Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu uvb ışık mıdır?

tostik

Bronz 2 Üye
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033 öyleyse hemen sipariş vereceğim stokta 1 tane kalmış izmir aydın bursa da bulamadım yardım eder misiniz??

hayır değil bunu ısıtma lambası olarak kullanabilirsiniz ama uvb degil

Cvp: Bu uvb ışık mıdır?

uvb bulamıyorum internette de bulamıyorum.Sizin öneriniz var mı??

Yurtdışından geyet uygun geliyor.Onunla ilgili açılmış konu vardı dün.

Verdiğin linkteki lamba sadece UVA ışığı verir. Kaplumbağların hem UVA hemde UVB ışığına ihtiyacı var. mailto:/product_info.php?products_id=31097 bu linkteki lamba hem UVA hemde UVB ışıkları veriyo yani böyle bişey alırsan iki ayrı ampul kullanmana gerek kalmıyo. İki işi tek başına yapabiliyo.

vanilya' Alıntı:
Verdiğin linkteki lamba sadece UVA ışığı verir. Kaplumbağların hem UVA hemde UVB ışığına ihtiyacı var. mailto:/product_info.php?products_id=31097 bu linkteki lamba hem UVA hemde UVB ışıkları veriyo yani böyle bişey alırsan iki ayrı ampul kullanmana gerek kalmıyo. İki işi tek başına yapabiliyo.

çoğu uvb lambalar zaten uva'da veriyor, önerdiğiniz ürün sıcaklık vermediği için yanına bir de ısıtıcı lamba alınmalı. ikinci bir lamba lazım yani.

http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-26-Watt,PR-1339.html hızlı gönderi varmış stoktan ideal bir lamba

http://www.shopmania.com.tr/aydinlatma/p-exo-terra-repti-glo-5-0-uv-lamba-13-watt-6470678 bu linkten de satın alabilirsiniz.

fırat uva lamba metabolizma gelişimi için iyi bir lambadır. uvb lamba kadar olmasada D3 vitamin takviyesiyle bunu da kullanabilirsin. güzelliği hem ısı hemde uva olarak kullanıldığı için extra ısıtıcı lamba kullanman gerekmez. ama fazla ömürlü bir ampul değildir. karma ampuller ısı vermez ama faydası aşikar. karma alırsan sarfiyatsız tip ampulleri tercih et. uzun ömürleriyle diğerleri ile aynı hesaba geliyor. florasanlar, gereksiz alan ışıtması yanında wattı yüksek, bizim gözlere zararlı ve ona göre donanım istiyor. soket, starter, kapak, kıskaç herneyse.

emrenin önerdiği 5.0 tipler bize uygun olanlar.

1-2 ay floresan kullanmış biri olarak hiç kullanışlı olmadığını söyleyebilirim. Cem' in bahsettiği gibi özellikle konumlandırması zor. Birde bağlantı noktaları suya daha yakın olduğu için nemden etkileniyor. Kaplumbağa ışıklandırmasında önüne camda kuyamayacağınıza göre bence en iyisi her zaman ampul.

Geri