Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bugün cok moralini bozdular

Sıddık

Gümüş 4 Üye
Merhaba değerli forum sakinleri. Biliyosunuz iki tane kaplumbağam var. Hatirliyosaniz akvaryumu kurmamda bana yardimci olmustunuz ve iyi kotu bi ortam saglamistik. Konuya geliyim. İki kaplumbagamin arasi gayet iyiydi. Hic bi sorun olmamisti ve iyi anlastiklarina dair bir cok kanida denk gelmiştir. Ancak bugün bunlarin hepsi tersine döndü. Aksam yemeği sirasinda birine daha az yemek verdim. Cunku kabuğunda hafif bi piramitlesme var. Diğeri yemeğini yerken o asagida takiliyodu ben de o firsattan yararlandim. Farkettiği geldi yukari ona da verdim biraz. O şurada öbürünün agzindakine saldirdi alamayınca da elini isirdi. Yemek yeme esnasinda olduğu icin cok üstünde durmadim. Ama az once gitti durup dururken öbürünün arka bacagini isirdi. Diğeri cok tepki vermiyo kuvvetli isirmiyo demek ki ama sebebi ne olabilir. Bu ana şahit olunca cok moralim bozuldu hepiniz beni anliyosunuzdur zaten takip ediyorum boyle sorunlar yaşayanlar var. Bunun sebebi ne olabilir acligimidir ve bu obezlik isini daha baska bi diyetle çözebilir miyim. Çünkü boyle ac kalmasi sorun olusturucak sanirim. Biraz karisik anlattim sanirim ama şimdiden teşekkürler

İlk olarak kimse bu yemek işine özen göstermiyor. Alın akvaryum suyu olan bir kapta verin yemeğini lütfen sonuçta 2 kaplumbağayı aynı anda besleyip takip etmek çok zor.. Boyları ne kadar kaplumbağaların? Bacağından ısırıyorsa üstünlüğünü kurmak için olabilir

Hayir gayet özen gösteriyorum. Oluşan sorun diğerinin alisma döneminde oldu. Yemlerin çoğunu o yedi. Diğeri alistiktan sonra sorun ortadan kalkti. Bu suclayici yaklaşım tarzin cok yanlis ve heves kirici

Hayir gayet özen gösteriyorum. Oluşan sorun diğerinin alisma döneminde oldu. Yemlerin çoğunu o yedi. Diğeri alistiktan sonra sorun ortadan kalkti. Bu suclayici yaklaşım tarzin cok yanlis ve heves kirici

Cvp: bugün cok moralini bozdular

Yemek aninda isirmalar onemli degildir bu yemekten baska gozu birsey gormedigi icindir fakat digeri biraz sikintili bir durum akvaryum dar geliyor olabilir mi ? Kaplumbagalarin kabuk boyu ne kadar ? Akvaryum olculeri ne kadar ?

Akvaryumum bu. Biri 3.7cm diğeri 3.5

Ekli dosyalar

• 1393100791422.jpg
    1393100791422.jpg
    48.9 KB · Görüntüleme: 175
Yanlış anlattım Kusura bakmayın Sıddık. Akvaryum boylarına göre yeterli duruyor ayrıca baskınlık hareketleri için erken bir dönemdeler biraz gözlemlemekte fayda var bence

Diğeri yemi alıp o alamadığı için hayvan saldırgan tavır göstermiş olabilir. Az yemesi gereken, yemesi gereken miktarı tüketince diğeri bitirene kadar ayrı yerde beklesin.

Ben tekrar özür dilerim Sıddık ama sana özel yazmamıştım

Sorun değil yasarcan abi. Bilmiyorum kac yasindasin ama genelde abi dedikleri icin ben de oyle diyim. Butun bos vaktimi forumda geçirdiğim icin hepinizin yasadigi maceralari aşamaları biliyorum nerdeyse. Hepiniz cok iyi insanlarsiniz. Dediğim gibi sorun degil cunku buradaki genel sorulari okuyunca ne kadar duyarsiz insanlar olduğunu da gorebiliyoruz

hayvanların ikisi de yavru, biz mi demiştik obez diye hatırlamıyorum. ufak olduğu için piramitleşmeyi büyürken tolere eder. normal kafa hacmi kadar ver her ikisine de. yem zamanı hariç diğer saldırma açlığa bağlı olarak gelişmiş. hayvanlar iç güdüsel olarak doymadıklarında çevresinde bulunan diğerlerinin alanında olmasını istemez. bu içgüdü her hayvanda var.

Siz demediniz aslinda ben koydum teşhisi. Tamam bundan sonra kafa hacminde vericem bugun yem verirken fsrketmedigi icin aslinda faydalanmak istedim bu durumdan

Teşekkür ederim abicim arada insanın sinirleri geriliyor forum dışındaki olaylardan ötürü ben yinede özür dilerim.. Sen kafa hacmini aşma yemekleri ayrı yesinler daha sonra akvaryumda gözlemle aralarında bir olay varmı çünkü 2 si erkek olsa bile baskınlık hareketleri için erken

Oyle yaparim tamam tesekkur ederim. Bi seyi merak ediyorum komik gelebilir belki ama biz cinsiyetlerini belli bi boya gelene kadar anlamiyoruz ama onlar birbirininkini anliyo mu :)

Ooo çok iyi bir soru sordun ama benim bilgim yetmez bu konuya .. Şöyle bir durumda var bazen büyük erkekler bile birbirinin kuyruk kısmını kokluyor cinsel anlamda o yüzden anlamıyorlar sanırım

salgıladıkları hormonlardan anlayabilirler.

Anlarlar tabiki. Kendi yavrularını ayırt ettikleri gibi.

Geri