Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu ortam kapluşlarıma uygun mu? (resimli)

bıdık-şıpıdık

Gümüş 4 Üye
kapluşlarımı 1 hafta önce aldım. ısıtıcı kullanmıyorum çünkü oda 27 derece ve kaloriferin önünde duruyor.merkezi sistem olduğu için çok sıcak oluyor bu yüzden ısıtıcıya gerek duymadım.bu koşullar uygun mu ? yardımlarınızda yardımcı olur diye resimleride koydum .:ff:mailto:/4g21du.jpg*

Cvp: bu ortam kapluşlarıma uygun mu? (resimli)

renkli taşlar zararlı çıkarılmalı su seviyesi artırılmalı filtrasyon olmalı ısıtıcılı kuru alan olmalı imkan varsa uvb de olmalı uvb yoksa devit 3 (uygun dozajda ) kullanılmalı

aşırı sıcak olması ihtimaline karşı akvaryuma bir ısı ölçer (termometre) alsanız iyi olur bence

alicana katılıyorum. su haddinden fazla ısınabilir biran önce cama yapıştırılan veya iç derece alın. suyu tepeden 10 cm kalacak şekilde yükseltin akvaryum çok küçük. derinlik biraz avantaj sağlasın. tabi ya strafor yada cd kabından bir kuru alan yapın.

sametin dediği gibi filtre şart ufak bir iç filtre yeterli. su kirlenirse her türlü enfeksiyona maruz kalabilirler. ve renkli taşları çıkarın. kuru alan içinde ısıtıcı bir lamba.

bende foruma yeni katıldım..herkeze selam...

bencede bir ısıtıcıya ihtiyacın var ve dereceye ...haşlanmasınlar capcuplar

Isıtıcı + derece + iç filtre şart , su zaten gözüme pis gözükti iç filtre kullanırsanız suyunuz temiz kalır , renkli taşlar suya salınım yapıyorlar o yüzden onlarıda çıkarttımı tam olur akvaryumunuz.

dün filtre ve ısıtıcı aldım. filtreyi taktım tertemiz oldu suları kapluşların ama ısıtıcıyı nasıl takacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?

mailto:/ngrcl5.jpg* :smile:

1-derece al.
2-filtreyi yan cama yapıştır alta değil.
3-Suyu yükseltip,cd kabından kuru alan yapın,örnekleri var.
4-Isıtıcıya yapışkanları takın,derecsini ayarlayın ve yapıştırın sonra fişe takın bu kadar.
5-Bunları yaptıktan sonra taşları kaldırın..
Bunu kaplumbağalarınızı seviyorsanız YAPMALISINIZ!!!!

bıdık-şıpıdık' Alıntı:
dün filtre ve ısıtıcı aldım. filtreyi taktım tertemiz oldu suları kapluşların ama ısıtıcıyı nasıl takacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?

ısıtıcının kutusuna bakın su içine tam mı giriyor. o şekilde ise yatay konumlandırma yapın filtre gibi dibe yakın olsun. üstü suya girmeyenlerden ise içindeki kağıt üzerinde bir çizgi vardır, o çizgiye kadar su içinde olması lazım.

bıdık-şıpıdık' Alıntı:

yukarıda yazılanlara ek olarak eğer imkanınız varsa daha büyük bir akvaryum almanızı tavsiye ederim çünkü o akvaryum çok küçük bir süre sonra büyük ihtimalle yetmeyecektir

flora11' Alıntı:
bıdık-şıpıdık' Alıntı:

yukarıda yazılanlara ek olarak eğer imkanınız varsa daha büyük bir akvaryum almanızı tavsiye ederim çünkü o akvaryum çok küçük bir süre sonra büyük ihtimalle yetmeyecektir

bu aralaR çok masraf yaptım..sanırım yeni bi akvaryum alamam..bu şirin şeyler hemen büyürler mi?

Benimki 2,5 yılda 20 cm kabuk uzunluğuna ulaştı. Çok hızlı büyüyorlar.

200 litrelik akvaryum canpette 70-80 tl arasıydı. İstanbuldaysanız bence gidip alın. Dilerseniz link verebilrm

banyoterligi' Alıntı:
200 litrelik akvaryum canpette 70-80 tl arasıydı. İstanbuldaysanız bence gidip alın. Dilerseniz link verebilrm

Ankaradayim malesef.. Bn fiyati daha fazla dusunmustum,arastirmalara hemen basliyorum. Ilginiz icin tesekkur ederim

ben bugün sakaryadaki çiçekçilerin ordan üst geçitle yüksel caddesine çıkan yolda sağ kanatta bir petshopta her boyda akvaryum gördüm bir bak istersen. sokağın ismi aklıma gelmedi.

En azından yeni bir akvaryum alana kadar su seviyesini de yükseltin. Şu anki seviyenin 2-3 katına çıkarılabilecek bir yükseklik var gibi geliyor. Hem daha iyi yüzerler, hemde suyunuz daha geç kirlernir. Bu hayvanların uygun gelişimi için yem, ısı vs gibi unsurların yanında bolca yüzme alanı gereklidir. Bu şekilde dar alanda yaşayan kaplumbağalar büyüme güçlüğü çeker, kas gelişimi yetersiz kalır, strese girebilir.

Şu an ısıtma lambanız ve yemleme konunuz ne durumda?

Bir konuda renkli taşlar. Onları çıkarmanızı öneririm. Suya salınım yaparlar.

cem bahsettiğin yeri biliyorum haftasonu gidip sorucam bakalım.. su seviyesini yükseltin diyosunuz ama suyu yükseltince taş suyun içinde kalıyo yani suyun dışına çıkamazlar.. su seviyesi en fazla bu kadar oluyor. kuru alan ısıtıcısı olarak 25 w lık masa lambası uygun olur mu ? sadece karides veriyorum.hafta sonu tetra reptomin alıcam. bakımı kolay gibi görünen bu şirin şeyler bütçemş zorlamaya daha ne kadar devam edecekler bakalım:smile:

Daha yüksek bir taş yada altına yıkılmayacak başka taşla kuru alanı yükseltebilirsiniz. Benim bir kuru alanım bu şekilde.
Isıtma lambası soft olmalı. Yani akkor tel gözükmeyenlerden. Gözlerini rahatsız etmesin diye bunu tercih ediyoruz. 25 w yeterli olmayabilir. 40 w olan bir ampul 15-20 cm mesafeden uygun ısıyı ancak sağlıyor. Kuru alan ısısını zaten derece ile ölçüp 31-33 dereceyi yakaladığınızdan emin olun.

Reptomin alacak olmanız çok iyi. Karides ek yem. Reptomin ana yem. Öğünün 2/3 ü ana yem 1/3 ü ek yem olarak düzenlersiniz. Günlük kafa hacmi kadar vermeyi unutmayın.

yardımlarınızı dikkate alıcam :smile: çok teşekkürler:133:

Geri