Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Böcük ile Koca Kafa'nın Akvaryumu

Cvp: Böcük ile Koca Kafa'nın Akvaryumu

ömür' Alıntı:
Benimkilerde bebek:) Pompalı bir dip temizleyici aldım ama düşündüğüm kadar faydası olmadı sanırım pille çalışanlarından alacağım.Şimdilik idareten büyük bir şırınga kullanıyorum dip temizliği için.Dışkı ve yemek artıklarıyla birlikte suyuda çekiyor bunun için bir yoğut kabı ve arıtmak içinde tülbent veya kumaş kullanıyorum.Arıttığım suyu tekrar akvaryumuma döküyorum zahmetli oluyor ama kapluşlarım için değer:)

Şırınga baya yaratıcı olmuş. :)

Pompalı yada pilli arasındaki ter fark birinde düğmeyle akışı durdurup; başlatabilmeniz. Onun dışında arada 50 TL lik bir fark var. Pompalı oldukça verimlidir dipten ve kumaların arasından alacağını %25 su ile oldukça verim elde edeceksiniz. Bu sayede 4 aydır akvaryumu komple hiç yenilemedim su değişimleri dışında.

Dip çekimi gözle görülür pisliklerden çok görülmeyen nitrat ve amonyak için önemlidir. Asıl zatrarlı olan koku yapan onlardır. Görülen pislikler suyu sadece fiziksel olarak kirletir henüz biyolojik olarak parçalanmamışlardır çünkü.

eminemre' Alıntı:
Pompalı yada pilli arasındaki ter fark birinde düğmeyle akışı durdurup; başlatabilmeniz. Onun dışında arada 50 TL lik bir fark var. Pompalı oldukça verimlidir dipten ve kumaların arasından alacağını %25 su ile oldukça verim elde edeceksiniz. Bu sayede 4 aydır akvaryumu komple hiç yenilemedim su değişimleri dışında.

Dip çekimi gözle görülür pisliklerden çok görülmeyen nitrat ve amonyak için önemlidir. Asıl zatrarlı olan koku yapan onlardır. Görülen pislikler suyu sadece fiziksel olarak kirletir henüz biyolojik olarak parçalanmamışlardır çünkü.

Dedikleriniz için haftada bir suyun 3te 2sini değiştiriyorum.Akvaryumum alçak yerde olduğu için pompalı dip temizleyiciyi kullanmak zor oluyor,elimle pompayı sıka sıka herküle dönüşücem yakında bu sebepten dolayı hoşuma gitmedi o sistem:)

Aslında iki kere pompaladıktan sonra su bir kere akıyorsa birdaha kesilmemesi lazım hava kaçağı yoksa sistemde. 10 cm mesafe varsa bile su akar :/

Bu arada 2/3 çok gibi geldi, sistemin dengesini bozabilir. Genelde %50den fazlasını değiştirmemeyi tavsiye ediyorlar :)

eminemre' Alıntı:
Aslında iki kere pompaladıktan sonra su bir kere akıyorsa birdaha kesilmemesi lazım hava kaçağı yoksa sistemde. 10 cm mesafe varsa bile su akar :/

Bu arada 2/3 çok gibi geldi, sistemin dengesini bozabilir. Genelde %50den fazlasını değiştirmemeyi tavsiye ediyorlar :)

Ya dediğiniz gibi hava kaçağı var yada akvaryumun alçaklığından kaynaklanıyor alet kırılcak kopacak diye bişeyde yapmıyorum.Yarın aldığım yere teslim edip pillisini almayı düşünüyorum.yaklaşık 20 günlük su kaplarım var balkonda suyun pek fazla fark yaratacağını zannetmiyorum.Doğal ortamlarında balçıktan çıkıp temiz suyada giriyorlar:S

Muhtemelen hortumların pompaya girdiği yerde hava kaçağı var. Yoksa basınç farkından siz bir ucu sudan çıkarana kadar suyun kesilmeden akması gerekir. Tabiki pilli daha kolay olur.

Merhaba,

Akvaryumumda kum yoktu. Siz de kumla daha güzel olur diye önermiştiniz. Ben de bugün silis kum aldım. Mecit Bey önermişti. Onları sudan geçirip koysam olur mu? Yoksa herhangi bir şekilde başka bir uygulamaya gerek var m? Bir de kumu koyduktan sonra hemen kapluşlarımı da koyayım mı?

Şimdiden teşekkürler

Kesinlikle kumu bolca yıkayın. Bunların bir zararı yoktur; sadece tozları suya karışır ve dibe çökmesi uzun sürer. Ne kadar yıkasanız da ilk 3-5 saat mutlaka suyu bulandıracaktır bu hiç önemli değildir.

Evde bir elek varsa içine kyarak duş başlığı ile rahatça yıkayabilirsiniz. ya da kovanın içinde bolca su değişimi ile. Ama dediğim gibi suyun berrak olması için günlerce yıkama gerekir. O yüzden bir miktar yıkarsanız, akvaryuma koyduğunuzda oluşan bulanıklık bir süre sonra kaybolcaktır.

Kaplumbağalarınızı hemen ekleyebilirsiniz. Onlar zaten gölet kaplumbağaları olduğu için bulanık suları daha çok severler :)

Bir de kumun büyüklüğü resimdeki gibi bir problem olmaz değil mi? Yutmaları durumunda vs.

Dsci0009x.jpg

0 numara silis kum ideal kumlardan birisidir.
Harika bir görsellik katacağından eminim :)

zencefil' Alıntı:
0 numara silis kum ideal kumlardan birisidir.
Harika bir görsellik katacağından eminim :)

Çok teşekkür ederim.

Kumları koyayım hemen paylaşacağım sizlerle :)

0.8 mm silis kum alıcağınız kum. En ideali ben 0.8 kullandım zamanında şimdi 0.1 mm kullanıyorum ama inanınki bu kalın silis kum çok daha güzel görüntü ve kullanım açısından.
Akvaryumunuza çok yakışacağından eminim :)

Ben 6 aydır iri taneli kum kullanıyorum, ince taneli dere kumu da kullandım. Bence hiç bir tehlike arz etmiyorlar. Dışkılarıyla çıkarıyorlar. Hatta 5cmi geçtikten sonra boyları hiç endişeleneceğiniz bir şey kalmıyor. O yüzden dert etmeyin derim.

Akvaryuma kumu koydum ufak birkaç değişiklikle çok güzel oldu. Su birazcık berraklaşsın sizlerle hemen paylaşacağım. Sanırım bu sefer ideali oldu :) Mutluyum. Emin Bey ve Arzu Hanım çok teşekkürler :)

Bir de Burhan kardeşim içini çok fazla doldurmuşsun demişti tavsiyesine uydum ve biraz içini boşalttım :)

Güzel Olmuş. uzun süre kullanırsınız inşallah

amir.mennan' Alıntı:
Güzel Olmuş. uzun süre kullanırsınız inşallah

Çok teşekkür ederim.

Bu arada dün görmemişim Ecem Hanım'ın yorumunu Ecem Hanım'a da çok teşekkürler yardımları için :)

Çok güzel olmuş akvaryumunuz :) Aynı tür ısıtıcı kullanıyoruz sanırım, yeşil renk ve fare kafası (başka bir şeyin kafası da olabilir bilmiyorum )modeli çok tanıdık geldi bana :D

Geri