Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bitkin, hareketsiz ve surekli uyuyan kaplumbagalar

ozgurtuncel

Yeni Üye
Katılım
7 Eki 2016
Mesajlar
4
degerli arkadaslar, 


4-5 cm boyutlarinda 2 tane kaplumbagamiz var. filtresi, isiticisi ve led isigi olan kucuk bir akvaryumda yasiyorlar. yaklasik son 1 haftadir ikisi de aniden durgunlasti. su anda yasadigim problem su sekilde:

-surekli kuru alandalar, suya girmeyi istemiyorlar. suya soktugumda pek yuzmeye hevesli degiller, suyun yuzeyinde sandal gibi duruyorlar, pek dibe dogru yuzme hevesleri yok, bi sure sonra tekrar kuru alana cikiyorlar.
-gozleri surekli kapali, uyuyorlar ve gozlerini acmak istemiyorlar, acsalar da kisa sure sonra tekrar kapatiyorlar.
-yem yemiyorlar.

su sicakligim 27-28 derece, mevcut akvaryumun fiziksel boyutlarindan dolayi bulabildigim en duzgun isiticiyi aldim, suyu daha fazla isitmam maalesef bu sartlar altinda mumkun de degil.

hasta olduklarini biliyorum, veterinere goturmeyi cok istiyorum ancak yurtdisinda yasiyorum ve burdaki veteriner hizmetleri berbat durumda.

konuyla ilgili baska basliklardaki tum onerilenleri okudum, cogunu uygulamaya calistim fakat hala bir sonuc alabilmis degilim. yardimlarinizi cok rica ediyorum.

tesekkurler, selamlar.
ozgur
 
Isıtma lamban yok. Bu mutlaka olmalı. Hayvanlar büyük ihtimal akciğer enfeksiyonu geçiriyorlar. Diğer olasılık göz enfeksiyonu gözlerinde beyazlık birşey var mı ? Gözlerinin bir resmi iyi olur.

Yüzerken eğik yüzme, nefes alırken esner gibi zorlanma var mı ? Kuru alanda başlarını yere yatırıyorlar mı ? Kuru alan kaya mı başka birşey mi ?

Eczaneden genta damla al. Ağızlarına sabah akşam ikişer damla damlat. Ağızlarını açmıyorlarsa 10 saniye arayla ruj sürer gibi hayvanın başı dik olacak şekilde üçer damla sür az da olsa ağızlarına girer. Bundan sonra yine gözlerine de ikişer damla damlat. Birkaç dakika kuru bir yerde beklesinler.
 
Cvp: RE: Bitkin, hareketsiz ve surekli uyuyan kaplumbagalar

cem' Alıntı:
Isıtma lamban yok. Bu mutlaka olmalı. Hayvanlar büyük ihtimal akciğer enfeksiyonu geçiriyorlar. Diğer olasılık göz enfeksiyonu gözlerinde beyazlık birşey var mı ? Gözlerinin bir resmi iyi olur.

Yüzerken eğik yüzme, nefes alırken esner gibi zorlanma var mı ? Kuru alanda başlarını yere yatırıyorlar mı ? Kuru alan kaya mı başka birşey mi ?

Eczaneden genta damla al. Ağızlarına sabah akşam ikişer damla damlat. Ağızlarını açmıyorlarsa 10 saniye arayla ruj sürer gibi hayvanın başı dik olacak şekilde üçer damla sür az da olsa ağızlarına girer. Bundan sonra yine gözlerine de ikişer damla damlat. Birkaç dakika kuru bir yerde beklesinler.

Merhaba Cem, 

Gozlerinde beyazlik var evet, egik yuzuyorlar, kuru alanda baslarini yere yatiriyorlar. Nefes almada su anda bir sorun ile karsilasmadim. Suya girdikleri zaman goz ve agiz bolgesinden sumuk kivaminda birseyler cikiyor ve onu elleriyle temizlemeye calisiyorlar. 

Kuru alan plastik bir platform, tam tepesinde de isik var zaten. Mevcut led lamba isitma islemini tam yapmiyor olabilir, her ne kadar sicakligi hissediyor olsam da dedigin gibi onu derhal cozmeye calisacagim.

Genta damlanin muadili ne acaba? Yurtdisinda oldugum icin biliyorsan, uluslararasi bir marka vs.. onerebilirmisin? Gozlerine damlattigimiz damlayi ayni zamanda icirmeye mi calisacagim? Kafam karisti biraz lutfen kusura bakma.

Gozlerin durumu su sekilde:
mailto:/G37k6N

Ayni zamanda bir tanesinin boynunda bi yara var su sekilde:
mailto:/kEQjQy
mailto:/NkX5XQ
mailto:/pEARAJ
 
Cok kucukler, yazik =( Cem, Vildan Hanim illa tum belirtiler olmayabilir, en onemlisi yuzmede gariplik olmasi dedi.
 
İçeriğinde 0.3 gentamisin içeren göz damlası bak. Bu antibiyotiktir. Ve evet hem gözlerde hem oral yolla vereceksin.

Hayvanların ikisi de böyle ise hem göz hem akciğer enfeksiyonu var. Yara dediğin ise büyük olasılıkla mantar. Yani yok yok.

Açık söylemek gerekirse yavru yani bu boydaki hayvanların kurtuluşu akciğer açısından zor. Yine de tedavi uygulayalım. Hayvanlar ikinci safhada 3. Safha ölümdür.

Bir de bulabilirsen sera reptilin vitamin al. Bunu da aynı şekilde oral yolla uygulayacaksın yalnız günde bir defa öğleye denk getirirsen iyi olur. İlaçla çakışmasın. Bu iştah açıp kırgınlığı alır.

İştahlarını açmamız lazım. Sera raffy I veya jbl yada tetranın gammarusu ile sera raffy P yemler sevdikleridir. Diğer taraftan yağsız kıymadan ağızlarına sığacak kadar bir parçayı kaynamış suya atıp bir dakika sonra alıp ver. Öncelik bu ve öğün değil gün aşırı sürekli ver. Yemeselerde ver dene. Güçlerini toplamaları için yemeliler.

Led ampul olmaz. Klasik armut ampul alacaksın. Soft tip olsun. Spot tip alma onlar aşırı ısı verir. Kızartırsın hayvanları. Orada varsa ecolite halosoft ampul al. Lambanın max kaldırdığı güce göre 42 yada 52 Watt olanını. 32 derece ısı verecek.

Akvaryumu yıka. Bir kaç günde bir emsal sıcaklıkta su koy. Soğuk yada sıcak değil. Mantar olanın o bölgesine kuru yerde kulak pamuğu ile tuzu yoğun çözeltiyi sürüp beklet birkaç dakika. Varsa eczaneden batikon alıp sür.

Ellerini çok iyi sabunla mantar bulaşıcıdır. Geçmiş olsun.
 
Cvp: Bitkin, hareketsiz ve surekli uyuyan kaplumbagalar

merhaba cem, 

yanitlarin ve detayli aciklamalarin icin cok tesekkur ediyorum.

dun gentamisin iceren goz damlasini senin dedigin gibi verdim, suyu da biraz daha isitmayi basardim. bugun sabah gene ayni sekilde uygulama yaptiktan sonra, kaplumbagalarim gercekten degistiler ve bir anda hareketlendiler.. uzun suredir algisi kapali olan kaplumbagalar gitti, yerlerine saga sola bakan, hatta ciddi ciddi karnini tika basa doldurmak icin yemek yiyen kamplumbagalar geldi, ilaca bir sure daha devam edecegim.. 

ilgin icin tesekkurler, mutesekkirim.

selamlar,
ozgur
 
Gözler kapandığında da hayvanlar birşey göremediği için yemezler. İlaç bitene kadar devam et. O vakte gözler düzelir. Akciğer için devam etmek lazım.

Eğer dış filtre kullanmıyorsan blue methylen alıp 2 günde bir sularına damlat bu zararlı bakterileri yok eder. Tabanda çakıl kaya var ise onları çıkar.

Canlanmaları güzel. Yedikçe ver. Bu dönem aşırı hareketlidirler. Bu da hastalanma konusunda zayıf hale getirir.

Isıtma lambasını ihmal etme. Aydınlatma bölümünde öne çıkan konuları incelemen iyi olur.
 
Cvp: Bitkin, hareketsiz ve surekli uyuyan kaplumbagalar

tesekkurler cem.. 

burdaki arkadaslara, gelip de okuyacak olan, ayni problemleri yasayan kisilere, bi nebze faydasi olmasina adina, gelismelerden bahsedeyim.

isitma lambasini aldim, bildigin sicaklik veriyor.. zemindeki cakillari cikardim cem'in dedigi gibi. tum dubai'yi alt ust ederek, kucuk bi isitici buldum, 30'a ayarladim, su sicakligi da cok guzel oldu, kaplumbagalar inanilmaz mutlu gorunuyorlar. mavi methylen aldim, suya damlatiyorum, iki gunde bir. 

genta damlaya devam ediyorum, her sabah ve aksam hem gozlerine hem de agizlarina damla damlatmaya devam ediyorum, ilginctir ki, damlalardan sonra daha mutlu oluyorlar gibi geliyor.. oglenleri de agizlarindan tartafort isimli italyan padovan firmasinin vitaminlerinden veriyorum..  

algilari ve istahlari inanilmaz acildi, bugun sabah her biri 3'er tane raffy I yedi. oglen 1'er tane raffy I yediler.. keyifleri yerinde gibi.

sicak su ve isitici gercekten bu hayvanlar icin cok onemliymis, cem bunu bir kez daha bana hatirlatti.

selamlar..
 
Raffy P bulabilirsen onu da al. Eğer iştahları tam yerine geldi ise vitamini 2 günde bir damla yap. Sonraki hafta 3 günde bir. Tam iyileştiklerinde ise haftada bir verilecek.

Yedirebildiğin kadar yem yedir. Normalde günlük kafa hacmi kadar veriyoruz ama dediğim gibi düzelene kadar artı yeme devam et.

6 cm kabuk boyu sonrası tetra reptomin ve jbl agil yemleri de kullanmaya başlıyoruz. Yine 6 cm kabuk boyu itibariyle haftada bir eczaneden devit damla alıp haftada bir, bir damlayı stick yeme damlatıp veriyoruz. 3 aylık bir süreç için. Sonrasında veya şimdiden de olur. Exo terra uvb 100, 5.0 (%5 uvb) ampul alıp kullanıyoruz.

25-26 W olan 27-28 cm mesafeden; 13 W olan 17-18 cm mesafeden ayarlanacak.

Orada namiba marka var ise onu tercih et. Daha uzun ömürlüdür. Günde 3-4 saat arası yakarız. Bunu kuru alanı en çok kullandıkları saatlere denk getirirsen iyi olur. Zamanlayıcı ile ayarlarsın.

Hayvanlar iyileşirse akvaryumu da büyütürsün.
 
Geri
Üst