Cvp: bu kaplumbağanın türü nedir?
Öncelikle benim kaplumbağa seven her insana derinden bir muhabbetim var, o nedenle asla gerginlik olmaz
Ancak beni üzen nokta biz yarım sayfa yazıyoruz , hala melez olma ihtimali diye soru soruluyor. Plastrona bakılınca bariz sarı karınlı bu dört artı dört kadar açık. Sırf laf olsun diye yazılması veya yorum yapılması veya ahkam kesilmesi kesinlikle kabul edilemez. En azından benim çabama, cevabıma saygısızlık olarak görüyorum .
Saflık derecelerini sorgularsak trachemys türlerinin ilk ve en yaygın örneği yellow belly, diğerleri ise çevresel faktörlerle değişim göstermiş alt türler. Artık buna mutasyon deyin, adaptasyon deyin ne derseniz deyin... DNA ları incelendiğinde tüm sliderların atası Trachmeys scripta scripta dır. Kısacası bazı türler değişmiş bazıları günümüze kadar orjinal formu korumuştur.
Cumberland slider ise yakın bir zamana kadar ayrı bir tür olarak kabul edilmiyordu. RES ve YBS melezi olarak görülüyordu . Sadece kendine özgü bir yaşam alanı olduğu için alt tür olarak kabul edildi. Kısacası trachemyslerin hemen hemen hepsi genetik olarak tek bir türdür. Sadece çok küçük farkları vardır . Bu farklar onları birbirinden ayırır. Belirgin bir fark görüldüğünde bu o hayvanı saf yapar. Ancak belirgin iki fark varsa bu o hayvanı melez yapar. Mesela kırmızı bir yanak ve iki çizgi birleşiyorsa bu hayvan melez demektir. Türlerin kendine özgü (özellikle kafa) özellikleri çok iyi bilinmelidir. Aynı anda birden çok özellik taşıyan hayvan melezdir.
Bir de Rio Grande Red Eared Slider var. Bu da şu an için ayrı bir tür kabul edilmiyor. Ancak RES ve Rio Grande Slider melezi olduğu ve Rio Grande vadisinde yaşadığı biliniyor. Artık ayrı bir tür olarak kabul edileceğine inanıyorum.
Bunları yazmakla birlikte bilimsel verilerin ve teorilerin , hatta hayvanların bilimsel isimlerinin sürekli değiştiğini , doğru bilinenlerin yanlış olabileceğini, önemli olanın araştırmak olduğunu ve
ERKEK YELLOW BELLY E İHTİYACIM OLDUĞUNU da belirtirim