Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu akvaryumu almayı düşünüyorum

keremaciroglu

Bronz 4 Üye
Katılım
1 Nis 2009
Mesajlar
54
Bugün petsahopçuya gittim güzel biryer her türlü ürün var.kaplumbağam için bu akvaryumu beğendim.Yükseklik 52 cm civarında eni en 30-35 arası boyu 42 cm sadece boyu biraz kısa ama resimlerde de göreceksiniz bence ideal bir akvaryum yüksekliği gayet iyi enide gayet iyi zaten bence en önemli olan eni ve yüksekliği diye düşünüyorum kaplumbağanın rahat hareket etmesi bakımından.siz nasıl buldunuz ?

http://img528.imageshack.us/img528/3450/alone000.jpg
mailto:/img22/5838/alone001.jpg
 
ilerde büyütmeniz gerekebilir ama uzun süre sizi idare edecektir. oran olarak da çok iyi eninin geniş olması güzel yani.. hayırlı olsun şimdiden :)
 
InsALLAH daha almamissinizdir. Ben kendimden biliyorum bu boyda akvaryum alinca birkaç ay sonra keske daha büyük alsaydim dedim. bence 60 cm ile baslayabilirsiniz. Yinede kara sizin bana biraz ufak gibi geldi.
 
Ben'de aynı görüşteyim biraz daha büyük almak size sadece akvaryum masrafı ekler iç donanım o kadar farketmez. Şimdi vereceğiniz ufak bir fark ileride sizi daha fazla masraftan kurtarır.
 
Gayet güzel görünüyor fakat bence akvaryumun yükseklği kadar uzunluğu da önemli.Bu kadar yüksek olacağına daha biraz daha uzun olmalı bence.
 
benden size tavsiye akvaryum alıcaksanız En az 150 Lt bir akvaryum alın nasıl olsa akvaryum hergün alınabilecek bir şey değil o sebepten dolayı bir kere alın tam alın
benim gibi 3 kere akvaryum değiştirmeyin...


Editi tubidik:Türkçe'mize özen gösterelim.
 
ya anlamadım ya kaç cm oluyor ki bu küçücük kaplumağa bir resim gösterseniz


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Bayağı büyüyorlar... Dişiler 30, erkekler 25 cm kadar çapa sahip olabiliyorlar... Benimki avuçiçimi dolsuruyor... Forumda bazı üyelerin kaplumbağaları( Aragorn, Oldshout) gibi bayağı bayağı kocamanlar... PArmakları açılmış bir elden büyük diyebilirim... Büyüyorlar, her ne kadar pet shoplar büyümüyor diye satsa da onları...
 
RE: Bu akvaryumu almayı düşünüyorum

Kubra hanim hakli bu kaplumbagalar 5 cm kalmiyorlar iyi beslerseniz hizli buyurler.
 
Benim kaplumbağalarım 15 cm sınırını çoktan zorladılar :)

Doğada dişiler 25-30 cm, erkekler 20-25 cm kadar oluyor. Akvaryum ortamında fazla büyümeseler yinede 20-25 cm kadar olacaklardır. Ben 25 cm olmuş bir kaplumbağa gördüm tek elle tutulmuyordu.
 
aranızda kendi akvaryumunu kendi yapan var mı cam kestirip.daha ucuz mu oluyor öyle yaparsak ?
 
Camcıya göre değişiyor o :) kimisi akvaryumculardakinden daha ucuza yapıyor tabi akvaryum silikonunu falan siz veriyorsunuz adama. bazı yerlerde ise hazır yapılmışlara göre daha pahalıya geliyor camcıda yaptırmak..
 
çok dikkat etmeniz gerek kolay bir iş değildir :) ama yapılmayacak bir iş de değil :) cam fiyatlarını sorun bir camcıya bir de özel akvaryum silikonu almanız gerek onu da hesaba katın hangisi daha ucuza gelirse onu yaparsınız :)
 
Biz geçen haftalarda arkadasımla bir camcıya sormustuk 72 santm bi akvaryumu 30 türk lirasna yapıyordu...
 
cam yerine pleksiglas kullansak kaplumbağalar için bi sorun olur mu?
 
Dayanıklı bir şekilde yapabilirseniz sorun olmaz ancak uzun vadede suya salınım yapıp suyun bozulmasına neden olarak kaplumbağalara zarar verebilir diye düşünüyorum. Cam kadar sağlıklı bir ürün olmadığı için.
 
Geri
Üst