Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bu hangi tür ?

huluyalgın

Bronz 4 Üye
geçenlerde yem yemiyor diye konu açmıştım ama hangi tür olduğunu tam anlatamamıştım internette dolanırken bu çıktı karşıma benimkinin aynısı. hangi tür acaba ? kabuğunda benek de yok çizgi de. ve bakım koşulları nelerdir res ile aynı mı çünkü 13. gün bugün hala stick yem yemedi (tetra reptomin ve raffy p) kabuğu 4cm ye yakın 3.8 falan. yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.google.com.tr/imgres?um=1&hl=en&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=AjUAT9sWWvqClM:&imgrefurl=mailto:/forum/Konu-kaplumbagamizin-kuyrugu-kopuyor.html&docid=d-Nz3l6npaP-OM&imgurl=mailto:/2604kf9.jpg&w=1599&h=1033&ei=X8alUdTLFKWM7Qa1moHIDA&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:76&iact=rc&dur=500&page=1&tbnh=180&tbnw=267&start=0&ndsp=19&tx=149&ty=78

Bence siz yinede resim koyun cunku Cok benzer gorunsede ayni tur olmayabilir o linktekinin ne oldugunu bilmiyorum

Cvp: bu hangi tür ?

tıpatıp aynısı ama kuyruk şekli yüzü kabuğu bi an benim kaplumbağam sandım =)

Bu benekli kaplumbağa. Çamur yani bataklık kaplumbağası familyasından. Ülkemiz doğasına ait bir tür. Yaşam koşulları RES türü ile tabiki aynı değil. Su ısısı 24 derece gibi olabilir. Kuru alan ısısıda 29 derece uygundur. Akvaryumda saklanabileceği yerler ihmal edilmemeli. Dip yemi varsa onlardan kullanın. JBL tortil yemlerden alın.

teşekkürler en kısa zamanda jbl tortil yemlerden alıcam

ayrıca beneki kaplumbağalar derin suları sevmez. Sığ ve bulanık sularda yaşar Reslere göre çok daha fazla karada zaman geçirir hatta karada da avlanır. Sadece ülkemize ait bir tür değildir avrupa göletlerinde daha fazla bulunur. Literatürde "Europan pond turtle" yani avrupa gölet kaplumbağası olarak isimlendirilir

tatlı su karidesi verilebilir sorun olmaz

Evet LAW çizgili gibi bu türde avrupa da mevcut. Hatta bildiğim kadarıyla orada da buradaki kadar olmasada tehlike altında. Ülkemizde bataklıkların kurutulması yaşam alanlarının daralmasına sebep oluyor. Ancak hem ülkemizde hemde avrupada olan bir tehlike doğaya bırakılan kırmızı yanaklılar.
Su seviyesi konusunu atlamışım, hatırlatman iyi oldu. Bu arada bilmediğim bir husus bahsettiğin karada avlanma. Karada çok vakit geçirdiklerini biliyorum hatta ayak yapılarıda farklı. Ancak avlanma yapmalarına bağlı olarak karada yiyecek tüketebildiklerini söyleyebilir miyiz?

Şelale' Alıntı:
Guzel kaplumbagaymis :) ama neden dern suyu sevmiyolar?

Yaşadıkları bölgeler sığ sular olduğu için. Aynı şekilde çizgili kaplumbağa da (hatta adı çizgili dere kaplumbağası olarak geçer) sığ sularda yaşar. Benekli daha bulanık durgun sularda yaşar. Çizgilide akıntılı ve berrak sularda yaşar. RES lerden farklı azda olsa beslenen bu iki türe tekrar değinmiş olduk Ecem.

Nerde bulunur acaba bilen varmi ekipmanlari tamamliyca bundanda alırım insallah :D

Ekipmanlai bi tamaamliyim da büyüyunce 4 akvaryum kurcam cesit cesit kaplumbam ocak insallah knk :D simdilik res

Ben dukkanimda yaparim o isi :) cizgiliyi cok istiyorum :D.
Kumu da istedigin gibi ister cok ister az koy. Ama kumda eselenmeyi cok severler. Bende alicam bu aralar.
akvaryum 300 litrelik degilse yine degistirceksin akvaryumu.

huluyalgın' Alıntı:
teşekkürler en kısa zamanda jbl tortil yemlerden alıcam

hulusi hayvan küçükse 2 veya 3'e böl öyle ver. tek parçayı 10 cm'yi geçkinler bile uğraşarak yiyor.

Yem dibe çöktüğü için bir süre sonra dağılıyor. Hatta dipte yemesi daha iyi olur bence.

Bendeki benekli yem dipteyken yiyor ancak, veya su icinde yuzerken. Bahsedildigi gibi dogal alanindan dolayi sanirim surekli yem icin dibi karistirma huyu var. Su ustundeki yemleri yemezken ayni yem dibe cokunce istahla yiyor.

Geri