Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

birlikte yaşarlarmı

mahmutcann

Bronz 5 Üye
bir adet 1.5 yaşında bir kaplumbağam var balıkla birlikte yaşarlarmı.

Cvp: birlikte yaşarlarmı

o belli olmaz, burada hem kaplumbağanızın karakteri hemde koyacağınız balıklar önemli, misal kırmızı kuyruklu kedi balığı koysanız kapluşu hüpletecektir, bir japon koysanız kapluş da onu hüpletecektir, bunlar istenmeyen hareketler, o yüzden hiç riske girmemek daha iyi olur.

Bazıları çok güzel anlaşıyorlar ama bazende uymuyorlar birbirine ama yutamıcagı kadar büyük olursa balık büyük ihtimal yaşarlar diye düşünüyorum

kaplumbağa agresifse, balığın ağzına girmeyecek kadar büyük olması birşey farketmiyor emin olun, bu seferde yüzgeçlerini ısırıyor, orasını ısırıyor, burasını ısırıyor, resmen hayvana işkence ediyor...

kaplumbağam biraz agresif yanına kımseyi yaklaştırmıyor hatta bi keresinde 2 yaşındaki yeğenimin parmağını ısırmıştı en iyisi hiç almamak

yeni yavru olsa belki diyeceğim ama bu yaşta akvaryuma ne koysan yeme amaçlı direk saldırır.

Kaplumbağa küçükte olsa bir süre sonra balığı av olarak görecektir. Her ihtimalde balık yutulamayacak kadarda olsa parçalanarak öldürülür. Bu sebeple balık konulmaması daha iyi. Ben kedi balığı düşündüm. Ondan da vazgeçtim. Hatta bugün daha büyüklerini gördüm ama yok alınmaz. İşkenceye gerek yok.

benim 7.5 cm lik Murtaza 3 lepistes 1 kılıçkuyruk ve 1 çöpçü ile beraber yaşıyor ama kaplumbağanın karakterine bağlı balık beslemek istiyorsan büyük bir akvaryumun varsa astronot balığı al derim :133:

Alper_' Alıntı:
benim 7.5 cm lik Murtaza 3 lepistes 1 kılıçkuyruk ve 1 çöpçü ile beraber yaşıyor ama kaplumbağanın karakterine bağlı balık beslemek istiyorsan büyük bir akvaryumun varsa astronot balığı al derim :133:

sen murtazayı aç bırak ne oluyor görürsün, canlı doğuran gibi bir balığın hiç şansı yok...

Alper bence riskli bir durum. Özellikle çöpçü yüzgeçleri serttir. Bir gün onu yutmaya kalkarsa gırtlağa takılması mümkün.

sen balık atçaksan lebistes at küçük olduklarından zor yakalanırlar çabuk ürerler

karakter olarak ciklet balığı ile çok uyumlu yaşıyorlar

Bu kanıya nerden vardınız acaba? Cichllids lerin bir cok cesidi var. Ve onlar icin kayalar yapıması gerekiyor.

Geri