Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Boğulma Tehlikesi (Lütfen okuyun)

sarcoptes

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar akvaryuma baktığımda kaplumbağam iç filtrenin kablosuyla cam arasında ölü gibi duruyordu hemen suyun dışına çıkardım meğer sıkışmış. :( Dışarıda nefes alışını görünce içim yandı gözleri büyümüştü bir de şişmişti biraz :/.. Kuru alanda tuttum baya şu an iyi gözüküyor suya girip çıkıyor normal davranıyor. Yapmam gereken bir şey var mı acaba ? filtrenin yerini düzenledim şu an sıkışamazlar artık. Lütfen bu tür dar yerler varsa akvaryumunuzda düzeltin sıkışmasınlar.

Cvp: Boğulma Tehlikesi (Lütfen okuyun)

Geçmiş olsun işte bu sebeplerden dolayı su içinde hayvanların tutunabileceği bir yer olmalı. Gövdesi su içinde başı su dışında durabilmeli. Bu sebeple kullanabileceklerin su yüzeyine yakın ipek bitki veya cam kenarına vantuzla tutturulmuş oklava veya o ayarda birşey kullanabilirsin.

Hayvanı kuru alana koy. Bir süre kendine gelene kadar bekler. Bu arada ısıtma lambası da açık dursun. Toparlayınca kendi iner.

Hayvan dinlenme/uyuma değilde kaşınma amaçlı oraya girmişse; boyun bölgesinde deri değişimi varsa çok ve sert dallı ipek bitki; kabuk kaşıntısı içinse mango kökü almalısın.

cem' Alıntı:
Geçmiş olsun işte bu sebeplerden dolayı su içinde hayvanların tutunabileceği bir yer olmalı. Gövdesi su içinde başı su dışında durabilmeli. Bu sebeple kullanabileceklerin su yüzeyine yakın ipek bitki veya cam kenarına vantuzla tutturulmuş oklava veya o ayarda birşey kullanabilirsin.

Hayvanı kuru alana koy. Bir süre kendine gelene kadar bekler. Bu arada ısıtma lambası da açık dursun. Toparlayınca kendi iner.

Hayvan dinlenme/uyuma değilde kaşınma amaçlı oraya girmişse; boyun bölgesinde deri değişimi varsa çok ve sert dallı ipek bitki; kabuk kaşıntısı içinse mango kökü almalısın.

Tutunabileceği çok yer var kuru alan kenarına, ısıtıcıya filtreye tutunup nefes alabiliyor ancak kabloya dolandığı için suyun içinde sıkışmış. 
Dediğiniz gibi gece 12 ye kadar kuru alan lambasını açık tuttum bayağı durdu kuru alanda sonra girdi suya şu an bir sorunu yok.
Isıtıcının altındaki plastikle zemin arasına girerek sırtlarını sürerek kaşınıyorlar mango kökü için yerim yok ama ısıtıcı gayet iş görüyor. Cevabınız için teşekkürler

Öncelikle geçmiş olsun.Aynısı birkaç ay önce başımıza geldi.Mango kökünü bizim ki hala kullanmamakta direniyor bende artık alıştırmaktan vazgeçtim zaten zorla güzellik olmuyor.Gelecek alışverişte yeni bir kök alıcam umarım onu kullanır.Kendisi filtrenin ızgara kısımlarına kendini sürterek kaşınmayı tercih ediyordu bende sorun çıkacağını öngöremedim.Tabi zamanla büyüdüğü için camla filtre ızgarası arasındaki boşluk küçük gelmeye başladı.Birgün gelip baktığımda filtre ile cam arasına sıkışmış vaziyette buldum dediğiniz gibi gözler şişmiş ama yarıda baygın şekilde buldum.Tabi şok geçirdim aynı anda çıkardım sudan kuru alana bıraktım.Deli gibi nefes alıyordu 5 dk içinde kendine geldi bende o esnada filtre ile cam arasındaki boşluğu kapatacak şekilde filtreyi çevirdim.Yani sorun kalmadı ama çok dehşet bir tecrübe oldu benim için.Bu sebeple akvaryum planlaması yaparken bu konulara dikkat edilmesi çok önemli.Bir diğer tehlikeli durumda dış filtrenin akvaryum içindeki pompasıydı galiba ızgarasız olanlar yavru kaplumbağalar için büyük risk bunlar önemli.

Cok gecmis olsun ikiniz de ucuz atlatmissiniz. Sanirim buyuk hayvanlara sahip olmanin ve sump kullanmanin iy yanlarindan biri bu sorun icin edise etmemek :)

Geri