Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu Kuru Alan Alınır Mı

Alvin

Bronz 1 Üye
mailto:/product_info.php?products_id=34264&osCsid=gn9f1sr5dn0302n9up6s0fbtl6
mailto:/product_info.php?products_id=33824&osCsid=rakmh8ofh7qq5i4cac8crp61c4
kuru alan bu ben fiyatını uygun buldum sizce alayım mı
ben orta boy almayı düşünüyorum ama size de bir sorayım dedim

Cvp: Bu Kuru Alan Alınır Mı

Orta boyu iyi görünüyor. Sert plastik olduğu için suya salınım yapması zor. Fakat o parayla camdan çok daha büyük ve güzel bir kuru alan yaptırabileceğimiz gerçeği de var. Yine de uğraşmak istemeyenler ya da yapamayanlar için alternatif, güzel bir ürün.

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Orta boyu iyi görünüyor. Sert plastik olduğu için suya salınım yapması zor. Fakat o parayla camdan çok daha büyük ve güzel bir kuru alan yaptırabileceğimiz gerçeği de var. Yine de uğraşmak istemeyenler ya da yapamayanlar için alternatif, güzel bir ürün.

benim el becerim sıfıra yakın :haha:

yani bunun kaplumbağaya zararı dokunmaz değil mi

bence yükseklikleri az. Su derinliğini 30 cm yaparsanız iyi bir yüzme alanları olur. Bunun için cama mıknatısla sabitlenen su üzerinde yüzen kaplumbağa adaları daha uygun. Örneği aşağıda vereyim;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=12923

Dokunmaz çünkü salınım yapmaması için sert plastikten özel olarak üretiliyor. Ama kaplumbağanız dişi ise, ömürlük kullanamazsınız bu kuru alanı :)

yükseklik ayarlanabilir diyor

Ayarlanabilir ama maksimum yükseklik uygun değil. Altına başka bir düzenek koyup 30 cm yüksekliğe getirebilirseniz kullanışlı olabilir, tabi akvaryumunuz buna uygun ise.

Bence en üst seviyesi dahi az. Sisteminiz bu yükseklikte su ile duruyorsa bana göre tekrar değerlendirip suyu yükseltme yolları arayın.

AEK' Alıntı:
Ayarlanabilir ama maksimum yükseklik uygun değil. Altına başka bir düzenek koyup 30 cm yüksekliğe getirebilirseniz kullanışlı olabilir, tabi akvaryumunuz buna uygun ise.

Bence en üst seviyesi dahi az. Sisteminiz bu yükseklikte su ile duruyorsa bana göre tekrar değerlendirip suyu yükseltme yolları arayın.

sistemi daha kurmadım :133:

o zaman bir kuru alan yapmayı deneyeceğim cd kabından

olmazsa turtle bank adlı ürünü almayı düşünüyorum o ürün nasıl iyi bir şey mi

bu arada herkesin sorunlarıyla ilgileniyorsunuz çok saolun bence sizin de yönetici olmanız lazım

Teşekkürler. Ben bazen görevlere falan gittiğim için müsait olamayabiliyorum. Bu sebeple bana ek sorumluluk olacağından sadece üye olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.

Telefondan girdiğim için link gönderemiyorum ama forum içinde kendi yaptığımız sistemlerimizde olabilir diye düşündüğüm bir konum var. Kule tip kuru alanlar ve su içi sehpalar. Akvaryum üzerine yaptırabileceğiniz örnekleri görebilirsiniz. Cd kabına alternatif vam siatemler. Bu kuru alanlara bir şey olursa fiye exo terra ürünlerinin her boyundan almıştım. Çünkü uzun zaman ülkemize gelmedi. Hatta büyük boyuda bitmiş sanırım. Ürünü kullandım ve kullanan arkadaşlarımız çok memnun.

Bu arada ararken konumu incelediğinizi ve yorumunuzu gördüm, teşekkürler.

hmm ben kendim cd kabından yaptım şimdilik ama gerekirse alacağım bir hazır kuru alan

ikinci linkte verdiğiniz kuru alanı kullanıyorum gayet memnunum, kaplumbağalarımızda öyle görünüyor tam üstünde ısınma lambalarıda olduğundan çıkıp kuru alanda vakit geçiriyorlar. hatta kuru alandan suya atlamaya da bayılıyorlar oyun gibi çıkyıor suya atlıyor tekrar çıkıp tekrar atlıyorlar :)

Ancak benim akvaryumum 55 litrelik ve 30 cm. boy yetiyor bana

AEK' Alıntı:
bence yükseklikleri az. Su derinliğini 30 cm yaparsanız iyi bir yüzme alanları olur. Bunun için cama mıknatısla sabitlenen su üzerinde yüzen kaplumbağa adaları daha uygun. Örneği aşağıda vereyim;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=12923

Bu ürün ciddi derecede hem görsellik hem kullanış açısından güzelmiş 10tl fazla ver bunu al derim ben

bu turtle bankın mıknatıslarını hayvan çıkarken attırıyor. sabitleyip kullanabilmesi için bu vantuzlardan iki tane alıp iki kenarından sıkıştırarak köşeye sabitlemek gerek. rampa ucunu hafif aşağı eğip vantuzla sıkıştırırsanız hayvan rahat çıkmış olur. vantuzlar yanlama yapıştırılacak ve tutamaçların biri turtle bankın köşesini sıkıştıracak.
mailto:/TeminEdilemeyenProduct/europet-bernina-vantuzlu-tutturma-aparati-19-21-mm

bir de NMC diye çin malı bir ürün var onu almayın sakın. bazı yerlerde exo terra resmi koyup onu satarlar. kullanışsız bir üründür.

Geri