Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu kaplumbağa adası nasıl?

ugurbiber

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar. Turtle bank , Turtle pier vs. cok pahalı. Zaten heryerde bulunmuyor. Bugun bunu buldum fiyatıda cok uygun. Sizce kullanıslımıdır?
mailto:/nmc-pet-miknatisli-kaplumbaga-adasi-u-15058

Exo terranın çakması sakın alma kullanışsız iki mıknatıslı, exo terraya göre kalın hayvanlar çıkmakta zorlanıyor.

Cvp: Bu kaplumbağa adası nasıl?

Hadi ya sagolun uyardiginiz icin.
Birde atakanpetshop da bu var.
http://www.atakanpetshop.com/exo-terra-kaplumbaga-adasi-buyuk.html
Ama buda buyuk. Acaba bunun uzunlugu 40 cm genisligi 24 mu anlamadim

Bu orjinal exo terra ve evet boy 40 cm, en 24 cm, kalınlık 7 cm.

Fiyatı iyi yükselmiş. Bu parayı buna vereceğine eğer akvaryum camı 8 mm veya üstü. Yada ömürlük akvaryum kullanıyorsan cam üstü cam kuru alan yaptır. Evladiyelik gider.

Turtle topper bak diyecektim ama fiyatları çok uçuk bir de dolar arttı hiç alınmaz.

Cvp: Bu kaplumbağa adası nasıl?

Akvaryumun cami 8 mm yoktur daha azdir. Cam ustune camda yaptiramam buyuk olasilikla. Bu exo terranin cakmasi gercekten o kadar kotumu. Kucuk kaplumbaga alicam. Simdilik idare etse yeter.

Giriş kısmı çok yukarıda kalıyor yavru kaplumbağaların çıkması zor. Yalnız ufak bir delik açıp belli oranda su doldurursan suya çöker. Deliği silikon ile kapatırsın. Yerinden oynamaması için köşelerden vantuz ile sıkıştırmak gerekir. Bu şekilde çıkış tarafına meyil verdirirsin.

Geçici süre idareten cd kabından yapabilirsin. Youtube da cd den kuru alan yapımı ile ilgili video var.

Kuru alan ile akvaryum paludaryum atölyesi konularında yine el yapımı kuru alanlar olacaktı bu konulara bakabilirsin.

Geri