Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu ilaç zararlı mı ?

tolga2434

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
30
herkeze mrb.
arkadaslar kaplumbaga besleyen bı arkadasım kamlumbagalar ıcın satılan bı damlayı onerdı bu damla hem vıtamın hemde kabuk sertlestırıcısı sanırım yemıne damlatılıomus. bu forumda nerde okuduysam hatırlamıorm ama kabuk sertlestırıcısının zararlı oldugunu okumustum sızce bu ılac da zararlımı?

Edit furkan54ozan:Konu başlıgı konu içeriği ile alakalı olmalıdır.
 
RE: yardım lutfen

Ürünün adını biliyorsanız ona göre daha net bir şey söyleyebiliriz. Kabuk sertleştiricileri zararlı sizin de okuduğunuz gibi. Ancak bahsettiğiniz ürünün adını verirseniz daha iyi olur yanlış bilgilendirme yapmamak adına.
 
RE: yardım lutfen

ben kabuğuna devit-3 sürüp ışık altında kurutuyorum haftada 1 kere. bir de yemine bir gün vitamin bir gün gaga taşının ufak parçalarından ekliyorum. kabuğu gayet sağlıklı.
 
RE: yardım lutfen

Devit3 ü kabuğa sürmektense yemlerine de damlatarak verebilirsiniz. Kabuk iyice kurumadan suya koyarsanız devit3 kabuktan ayrılıp suya salınım yaparak kaplumbağalarınızın gözlerinin etkilenmesine neden olabilir.
 
RE: yardım lutfen

kabuğuna süren bir arkadaşla ilgili birşey okumuştum forumda bende daha sonra öyle yapmaya başladım. kuru alanda iyice kurutmadan suya girmesine izin vermiyorum merak etmeyin :) yine de sağ gözünü sol gözüün 3 katı kadar çok kırpıyor ondan olabilir mi ki?? yemine de vitamin damlatıyorum arada ama hafta içi pek işime gelmiyor açıkçası. okula gitmeden suya bi kaç yem atıp çıkıyorum :)
 
RE: yardım lutfen

devid-3 u petshop a sordum yoktu bulabılcegım yerler bılen varmı?
 
RE: yardım lutfen

devit-3 ü en bebekken annem de bana verirmiş :) yani aslında insan yavruları için ve her eczanede var. yaklaşık 2 liralık bir ilaç.
 
RE: yardım lutfen

Devit3 eczanelerde satılır, petshoplarda bulunmaz.

Etkileme ihtimali var kabuğa sürülünce suya salındığı zaman ancak iyice kurutuyorsanız kabuğu pek sorun olmaz umarım. Yine de içiniz rahat olsun isterseniz haftada 2-3 gün yemlerine damlatarak verebilirsiniz, okuldan dolayı yoğunsanız haftasonları ya da akşamları zamanınız olduğunda bu şekilde verebilirsiniz.
 
Geri
Üst