Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Böcük ile Koca Kafa'nın Akvaryumu

dermet

Taç 5 Üye
Şimdilik biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var ama mutlu görünüyorlar.

mailto:/img36/9674/dscf1309k.jpg*

Cvp: Böcük ile Koca Kafa'nın Akvaryumu

Güzel günlerde kullanın :) Dibinde kum olursa çok daha güzel olur :)

Bence içini çok doldurmuşsun yüzecek alan az.

Tohlii' Alıntı:
Güzel günlerde kullanın :) Dibinde kum olursa çok daha güzel olur :)

Teşekkürler :) Evet gerçekten iyi olacak. Böyle olunca tüm pislikleri meydanda oluyor. Kum olursa biraz kapatır en azından :D

İlerleyen günlerde onu da hallederim.

İlk resime bakarsanız kaplumbağa ve akvaryumdaki yüzecek alanın farkını görürsünüz :)

Ben de katılıyorum 2 parmak kum çok güzel durabilir, sonunda ufaklıklarla ve evleriyle tanıştık :)

eminemre' Alıntı:
Ben de katılıyorum 2 parmak kum çok güzel durabilir, sonunda ufaklıklarla ve evleriyle tanıştık :)

Evet en yakın zamanda kum alıyorum o zaman. :) Dün marul atmıştım. Sabaha kadar pırçık pırçık edip akvaryumu halletmişler. Isırıp ısırıp yarısını tükürmüşler anlaşılan. Güzel bir temizlikten sonra fotoğraflanmayı hakettiler. :D

Silis kum ve midye kırığı karışık kullanın bence.Araştırmalarımda edindiğim bilgiye göre :) Silis kum oksijensiz yaşayan yararlı bakterilere ev sahipliği yapıyormuş.Midye kırığıda oksijenle yaşayanlara . İkisini bir kullanmanızı tavsiye ederim :)

Kendi akvaryumumda örneğini görebilirsiniz.
Emin bey bu arada yeni fotoğrafları yükledim :)

Bu arada yanlış görmediysem camda 2 tane termometre var, birini kuru alanın yakınlarına bir yere vantuzlayabilirsiniz suda bir tane yeter :)

Nilüfer' Alıntı:
Bence içini çok doldurmuşsun yüzecek alan az.

Aslında o bitki yer kaplıyor gibi görünüyor ama onun arasında dolaşmayı çok seviyorlar. Akvaryum 60 litrelik sanırım. Ben de bilemedim şimdi siz öyle diyince.

eminemre' Alıntı:
Bu arada yanlış görmediysem camda 2 tane termometre var, birini kuru alanın yakınlarına bir yere vantuzlayabilirsiniz suda bir tane yeter :)

Evet 2 tane taktık. Termometre ile ısıtıcı arasında biraz fark vardı. Emin olmak için :D

Tohlii' Alıntı:
Silis kum ve midye kırığı karışık kullanmanın bence.Araştırmalarımda edindiğim bilgiye göre :) Silis kum oksijensiz yaşayan yararlı bakterilere ev sahipliği yapıyormuş.Midye kırığıda oksijenle yaşayanlara . İkisini bir kullanmanızı tavsiye ederim :)

Kendi akvaryumumda örneğini görebilirsiniz.
Emin bey bu arada yeni fotoğrafları yükledim :)

Önerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler :)

Güzel olmuş kapluşlar güle güle kullansın :)

Ben kumu sevmiyorum ayda bir akvaryumu değiştiriyorum kum çok problem oluyordu eski kumum kurulmış deniz kabuğu parçalarıydı bana daha iyi ve kapluşlar yedimi fazla zararı olmayan birde içinde canlı bitki yetişen bitki önemli deyilde bu kriterlelre canlı bitki yetişen kum varmı ?

Hagen'in siyah bitki kumu var..

Çok begendim ben akvaryumunuzu :) Kum koyacaksanız siyah kum öneririrm ancak tabiki zevk meselesi.Değişiklikleri bekliyoruz :)

Juen de yok Vitasand marka var bu olurmu ?

Güzelbir akvaryumunuz var Derya hanım.Dip temizleyiciniz varsa(veya buna benzer bir alet) dibine kum taş vs.. takviye ederseniz daha hoş olur ama dip temizleyiciniz yoksa kum ve taşın arasına giren dışkı yemek artıkları şimdiki kirli dediğiniz halinden daha fazla kirli olur.Dışarıdan baktığınızda pek belli olmaz.Bu arada kapluşlarda çok şirin sanki benim kapluşların ebatında;)

Macci123' Alıntı:
Çok begendim ben akvaryumunuzu :) Kum koyacaksanız siyah kum öneririrm ancak tabiki zevk meselesi.Değişiklikleri bekliyoruz :)

Çok teşekkür ederim. :) Değişiklikler oldukça fotoğrafları paylaşırım :)

ömür' Alıntı:
Güzelbir akvaryumunuz var Derya hanım.Dip temizleyiciniz varsa(veya buna benzer bir alet) dibine kum taş vs.. takviye ederseniz daha hoş olur ama dip temizleyiciniz yoksa kum ve taşın arasına giren dışkı yemek artıkları şimdiki kirli dediğiniz halinden daha fazla kirli olur.Dışarıdan baktığınızda pek belli olmaz.Bu arada kapluşlarda çok şirin sanki benim kapluşların ebatında;)

Teşekkür ederim Ömür Bey,

Dip temizleyici yok ama dip temizlemek için birşeye kesinlikle ihtiyaç duyuyorum. Çok çabuk kirletiyorlar :) Kapluşlar daha bebek. Minikler :)

Benimkilerde bebek:) Pompalı bir dip temizleyici aldım ama düşündüğüm kadar faydası olmadı sanırım pille çalışanlarından alacağım.Şimdilik idareten büyük bir şırınga kullanıyorum dip temizliği için.Dışkı ve yemek artıklarıyla birlikte suyuda çekiyor bunun için bir yoğut kabı ve arıtmak içinde tülbent veya kumaş kullanıyorum.Arıttığım suyu tekrar akvaryumuma döküyorum zahmetli oluyor ama kapluşlarım için değer:)

Geri