Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

boğaz kısmından ipliksi uzantılar çıkıyor.

e.eren04

Yeni Üye
Katılım
4 Ara 2013
Mesajlar
2
Herkese merhaba. yaklaşık 7-8 ay önce bir kaplumbağa almıştım (Rıfkı). Tabi ilk aldığımda bu konuda cahildim ve sitelerden araştırıp nasıl bakılması, ne tür ortam hazırlanması gerektiğini öğrendim. Şimdi kuru alanı ısıtıcısı vs. Uv. lambası haricinde her şeyi var. Uv. için para biriktiriyorum:) Sonra yanına bir arkadaş aldım (Hakkı). Kısa sürede baya büyüdüler. Ben de yanlarına iki küçük kaplumbağa daha aldım (Alex ve Hagi). Alex de büyüdü. Ama maalesef Haginin büyümesi diğerlerine oranla oldukça yavaş. Gerçi ben Hagiyi özellikle seçtim. Kabuğu çok yumuşaktı ve iyi bakılmadığını ve orada kalırsa öleceğini düşündüğüm için kıyamadım. Aslında dördünün de keyifleri oldukça yerinde. Rıfkı ve Hakkı zaten yerlerinde durmuyorlar. Hareket olarak Alex ile Hagi de çok hareketli ama son zamanlarda ikisinin de boğaz kısmından beyaz ipliksi uzantılar çıkıyor. Daha doğrusu daha düzgün bi ifadeyle yosun gibi sanki. İlk önce mantar olmasından korktum ama internetten araştırdığım resimler kadarıyla hiç mantar gibi görünmüyor. Akvaryumda iki filtre var. ikisi de iç filtre. Birisi büyük birisi küçük. Küçük olanı sürekli çalıştırıyorum. Büyük olanı çok basınç ve dalga yarattığı için günde 2 saat falan çalıştırıyorum. Pislik birikmesi gibi olmadığına kesinlikle eminim. Suları da temiz. Çünkü zaten yemlerini her gün dışarıda başka bi kapta yediriyorum. Zaten çoğunlukla dışkılarını yemek yedikten sonra o kaba yapıyorlar. Bu arada bu yosunumsu şeyleri temizleyemiyorum çünkü ne zaman temizlemeye kalksam kafalarını içeri sokuyorlar. Bunların ne olabileceği konusunda fikri olan ya da zararı olup olmadığını bilen birileri varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Cvp: boğaz kısmından ipliksi uzantılar çıkıyor.

onlar eski deriler belli dönemlerde hayvanlar deri değiştirir sorun yok. sen müdahale etme onları kendileri atarlar. buna yardımcı olarak silis kum ve mango bu işi halletmelerini sağlar.
 
Cvp: boğaz kısmından ipliksi uzantılar çıkıyor.

çok teşekkür ederim.
 
Onlar eski deri şu an benim kaplumbağalrımda da olmaya başladı bu onların büyümekte olduğunu gösteriri en iyisi hiç elleme ztn doğal bir süreç bu
 
Cvp: boğaz kısmından ipliksi uzantılar çıkıyor.

Neyin ne olduğu anlatılmış. İpek yapraklı bitkilerde bu derileri atmalarına yardımcı olur.
 
Cvp: boğaz kısmından ipliksi uzantılar çıkıyor.

Yalnız başka kaba alıp yemek yedirmen hayvanlara strese sokar diye biliyorum daha önce forumda o şekilde okumuştum dikkat etmelisin.
 
Cvp: boğaz kısmından ipliksi uzantılar çıkıyor.

evet yiğit ben o yazıyı açıklamayı unutmuşum, belirttiğin iyi oldu.

esma, akvaryum temiz kalsın diye başka kaba alman yanlış. hayvanlar hastalık durumu veya akvaryum temizliği gibi zorunlu haller dışında akvaryumdan çıkarılmamalı. bu hastalığa meydan verebileceği gibi hayvanları strese sokup ürkek davranışlar göstermesine neden olacaktır. kendi akvaryumlarında yem vermelisin.

hayvanlar arası boy farkına bağlı olarak yemleme esnasında saldırı olayları oluyorsa öncelik ayrı köşelerde ve gerekirse elle set oluşturarak birbirlerine dalaşmalarının engellenmesi, eğer bu yapılamıyorsa yani çare olmuyorsa mecburen büyük olanlar akvaryumdan diğer kaba alınarak küçüklerin yem yemesi tamamlandıktan sonra akvaryuma alınmalılar. büyükler ayrı kaba alınmadan evvel o kaba akvaryumdan alınan su konulmalı. böylece ısı farkına bağlı olarak adaptasyon güçlüğü çekmemeleri sağlanmalıdır.
 
Geri
Üst