e.eren04
Yeni Üye
Herkese merhaba. yaklaşık 7-8 ay önce bir kaplumbağa almıştım (Rıfkı). Tabi ilk aldığımda bu konuda cahildim ve sitelerden araştırıp nasıl bakılması, ne tür ortam hazırlanması gerektiğini öğrendim. Şimdi kuru alanı ısıtıcısı vs. Uv. lambası haricinde her şeyi var. Uv. için para biriktiriyorum
Sonra yanına bir arkadaş aldım (Hakkı). Kısa sürede baya büyüdüler. Ben de yanlarına iki küçük kaplumbağa daha aldım (Alex ve Hagi). Alex de büyüdü. Ama maalesef Haginin büyümesi diğerlerine oranla oldukça yavaş. Gerçi ben Hagiyi özellikle seçtim. Kabuğu çok yumuşaktı ve iyi bakılmadığını ve orada kalırsa öleceğini düşündüğüm için kıyamadım. Aslında dördünün de keyifleri oldukça yerinde. Rıfkı ve Hakkı zaten yerlerinde durmuyorlar. Hareket olarak Alex ile Hagi de çok hareketli ama son zamanlarda ikisinin de boğaz kısmından beyaz ipliksi uzantılar çıkıyor. Daha doğrusu daha düzgün bi ifadeyle yosun gibi sanki. İlk önce mantar olmasından korktum ama internetten araştırdığım resimler kadarıyla hiç mantar gibi görünmüyor. Akvaryumda iki filtre var. ikisi de iç filtre. Birisi büyük birisi küçük. Küçük olanı sürekli çalıştırıyorum. Büyük olanı çok basınç ve dalga yarattığı için günde 2 saat falan çalıştırıyorum. Pislik birikmesi gibi olmadığına kesinlikle eminim. Suları da temiz. Çünkü zaten yemlerini her gün dışarıda başka bi kapta yediriyorum. Zaten çoğunlukla dışkılarını yemek yedikten sonra o kaba yapıyorlar. Bu arada bu yosunumsu şeyleri temizleyemiyorum çünkü ne zaman temizlemeye kalksam kafalarını içeri sokuyorlar. Bunların ne olabileceği konusunda fikri olan ya da zararı olup olmadığını bilen birileri varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim.