Cvp: bu gün yem yediler
Zten 15 cm olması için 2 seneyi geçmesi lazım. Siz hemen büyüsün istiyorsunuz. Bu forumda akvaryumda besleyen hiç bir üye büyük sıkıntılar yaşamadı. Hatta bir çok hasta kaplumbağayı da iyileştirdiler. Siz böyle yaparsanız hayvanlara yazık olacak.
Ayrıca foruma ilk üye olduğunuzda sizi uyarmıştı insanlar. Bu alanda 5 kaplumbağa çok. Hastalanabilirler hastalanmaz iseler bile büyümezler. Çünkü sürüngen hayvanlar yaşam alanları doğrultusunda gelişirler.
Benim 3 cm olarak aldığım 2 kaplumbağam 8 ay sonunda 6cm oldu. Gayet normal bir büyüme bence siz bilgilerinizi bir gözden geçirin.
Hala bir sürü frumda su kaplumbağalarının bakım şartlarının bu olduğunu göstermelerine rağmen ve yabancı makalelerde bile(1-2 tanesini ben çevirdim koydum buraya) en az 100 litre tankta bakılması öneriliyor siz herşeye rağmen veterenirein dediğini uyguluyorsanız üzülmekten başka hiç bir şey diyemeyeceğim.
Aynı zamanda muhtemelen o bahsettiğiniz veteriner sürüngenler ile ilgili seçmeli dersi daha almamıştır.
Ancak herşeye rağmen fanusta yada kapta bakacaksanız allah size ve hayvanlarınıza kolaylık versin. Hasta olmaları onların suçu değil, bazen size gelmeden çok önce bile hasta olmuş olabilirler. Büyümeme sebepleri bu olabilir. Ya da 5inin bir arada yeternce alanları olmadığı için de büyümemiş olabilir. En son suçlayacağınız şey kaplumbağalarınız olsun lütfen. Kendi doğrularınız yüzünden umarım kaplumbağalarınızı kaybetmezsiniz. Unutmayın 5 tane erkek kaplumbağa için 500 litre dişiler için 1000litre öneriliyor. Umarım biraz anlayabilmişinizdir işin vehametini.
Eğer sert bir yazı olduysa kusura bakmayın, sadece bilimsel doğruların göz ardı edilmesine tahammül edemiyorum.