Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bu uv lamba iyi mi ?

flora11

SKF Delisi
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-solar-uv-spot-plus-100-watt-tempset-69054050

bu ürün nasıl ? kullanan veya bilen biri varsa yardımcı olabilir mi ? teşekkürler

yada bu

mailto:/evcil-hayvan-petshop/trixie-reptiland-sunlight-pro-2-0-kompakt-lamba-66273641

veya siz bana gittigidiyordan lamba önerebilir misiniz ?

Cvp: bu uv lamba iyi mi ?

JBL olanın açıklamalarını okudum %7 ile res ler için uygun. Diğeri zaten 2.0 yağmur ormanı canlıları için. Res ler için yetersiz.

AEK' Alıntı:
JBL olanın açıklamalarını okudum %7 ile res ler için uygun. Diğeri zaten 2.0 yağmur ormanı canlıları için. Res ler için yetersiz.

teşekkür ederim o zaman ben üsttekini alacağım sizce beni ne kadar süre idare eder

Uvb lambalar 6 ay ile 1 sene arasında ömre sahip. Kutuda bilgi bulabilirsiniz. Bu anladığım kadarıyla karma bir lamba. Yani ısıtma lambası işlevide görüyor.

3'ü bir arada ampul bu açıdan iyi fakat spot olması ve 100watt olması beni düşündürdü. bayağı bir sıcaklık verir. ben 60 wattlık kullanmıştım ısısı bayağı geliyordu. özellikler güzel fakat bir tasarruflu ampule göre ömrü daha azdır. ve iyi elektrik yakar.

Evet Vem 100 w olması mesafe ayarını bencede çok etkileyecektir. Bence tam 30 cm uygun olabilir.

cem' Alıntı:
3'ü bir arada ampul bu açıdan iyi fakat spot olması ve 100watt olması beni düşündürdü. bayağı bir sıcaklık verir. ben 60 wattlık kullanmıştım ısısı bayağı geliyordu. özellikler güzel fakat bir tasarruflu ampule göre ömrü daha azdır. ve iyi elektrik yakar.

sizce ne tür lamba alayım ?

Eğer tek lamba ile çözmek zorunda değilseniz ve 60 w ısıtma lambanız varsa bu konuda Cem' in aldığı lambayı alıp ısıtma ve uvb yi ayrı monte edebilirsiniz.

benim aldığım güzel ama kuru alana ben 30 cm mesafede koydum. ona göre deveboynu alın ki bunun bayağı bir uzun olması lazım veya altını besleyerek biraz daha yukarı kaldırılabilir. bu tip lambalarda bu düzen şart zaten. ısıtıcı lambayı kıskaçlı lambaya takabilirsiniz.

UVB kıskaçlı olacaksada yan yada çapraz konumlandırılabilir. Neticede mesafe zeminden uzaklaşmış olur. Biraz akvaryum ve kuru alan şekline göre de değişiyor.

Aslında bunun 13 w olanı olsa çok iyi olacak ama kalmadı. Bende son 13 w olanlar var. Uzaklığı daha yakın yapabiliyorum. Konumlandırma sorunu hiç olmuyor.

aslında benim için tek lamba olması daha iyi çünkü kuru alanım küçük olduğu için lamba sorununu tek lambayla çözmek istiyorum açıkçası

Geri