Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bizim Mekan

pelerinlikedi

Bronz 5 Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
21
Merhaba arkadaşlar...
Bayadır forumlarda uygun kaplumbağa ortamlarına bakıyordum. Akvaristlerin kendi yaptıkları, düşündükleri sistemlerin fotograflarını yayınlamalarının çok faydasını gördüm; ben de benim gibi meraklılara bizim mekanı göstermek istedim. Kirada oturduğumuz için, gelecekte taşınma tehlikesini de düşünerek şöyle bir düzen kurduk:
100*60*60 cmlik akvaryuma, 30 cm lik bir kumla dolu kısım ve camdan merdiven yaptırdık. Eheim 2213 kullandık. Sulu kısım yaklaşık 80 lt...
mailto:/121x30l.jpg
mailto:/img85/7505/dsc07377.jpg
mailto:/2dtadrt.jpg
Ahali 4 kişiden oluşuyor ikisi 2; diğer ikisi 3 yaşlarında...
 
harikaymış :) uzun yıllar birlikte olursunuz umarım ..
 
Çok teşekkürler :)
Filtreyi 2 haftada 1 temizlemek gerekiyor ama idare ediyoruz.
 
Çok başarılı bir çalışma olmuş bence de. Filtre için 2 hafta çok kısa bir süre ama 80 litrede 4 tane erişkin kırmızı yanağın yaşadığını düşününce pek de şaşırmamak gerek kısa sürede filtrenin kirlenmesine. Taşınma gibi bir durumunuz söz konusu olmasa aynı düzende olcak şekilde biraz daha büyük bir akvaryum kurmanız daha iyi olurdu ancak şimdilik imkanlarınız doğrultusunda yapabileceğinizin en iyisini yapmışsınız. Biraz daha büyümeye devam ederlerse o akvaryum bile yakında ufak gelebilir gibi duruyor :) Uzun yıllar birlikte olmanız dileğiyle, fotoğraflar için teşekkürler, yeni akvaryum kurmayı düşünenelere fikir vermesi açısından güzel bir çalışma.
 
Geri
Üst