranda çekilir.

Genel bilgi vereyim: Olurda sifonun ucu hava alıp su çekmeyi bırakırsa veya çekme pompası bozulursa su çeken ucunu musluğa tutup içine su dolduracaksınız. Diğer uç aşağıda duracak. Su diğer uçtan çıkmadan parmak ile çıkışı tıkayıp musluk tarafından kalan havayı boşaltıp tam su dolunca bu ucu da parmak ile tıkayarak akvaryuma götürüp akvaryumdaki suyun içine uzatıp parmağı çekeceksiniz diğer ucuda kovaya uzatıp parmağı çekince su akmaya başlar. Tabi kova akvaryumdan aşağı olmak kaydıyla.

Suyu rampa üst seviyesine kadar doldur. Filtre motoru su içinde dursun.

Isıtıcı ise üst kısmındaki min yada max çizgisine kadar su içinde olmalı. Isı yukarı doğru yükseleceği için tüpün üst kısmıda ısınacaktır. Çok ısınma ise üstteki tapanın kuruyup açılmasına neden olur. Açılırsa hava girer hava girerse teller korlaşır.
 
Evet kökü kaynattım. Dip sifonunun pompasına bastığımda su geliyo basmayı bırakıyorum su duruyo ayrıca kovaya giden hortum aşağıda.


Isıtıcı 28 dereceye ayarlıydı bugün ölçtüm 30 dereceydi su 27 ye düşürdüm hala 30 derece ne yapmalıyım
 
Bir süre bekleyince su ısısı düşer. Dış ortam sıcaklığı da iyi ise su çabuk ısınır geç soğur.

Dip sifonunda suyun durmaması lazım. İlk pompalamadan sonra su gelince bırakırsın su kendiliğinden akar. İçine kalın parça birşey ya da yaprak girdiyse o tıkamışta olabilir su düzenli seviyede akmıyor ise su doldurup su emiş tarafından suyu boşalt pompaya takılan kir çıksın.

Yukarıda yazdığım gibi içini komple su doldurup iki ucunu parmağınla tıkayıp akvaryuma götür. Bir de böyle pompa kullanmadan dene.
 
Geri
Üst