Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu da benim akvaryumum

zgzoid

Altın 2 Üye
mailto:/6gk3tw.jpg
mailto:/2eewu84.jpg
mailto:/30adf5t.jpg
mailto:/mlqa3b.jpg

Yorumlarınızı bekliyorum.

Cvp: Bu da benim akvaryumum

hayırlı olsun çok hoş görünüyor ama renkli taşları çıkarsanız bence daha iyi olur suya salınım yapıyorlar çünkü

çok güzel olmuş hayırlı olsun bende katılıyorum tek sorun renkli taşlar onlar dışında çok güzel

Evet arkadaşlar yakında kum sercem.

ısıtıcınızı vantuzla birkaç cm yukarı kaldırın su koyarken uçuşan taşlar camını kırabilir. tabi fişini çektikten sonra soğumasını bekleyerek yapın bunu. iki vantuzuda kağıtlı kısmına kadar götürün ızgara üstünde olmasınlar. birde kaplumbağanın altındaki o plastik tüp gibi şey nedir ? filtre su çıkışı mı?

Cem bey kum serecem birkaç güne kadar.Görünen filtre evt.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce hediye yavru bir kapluşla başlayan hikayemiz daha sonra yanına katılan afacan bir diğer kapluşla devam etti.Önce ölüm fanusunda geldiler.Daha sonra bu site sayesinde bilinçlenerek onları ufak bir akvaryuma aldım.Sonları gördümki bu yuvaları da küçük gelecek ömürlük rahat bir akvaryum olsun istedim.Ve tam aradığım gibi 100*50*60h ölçülerinde yeni yuvalarını kurdum.Eski yuvalarının görüntüleri önceki mesajlarda var.Yeni yuvayı kurmamda bana her daim yardımcı olan Emre Bey, Cem Bey ve ismini şu an bilemediğim değerli kapluşseverlere çok teşekkür ederim.Kapluşlarım ve ben mutluyuz:)

mailto:/1zfne4g.jpg
mailto:/307yxjo.jpg
mailto:/3460paa.jpg
mailto:/fkw85g.jpg
mailto:/106hpoo.jpg
mailto:/34i6cnq.jpg
mailto:/346ux6v.jpg
mailto:/34ydvk7.jpg
mailto:/52jksm.jpg
mailto:/29qdwzo.jpg
mailto:/rjqvep.jpg
mailto:/15gdymr.jpg

Gayet güzel gözüküyor su seviyesini arttırıp, biraz daha kum koyabilirsiniz. Bu arada sormak istediğim var. Akvaryumunuzun alt ve üst camlarındaki mobilya görüntüsünü veren yani camı kaplayan malzeme nedir? Cama cam durmasını istemiyorum akvaryumumun o yüzden soruyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Su seviyesini kuru alana kadar artıracağım evet.Buharlaştı ekleme yapmadım.Kum da olabilir evet.Mobilyanın malından yapılmış ama tam olarak ney bilemedim.

Silikonla mı yapıştırıldı biliyomusunuz? Veya sadece üst ve alt camdamı var yanlarda vs varmı? Ayrıca yandan bakılınca çıkıntı varmış gibi duruyor mu? Yani kalınlığı mobilyanın parçasının eninin az mı çokmu ?

Nasıl yapıştığını bilmiyorum ama görüntü olarak çok estetik.Çıkıntı şeklinde falan değil.Her tarafına dönmüşler.Akvaryum sipariş üzerine yapılmış.Ben de başkasından aldım dolayısı ile imalatını tam bilemiyorum.

Çok güzel olmuş, tebrikler. İleride büyüdüklerinde kuru alan sökülüp yukarıya farklı bir düzenle yapılarak su seviyesi yükseltilebilecek bir akvaryum. Yani gerçekten önürlük olmuş. Beni tek tedirgin eden kuru alan ve rampa üzerindeki tutunma parçası. Acaba elleri kolları araya girip sıkışabilme ihtimali var mı? Bunun dışında sade ve geniş yüzme alanı ile tam bir kaplumbağa bahçesi :)

Emre bey onlar plastik ve sabit degil.aralari o kadar geniski bazen ayaklari icine giriyor:)kuru alanda sizi tedirgin eden nedir?

Aynı parçadan kuru alanda da var sanırım. Ben gene onu kasdettim. Ama çok rahat çıkarıyorlarsa ayaklarını sorun değil. Bazen ufak bir ayrıntı büyük sorun çıkarabiliyor. Büyüdükçe tekrar değerlendirilebilir. Sanırım sabit olmadığı için taş var. Bence iyi bir yöntem. Gerisi zaten gayet güzel. Tekrar elinize sağlık.

Ustte tas yok.lambanin altidir o.yapisik degil.ama birbirine gecmeli aralar cok genis ve alan oynamiyor banyodaki ust suzgec gibi yani.sayenizde boyle bisey cikti ortaya:)

Telefondan girdiğim için lamba olduğunu farkedemedim. Ancak orada ilk defa masa lambası görüyorum. Güzel fikir :) Onun devrilme şansı yoksa sorun yok. Benim genelde üzerinde durduğum kuru alan güvenlik konusu oldu. Fazla tedbirli düşünüyorum :)

banyoterligi' Alıntı:
Gayet güzel gözüküyor su seviyesini arttırıp, biraz daha kum koyabilirsiniz. Bu arada sormak istediğim var. Akvaryumunuzun alt ve üst camlarındaki mobilya görüntüsünü veren yani camı kaplayan malzeme nedir? Cama cam durmasını istemiyorum akvaryumumun o yüzden soruyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

mert o parça plastik, benim akvaryumu yaptırırken onu da inceleme fırsatı buldum. saç kaplama kadar olmasa da desteği var, siliconla yapıştırıyorsun ama görselliği güzel. ben önce onu düşünmüştüm fakat dışarı doğru 2 cm kadar bir pay atıyor. bende, max alan ende 50 cm'idi. camı 48'e düşürmemek için vazgeçtim. üzerine koyduğun yerde böyle pay varsa yaptırabilirsin. yada sadece üst kısıma. akvaryumun ölçüsünü alıp yapı marketlerdeki tablo bölümüne git ordan istediğin renkte ve desende bu plastik çerçevelerden kestirip kendin yapıştırabilirsin.

Cvp: RE: Bu da benim akvaryumum

AEK' Alıntı:
Telefondan girdiğim için lamba olduğunu farkedemedim. Ancak orada ilk defa masa lambası görüyorum. Güzel fikir :) Onun devrilme şansı yoksa sorun yok. Benim genelde üzerinde durduğum kuru alan güvenlik konusu oldu. Fazla tedbirli düşünüyorum :)

Emre Bey, lambanın altı çok geniş ve tam yuvarlak. Büyük olsalar bile düşürmek oldukça zor.

cem' Alıntı:
mert o parça plastik, benim akvaryumu yaptırırken onu da inceleme fırsatı buldum. saç kaplama kadar olmasa da desteği var, siliconla yapıştırıyorsun ama görselliği güzel. ben önce onu düşünmüştüm fakat dışarı doğru 2 cm kadar bir pay atıyor. bende, max alan ende 50 cm'idi. camı 48'e düşürmemek için vazgeçtim. üzerine koyduğun yerde böyle pay varsa yaptırabilirsin. yada sadece üst kısıma. akvaryumun ölçüsünü alıp yapı marketlerdeki tablo bölümüne git ordan istediğin renkte ve desende bu plastik çerçevelerden kestirip kendin yapıştırabilirsin.

Cem abi akvaryum kaplamaları o zaman bu şekildemi oluyor alt ve üst cam olarak? Ben mdf ile kaplamayı düşünmüştüm son çare camların kenarlarını. Ama bu fikir iyi oldu. Çanakkalede tek tekzen var. İnternetten ikea,bauhuas,pratikere baktım ama birşey bulamadım. Saç kaplamadan kastın nedir? Aliminyum çıta olayımı?

Mert mdf ile de yapıyorlar. Benim yaptırdığım akvaryumların üst çıtaları mdf ve lake. Alt tarafta yok. Maliyet ve tercihe göre yaptırabilirsin. Sana bu konudaki önerim alt tarafı yapıştırma olarak yapmak zorunda kalacaksın ama üst tarafı geçme yaptır.

Rahat tak çıkar.

Geri