Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu sistemde bir sorun var mı?

elrohir

Bronz 4 Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
44
mailto:/img44/3310/adszufw1.jpg



daha oncede actıgım bır baslık altında kaplumbaganın kuru alana neden cıkmadıgını sormustum ama artık ıyıce rahatsız olmaya basladıgım ıcın olcege dıkkat etmeden (fakat orantılar gercege yakındır) kendı yaptıgım sıstem uzerınden bır daha sızlere danısmak ıstedım.
sorun kaplumbaganın bugune kadar sadece 2 veya 3 kez kuru alana cıkması.
sag taraftakı platform cd kabından. uzerı ve altı banyolarda kullanılan pedle kaplı. akvaryumun genıslıgıne denk geldıgı ıcın herhangı bırseye ıhtıyac duymadan "asılı platform" seklınde durabılıyor. uzerınde denız kıyısından onceden topladıgım yaklasık 10 adet tas var. platformun karsısında fıltre var. yukarıdan suyu devır-daım yapıyor. su ustunde ufak dalgalanmalar yaratması hos olur kaplumbaga ıcın dıye dusunmustum. suyun derınlıgı 20-22 cm. arası. ıcınde yapay bır yesıllık var. dıbı renklı cakıllarla kaplı. su sıcaklıgı su anda ısıtıcısız 26-28 derece arasında.
bunlarla beraber kaplumbaga ya platforma asılı duruyor (on ayakları platformda arka ayaklar suda sallanır sekılde) duruyor veya fıltrenın ustune cıkıp oradan kafa uzatıyor su ustune.
daha once aragorn kuru alanın sıcaklıgını 32 derecede tutman gerekıyor demıstı. kuru alanı ısıtıyorum calısma lambamla fakat işe yaramıyor. yemlerının bır ıkısını parmaklarımın ucunde tutup kuru alana kendı basına cıkarttıktan sonra verıyorum ama nafıle. bugune kadar kuru alana en fazla 5 kez cıkmıstır. bunların sadece ıkısınde geceyı orada gecırdı. bır keresınde kuru alandakı tasları epey yerınden oynattı hatta suya dusurdu. gerı kalan tum davranısları gordugum kadarıyla normal. dalıp uzun sure dıpte eselenıyor. su ustunde yuzuyor. etrafıyla ılgılı.
kuru alana cıkmama sebebı bu sıstemle ılgılı bır seyden mı kaynaklanıyor acaba?
su an; su sevıyesını yarı yarıya azaltıp kuru alanı daha ortalara bı yere ındırıp yukarıya yakın olmaktan kurtarmak ve su motorunu dıbe yatırmak, ustune cıkıp kafasını su dısına uzatamayacagı kadarda suyla doldurmak.
 
Birincisi kuru alanın sıcaklığını bir termometre ile ölçtünüz mü? İkincisi kuru alandaki taşlar oraya çıkmasını zorlaştırıyor olabilir isterseniz sadece ıslak zemin paspası kullanın kuru alanın üstünde. Akvaryumun kapağı yok mu? Kapak olmadan kuru alanı sürekli aynı derecede tutabilmek zordur. Bir de yaz da olsa su ısıtıcınızı kullanmanızı tavsiye ederim. Filtrenin de yüzeyde akıntı yapmayacak şekilde tamamen su içinde kalmasını sağlarsanız daha iyi olur akıtıdan da korkuyor olabilir.
 
kuru alan sıcaklıgını olctum. uygun vazıyette.
kuru alandakı tasları cıkmasını zorlastıracak sekılde yerlestırmedıgım gıbı zaten o alanın cok az bır kısımı kaplıyor. platform uzerıne sıgacagı kadar uzun. oraya cıkmakla ılgılı en ufak bır sorunu yok.
akvaryumun kapagı var. soylemeyı unutmusum ılk ıletıde. hava kararınca kapatıyorum ustunu. gunduzlerı acık bırakıyorum. sadece kuru alanın ustunu ortecek sekılde alumınyum folyo koydum. calısma lambasının yakın ve guclu ısıgından rahatsız olmasın dıye. gecelerı kapagı kapattıgımda da orasının ısısını yalıtır dıye dusundum.
fıltrenın yarattıgı dalgalanma sadece kıpırtı seklınde. suyla devır-daım arasında belkı 1 cm lık bır mesafe vardır.
@gonzimmm: tesekkurler ımage olayına yardım ettıgın ıcın.
 
Herşey uygun diyorsanız alışamadığı için çıkmıyor demektir. Tüm ihtimalleri değerlendirdik zaten, umarım kısa sürede alışır ve sorun çözülür. Bir de siz görmediğiniz zamanlarda da çıkıyor olabilir kuru alana.
 
sıstemde bı sorun yok dıyorsanız en azından ıcım daha rahat edecek ve hayvanın kendı tercıhı bu demeye baslayacagım. ılk ıletının sonunda yazdıgım ve aklıma gelen son careyle onu kuru alana cıkmak gıbı bır secenege zorlasam nasıl olur?
 
Su miktarını azaltmayın derim su az diye kuru alana çıkacağını sanmam. Kendilerini en güvende hissettikleri yerdir su. İçinizin rahat etmesini istiyorsanız bence filtrenin ucundaki aparatı çıkarıp, kuru alandaki taşları almayı deneyin. Bir de gündüzleri de kapağı kapalı tutun. Bir süre de öyle deneyin olumlu sonuç alamazsanız alışma süreci hala devam ediyor demektir endişe etmeyin.
 
gunese bıle cıkartamıyorum hıc rahat durmuyor oldugu yerde. rahatsız oldugu cok bellı o durumdan.
tesekkurler cevaplar ıcın. dedıklerınızı deneyecegım.
 
Rica ederim. Güneşte genelde rahat durmazlar sebepleri aşırı sıcaktan rahatsız olma ve dışardaki seslerden falan kendilerini tehlikede hissetmeleri, yabancı bir ortamda olmarının gerginlik vermesidir. Zamanla alışırlar güneşlenmeye de, sessiz sakin bir ortamda denemeniz daha iyi olur. Umarım olumlu sonuç alırsınız.
 
az once gordugum seyı hemen yazmak ıstedım. kaplumbaga (ahbap) kuru alana cıkar belkı dusuncesıyle baska bır alumınyum folyoyu katladım ve bır bombe vererek ıglo gıbı kuru alana koydum. az sonra ahbap kuru alana cıkmıs bu yenı seyı ıncelıyordu dahası ıttıre ıttıre suya kadar dusurdu. bende durumu duzeltmek ıcın folyonun kenarlarını dısarı dogru katlayıp uzerıne bırer orta boy tas koyup sabıtlemeye calıstım. su anda ıse ahbap folyonun kenarından gırıp tasa ragmen kaldırmıs durumda ve kabugunun ustunde duran folyo ıle kabugunu kasıyor. on ayaklarını oynatarak bır saga bır sola rıtmık hareketlerle yatıyor ve tasın etkısıyle kabuguna surten folyo ıle kendısını kasıyor :D var mı boyle bır olay?
 
Tahmin edebiliyorum nasıl göründüğünü. Benimkiler de bazen kabuklarını filtrenin ucuna sürtüyolar. :D
kuru alana çıkma sorunu benimkilerden de bir tanesinde var. İkisi çıktığı halde diğeri inatla çıkmayı reddediyor. Bazen elimle koyuyorum ama yok bir kere inat etti ya değimi yapmaz. Umarım kısa sürede alışır ve güzel güzel ayaklarını havaya dikerek kurulanmaya başlar.
 
su an ıtıbarıyle hala kuru alanda. sırtını masa lambasının oldugu taraftan ısıga dayamıs bır tasın ustunde yan yatar vazıyette duruyor :) ıstersen sende bır folyo parcası koy o ınat eden ıcın :)
 
Geri
Üst