Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu kafasindaki nedir?

yosuntosun

Bordo Bereli
Katılım
3 May 2023
Mesajlar
1,098
.
 

Ekli dosyalar

  • 20240607_162601.jpg
    20240607_162601.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 20
Maalesef o konuda bilgim yok. Veteriner müdaheleyi yaptıktan sonra sizi bilgilendirir diye umuyorum.
 
Evet kene siz dokunmayın. Normal de olabilir. Kırım kongo virüslü de.

Büyüklüğüne bakarsak fazla bir kan emmemiş. Yani yakın zaman yapışmış. Bu iki üç hafta içinde dışarıda gezdi mi?
 
Son düzenleme:
Tentürdüot alın. Virüsü öldürecek şey iyot. Hekim çıkardıktan sonra biraz kanatıp tentürdüotu pamukla bassın. Virüs olmayabilir ama iş garanti olsun.
 
Kenenin üzerine cem Beyin de dediği gibi tentürdiyot ya da baticon dökün kolonyada beklettiginiz cımbız ile (köpek tarakları tırnak makası vs yanında bir de ince uçlu kaş cımbızı ve pire tarağı bulundurmakta fayda var) köpeğin tenine en yakın yerden tutun.saga sola oynatma yapmayın.direkt yukarı açıdan hızla çekin (oynatarak çekerseniz içinde parça kalıp enfekte edebilir. )

Birde olası pire kene durumu için LYME aşısı tavsiye ederim. Şimdiki KDV dolar kuru vs ile fiyatları epey yükseldi. 3 doz olacak o aşıyı. Doz araliklari da kısa . Aşı sonrası da ilk iki üç gün ateş ağrı ishal vs oluyor. Aşı alanını da sıcak kompres masajlamak gerek. Hem vakit hem bütçe hazır olduğunuzda yaparsanız bahar ve yaz ayları bu durumlarda endişe etmenize gerek kalmaz.
 
Geri
Üst